16.5.12

ΑΛΒΑΝΙΑ. ΜΙΚΡΟΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΟΑΔ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

Επεισόδια στην πρώτη εκδήλωση της ομοφυλοφιλικής κοινότητας στα Τίρανα
Τα επεισόδια προκλήθηκαν χθες από μικρή ομάδα νεαρών που έριξαν φωτοβολίδες εναντίον ομοφυλόφιλων που πραγματοποιούσαν αγώνα ποδηλασίας στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων

imerisia.gr, 15-5-2012
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά την πρώτη από μία σειρά παρελάσεων και εκδηλώσεων που οργανώνουν τα μέλη των οργανώσεων ομοφυλόφιλων στην Αλβανία ενόψει της 17ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας.
Τα επεισόδια προκλήθηκαν χθες από μικρή ομάδα νεαρών που έριξαν φωτοβολίδες εναντίον ομοφυλόφιλων που πραγματοποιούσαν αγώνα ποδηλασίας στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο νεαρούς για συμμετοχή στο επεισόδιο.
Ο Κρίστι Πίντερι, νεαρός δημοσιογράφος και ακτιβιστής της λοαδ κοινότητας δήλωσε ότι «κάποιοι προσπάθησαν να μας εμποδίσουν αλλά εμείς αμφισβητήσαμε σήμερα τόσο τη νοοτροπία, όσο και τις κακές καιρικές συνθήκες». Πρόσθεσε δε πως αυτή είναι μόνον η αρχή.
Η πρώτη παρέλαση με το σύνθημα «Πάρτο απόφαση, κάποια άτομα είναι ομοφυλόφιλοι» θεωρήθηκε πρόβα τζενεράλε για τη μεγάλη παρέλαση της 17ης Μαΐου.
Η παρέλαση αυτή προσέλκυσε την προσοχή τόσο της αλβανικής κυβέρνησης που έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει τις εκδηλώσεις αυτές, όσο και ανώτατων αξιωματούχων της ΕΕ που εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις δηλώσεις του Αλβανού υφυπουργού Άμυνας Εκρέμ Σπαχίου, ο οποίος απείλησε λίγες εβδομάδες πριν ότι θα έπαιρνε ένα κοντάρι να χτυπήσει τους ομοφυλόφιλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: