12.1.15

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ



Οι νεοσύλλεκτοι στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις θα καλούνται να απαντήσοουν στο «καυτό» ερώτημα: «Είστε ομοφυλόφιλοι;».
Αυτό αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», επισημαίνοντας ότι τα αρχεία με τις σεξουαλικές προτιμήσεις των στρατιωτών θα φυλάσσονται, αλλά οι νεοσύλλεκτοι θα έχουν την επιλογή να απαντήσουν: «Προτιμώ να μην πω».
Ο σκοπός του ερωτήματος που θα τίθεται στους νέους στρατιώτες της Βρετανίας, είναι να βελτιώσει το ζήτημα της διαφορετικότητας στους κόλπους του στρατεύματος.
Όπως επισημαίνεται, η άδεια στους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στο βρετανικό στρατό δόθηκε μόλις πριν από 15 χρόνια, το 2000, και έκτοτε τα πράγματα δεν έχουν βελτιωθεί και πολύ, όσον αφορά στην ανεκτικότητα προς τους γκέι ένστολους.
Επιπλέον, οι νεοσύλλεκτοι θα καλούνται να απαντήσουν πόσο «ανοιχτοί» νιώθουν όσον αφορά στο ζήτημα του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.
Εκρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε σχετικά: «Το υπουργείο Άμυνας ενθαρρύνει με υπερηφάνεια τη διαφορετικότητα σε κάθε επίπεδο. Το προσωπικό ενθαρρύνεται να δηλώσει ανοιχτά το σεξουαλικό του προσανατολισμό. Μολονότι αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, η συλλογή αυτών των στοιχείων θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα τη σύνθεση των ενόπλων δυνάμεών μας και να διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικές μας εξυπηρετούν πλήρως όλους μας τους στρατιώτες»
(protothema.gr,11/1/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: