10.4.13

Ν. ΑΦΡΙΚΗ. ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΖΟΥΛΟΥ



Γάμος ομοφυλοφίλων στην Αφρική
* ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΖΟΥΛΟΥ Η ΤΕΛΕΤΗ
iapopsi.gr, 9/4/2013
Ο Tshepo Cameron Modisane και ο Thoba Calvin Sithol είναι το πρώτο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που παντρεύονται με παραδοσιακή τελετή στη Νότια Αφρική, ενώ ο γάμος τους έγινε στην πόλη KwaDukuza στην περιοχή KwaZulu-Natal ενώπιον περίπου 200 καλεσμένων.
Η τελετή περιείχε στοιχεία από την παράδοση των Ζουλού, όπως τα ιδιαίτερα κοστούμια που φόρεσαν, ο παραδοσιακός χορός που χόρεψαν, η τελετουργική θυσία μιας αγελάδας για να τιμηθούν οι πρόγονοί τους και η ανταλλαγή δώρων μεταξύ των οικογενειών τους. «Αγαπώ τον Thoba τόσο πολύ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που πλέον και οι δύο έχουμε το όνομα Sithol» είπε ο Tshepo Modisane.
Οπως είπα, οι δυο τους σκοπεύουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους και να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας. «Είμαστε ευλογημένοι που οι οικογένειές μας μάς στηρίζουν και μας νοιάζονται. Μας αγαπούν παρότι είμαστε ομοφυλόφιλοι» είχε πει τον περασμένο Φεβρουάριο στην Mamba Online ο ίδιος. «Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για εμάς και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να αποκτήσουμε παιδιά. Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που θα τους παρέχει πολύ αγάπη και σεβασμό» πρόσθεσε.
«Είμαι πολύ χαρούμενη για εκείνον και δεν ανησυχώ καθόλου. Τους εύχομαι να έχουν μια ωραία ζωή μαζί» είπε η μητέρα του Thoba Lindiwe Dladla. Να σημειώσουμε, τέλος, πως οι γάμοι ομοφυλόφιλων νομιμοποιήθηκαν στη Νότια Αφρική το 2006. Είναι η πρώτη χώρα στην Αφρική που επιτρέπει σε άτομα του ίδιου φύλου να παντρευτούν νόμιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: