19.4.13

ΓΑΛΛΙΑ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τους γάμους ομοφυλοφίλων
 ΑΠΕ, 19/4/2013

Ύστερα από συζήτηση δυο ημερών και μια ταραχώδη νύχτα στην Εθνοσυνέλευση που λίγο έλειψε να καταλήξει σε συμπλοκή, οι Γάλλοι βουλευτές ολοκλήρωσαν νωρίς σήμερα το πρωί τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου που επιτρέπει το γάμο των ομοφυλοφίλων.
Η συζήτηση, η οποία άρχισε την Τετάρτη ύστερα από μια πρώτη εξέταση του κειμένου από τους βουλευτές και την ελαφρώς τροποποιημένη έγκρισή του από τη Γερουσία, ολοκληρώθηκε στις 07.35 τοπική ώρα σήμερα, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την τελική ψηφοφορία, την Τρίτη.
Το δεξιό UMP, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Χθες το βράδυ στην Εθνοσυνέλευση εκτυλίχθησαν σουρεαλιστικές σκηνές, καθώς λίγο έλειψε να σημειωθεί συμπλοκή ανάμεσα στους βουλευτές.
Μέσα στη σύγχυση και υπό το ξαφνιασμένο βλέμμα των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, βουλευτές του UMP, οργισμένοι από ένα μορφασμό ενός συνεργάτη του υπουργού Δικαιοσύνης-όπως εξήγησαν αργότερα-πλησίασαν τα έδρανα της κυβέρνησης φωνάζοντας «έξω, έξω».
Δικαστικοί κλητήρες και ο αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο υπουργός Αλέν Βινταλίς μπήκαν ανάμεσά τους για να τους χωρίσουν.
«Είμαι 30 χρόνια στην Εθνοσυνέλευση και αυτό δεν το έχω ξαναδεί» δήλωσε ο Βινταλίς, ενώ ο πρόεδρος του Σώματος Κλοντ Μπαρτολόν (PS) καταδίκασε το επεισόδιο αυτό.
«Έπεσαν και μερικές γροθιές» δήλωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής Μπερνάρ Ρομάν, σύμφωνα με τον οποίο μια από αυτές δέχθηκε μια δικαστική κλητήρας.

Γαλλία: Ένταση για την απόφαση υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων
gr.euronews.com, 18/4/2013
Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν τέσσερα άτομα για επίθεση σε ομοφυλόφιλους σε μπαρ της πόλης Λιλ. Η απόφαση της γαλλικής Γερουσίας υπέρ των γάμων μεταξύ του ιδίου φύλου συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις και καθημερινά επεισόδια στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται είτε υπέρ της απόφασης είτε κατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: