23.1.15

ΙΤΑΛΙΑ. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιταλία: Tου πήραν το δίπλωμα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος
vivanews,gr,  23/01/2015 
Για έκρηξη της ομοφοβίας στην Ιταλία κάνει λόγο η ιστοσελίδα της τηλεόρασης RAI σε σημερινό της δημοσίευμα, παραθέτοντας ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ρατσιστικής συμπεριφοράς εις βάρος ομοφυλόφιλου. 
Έπειτα από μία 15ετή δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον 34χρονο σήμερα Danilo Giuffrida και τα υπουργεία Άμυνας και Μεταφορών, ο ενάγων κατάφερε να κερδίσει και να ζητήσει αποζημίωση για «ομοφοβική συμπεριφορά» εις βάρος του. Πριν από 15 έτη του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης καθώς κρίθηκε ένοχος για «διαταραχή της σεξουαλικής του ταυτότητας». 
Το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε τελικά, ότι αντιμετώπισε μία «πραγματικά ομοφοβική συμπεριφορά» από τις αρμόδιες αρχές. Ο ίδιος είχε καταθέσει μήνυση για προσβολή της ιδιωτικής του ζωής, όταν έπειτα από σειρά εξετάσεων σε στρατιωτικό νοσοκομείο για την έκτιση της στρατιωτικής του θητείας, του αφαιρέθηκε το δίπλωμα διότι διαπιστώθηκε ότι ήταν γκέι. 
 Η υπόθεση πέρασε από τρία δικαστήρια και τελικά η απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου τον δικαίωσε. «Πρόκειται για νίκη της Δικαιοσύνης στην οποία πάντα πίστευα, δεν είναι προσωπική μου νίκη αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. 
Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Giuffrida

Δεν υπάρχουν σχόλια: