1.4.13

"ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ" ΛΕΕΙ Ο ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ


“Πιο φιλική Εκκλησία για τους ομοφυλόφιλους αλλά όχι στο γάμο”
Η υπεράσπιση του θεσμού του γάμου δεν είναι επίθεση κατά των γκέι, λέει ο αρχιεπίσκοπος Νέας Υόρκης
news.gr, 1/4/2013
Μια Καθολική Εκκλησία πιο φιλόξενη για τους ομοφυλόφιλους αλλά όχι στο γάμο των γκέι, θέλει ο αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, Τίμοθι Ντόλαν.
Όπως δήλωσε μιλώντας σε κυριακάτικη εκπομπή του ABC, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα μπορούσε να είναι πιο φιλόξενη προς τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες, διατηρώντας παράλληλα την αντίθεσή της στον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου.
Όπως είπε ο αμερικανός αρχιεπίσκοπος “πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα και να δούμε ότι η υπεράσπιση του γάμου δεν είναι η επίθεση κατά των ομοφυλόφιλων”, για να συμπληρώσει ότι η εκκλησία πρέπει να δείχνει ότι δεν είναι εναντίον κανενός. Ο καρδινάλιος Ντόλαν μία από τις κορυφαίες φωνές της Καθολικής Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο παρελθόν έχει ταχθεί δυναμικά κατά των γάμων των ομοφυλόφιλων.
Ο αρχιεπίσκοπος επέστρεψε πρόσφατα από το Βατικανό όπου βοήθησε σημαντικά στη εκλογή του νέου Πάπα Φραγκίσκου, παρότι και ο ίδιος είχε σοβαρές πιθανότητες να γίνει ο πρώτος Πάπας προερχόμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως ανέφεραν οι New York Times, κατά τη διάρκεια της σύναξης του Πάσχα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στη Νέα Υόρκη, ο καρδινάλιος Ντόλαν χαιρέτισε την, όπως ανέφερε, αναγέννηση της εκκλησίας υπό την καθοδήγηση του Πάπα Φραγκίσκου. Η εκκλησία είναι “υπό ανακαίνιση, επισκευή, ανάσταση”, είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: