24.5.12

ΚΥΠΡΟΣ. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Τροποποιήσεις για σεβασμό των Ομοφυλόφιλων από τα ΜΜΕ
sigmalive.com, 24/5/2012
Εισηγήσεις για αποφασιστικές και καινοτόμες νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να υπάρχει ο μεγαλύτερος δυνατός σεβασμός και νομική κατοχύρωση των ΛΟΑΤ (Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών) ατόμων, έχουν περιληφθεί στην προτεινόμενη από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου τροποποίηση της Νομοθεσίας, που διέπει τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.
Αυτό ανέφερε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πετρίδης, στο πλαίσιο ανοικτής συζήτησης με τίτλο «Δικαιώματα και Διακρίσεις ΛΟΑΤ προσώπων στην Κύπρο του 2012» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο ΤΕΠΑΚ.
Ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι πρόθεση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου «είναι να διασφαλίσει ότι τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα θα προβάλλουν προγράμματα, τα οποία θα διέπονται από την αντικειμενικότητα, την πληρότητα και την επικαιρότητα της πληροφόρησης, χωρίς διακρίσεις λόγω της σεξουαλικής ταυτότητας ή του σεξουαλικού προσανατολισμού».
«Στοχευμένα πρακτικά αποτελέσματα της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης είναι πρωτίστως η εξάλειψη κάθε διάκρισης σε βάρος των ομοφυλοφιλικών, αμφισεξουαλικών ή διαφυλικών προσώπων, μέσα από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα», είπε ο κ. Πετρίδης.
Πρόσθεσε ότι αυτό «θα βοηθήσει στη δημιουργία θετικού κλίματος στην κοινή γνώμη, συμβάλλοντας στην ανεκτικότητα, αλλά και την αποδοχή των ατόμων αυτών, καθώς και στην καταστολή της ομοφοβίας».
Ο κ. Πετρίδης είπε ότι «απόρροια των προτεινομένων από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης νέων νομοθετικών ρυθμίσεων θα είναι και η δίκαιη παροχή βήματος στους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ ατόμων, στους οποίους θα δίδεται ο λόγος και ίσες ευκαιρίες για αντίλογο, όπου αυτό επιβάλλεται».
«Τυχόν διακρίσεις από δημοσιογράφους, παρουσιαστές και ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς γενικότερα θα καταδικάζονται από την Αρχή» είπε καταλήγοντας ο κ. Πετρίδης.
Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης «Φωνές Ενάντια στην Ομοφοβία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: