20.1.10

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΙΚΙΟ

.
Από την εκπρόσωπο του ταξιδιωτικού γραφείου Exotica Ala Carte λάβαμε στο Α.Π. μια πολύ ευγενική επιστολή με την οποία μας πληροφορεί ότι:

Το ξενοδοχείο Intercontinental στον Μαυρίκιο, έχει μία νέα προσφορά για τον Φεβρουάριο, [με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου] για παντρεμένα ζευγάρια. Έπειτα από δική μας παραίνεση, για τις αγορές που δεν είναι θεσμοθετημένος ο gay γάμος, αποφασίστηκε να ισχύει και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ακόμη και αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικά γάμου ή άλλα πιστοποιητικά.
Επομένως, κρίνοντας ότι η δυνατότητα αυτή ενδεχομένως να ενδιαφέρει όσους διαβάζουν και παρακολουθούν το blog σας, σας επισυνάπτω την προσφορά, για να την προωθήσετε ή να την δημοσιεύσετε, αν το επιθυμείτε.

Exotica Ala Carte LTD, K. Tsatsou 4, 10558, Athens , Greece /

Tel. (+30) 210 3257930 / Fax. (+30) 210 3219621, www.exoticalacarte.com

Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου πρακτορείου, αλλά θα ήθελα όσα ζευγάρια αποφασίσουν τελικά να «γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο» με φόντο τις τροπικές θάλασσες του Ινδικού Ωκεανού να μας στείλουν τις εντυπώσεις και τα σχόλιά τους από το ταξίδι. Ελπίζω να έχουν περάσει υπέροχα.


*Υποθέτω ότι αρκετοί θα επιθυμούσαν μεγαλύτερη σαφήνεια στην ορατότητα της προσφοράς προς τα ομόφυλα ζευγάρια στη διαφήμιση του πρακτορείου, αλλά όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για τους gay friendly επιχειρηματίες να ισορροπήσουν ανάμεσα στην επιθυμία τους να μην κάνουν διακρίσεις των πελατών τους με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις προκαταλήψεις και μισαλλοδοξία του μεγάλου ετεροφυλόφιλου κοινού που τους στηρίζει οικονομικά.
Όλοι, πλην ίσως των «gay μουτζαχεντίν» του ηλεκτρονικού περιοδικού 10% που μέσα από έναν όλο και πιο φανατικό και διχαστικό λόγο (π.χ. εδώ) προσπαθούν να κρύψουν τη δική τους χρόνια «στρεϊτολαγνεία» και την ανομολόγητη πρόθεσή τους να είναι εκείνοι που θα εκδίδουν «πιστοποιητικά gay φρονημάτων» σε όλους μας, από Δημάρχους και επιχειρηματίες μέχρι ιστολόγους και όποιον άλλο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί υπήρχε περίπτωση να απαιτήσουν πιστοποιητικό γάμου από οποιονδήποτε; Δε νομίζω.

erva_cidreira είπε...

Θα μπορούσαν να θεωρήσουν ότι είναι αυτονόητο πως το παντρεμένο ζευγάρι (οφείλει να) είναι ετερόφυλο.
Αυτό είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια με την προσφορά, επίσης για τον Άγιο Βαλεντίνο, 2 εισιτηρίων στην τιμή του 1 από τη ρουμανική TAROM, κάτι που ανάγκασε την Επιτροπή Ισότητας, ή Κατά των Διακρίσεων, ή όπως τέλος πάντων λέγεται, της χώρας να της επιβάλει τελικά ένα τσουχτερό πρόστιμο.
Είχαμε ασχοληθεί τότε αναλυτικά με τη περίπτωση αυτή στο Α.Π.

Ανώνυμος είπε...

Tο πρόβλημα του ομοφυλόφιλου είναι που θα πάει του αγίου βαλεντίνου. Εχεις λεφτά και σου αρέσει να το κάνεις φιγούρα? Να δώσεις νέο ονομα στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Μαγκιά κλανιά και αέριο.

Βλέπουνε και άλλοι το σχόλιο και περιμένουνε να δούνε πόσο μάγκας είσαι. Οταν κατακρίνεις τους άλλους να δίνεις το λόγο να σου γράφουμε και άλλες γνώμες και να μη λογοκρίνεις συνέχεια.

Στέλιος Κ.
Μέλος του 10 %

Το Λαγωνικό είπε...

Erva νομίζω ότι όσο τραβηγμένα είναι τα σχόλια του Καλοβρυνά "Μπορούν να φιληθούν δυο γκέι σ' ένα μπαρ; Αμέ, αρκεί να είναι στρέιτ το μαγαζί" και "τέτοια ομοφοβικά σχόλια ακούγονται μόνο σε gay(φτου)friendly μαγαζιά, ποτέ σε στρέιτ!"
άλλο τόσο είναι και ο δικός σου χαρακτηρισμός «gay μουτζαχεντίν».
Δεν προσθέτει τίποτε το ουσιώδες στην όλη ιστορία και αντίθετα ρίχνει λάδι στη φωτιά για επιπλέον φαγωμάρα.
Όσο για το κράξιμο που τρώει η ιδιοκτήτρια του πολυ-συζητημένου μπαρ (που να φανταζόταν τέτοια έμμεση διαφίμηση) καλά να πάθει. Δεν γίνεται να δραστηριοποιείται σε ένα χώρο (το Γκάζι) όπου οι περισσότεροι πελάτες είναι gay και να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες.
Γιαυτό και η σύγκριση με το ταξιδιωτικό γραφείο του άρθρου σου είναι άτοπη. Το ταξιδιωτικό γραφείο έχει κυρίως straight πελάτες και προσπαθεί πλησιάσει το gay καταναλωτικό κοινό, ενώ το μπαρ και όλα τα μαγαζιά στο Γκάζι έχει κυρίως gay πελατεία.
Αλλά και πέρα από αυτό η οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά επιχειρηματία (gay ή όχι friendly) σε gay άτομα μόνο και μόνο επειδή εκδήλωσαν αυτήν τους την ιδιότητα
είναι κατακριτέα.

erva_cidreira είπε...

Το "λογοκρίνω συνέχεια" το γράφεις βέβαια όχι επειδή είναι αλήθεια, αλλά διότι θέλεις να δημιουργήσεις εύκολες εντυπώσεις.

Λοιπόν, ας το ξεκαθαρίσουμε: το Α.Π. έχει πολιτική σχολίων που ακολουθεί και προσπαθεί πάντα να σέβεται τους αναγνώστες και σχολιαστές του.
Σχόλια με ήθος και αισθητική όπως το παραπάνω δεν πρόκειται να δημοσιεύονται.
Τελεία και παύλα.

gay super hero είπε...

@ λαγωνικό

Όπως μπορείς να δεις στο ιστολόγιό της ακόμα και μια "επώνυμη" ακτιβίστρια όπως η κ. Βλάμη (και όχι οι ανώνυμες "κρυφές" όπως μας χαρακτηρίζουν συλλήβδην στο 10%) καταγγέλει όσους δημιούργησαν το σχετικό θόρυβο στο ίντερνετ για λεσβοφοβικά σχόλια και καλεί όποιον θεωρεί ότι έπεσε θύμα διάκρισης από τη συγκεκριμένη επιχείρηση να προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη.

http://lesbianbimafia.blogspot.com/2010/01/grande-dame.html

Αν και δεν είμαι σίγουρος πόσα μπορεί να κάνει ο Συνήγορος καθώς πρόκειται για ενέργεια μιας ιδωτικής επιχείρησης και όχι της κρατικής διοίκησης, το μήνυμα είναι σαφές: όταν υπάρχει μια καταγγελία θα πρέπει να ακολοθούνται θεσμικές διαδικασίες, όχι να διαπομπεύονται άνθρωποι στο Facebook.

Όσο για τα περί "μουτζαχεντίν", δες το παραπάνω σχόλιο του ανώνυμου που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από το 10%. Δες κι αυτά που γράφει ο κ. Καλοβυρνάς για τους μπλόγκερ που χαρακτηρίζει "κρυφές". Και αναρωτήσου αφενός κατά πόσο αυτός ο χαρακτηρισμός δεν εμπεριέχει μια έμμεση απειλή για δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων όποιου διαφωνεί (που φυσικά δεν θα τα διέθεταν αν είμασταν όντως "κρυφές") και αφετέρου πόσο αυτό απαξιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των ομοφυλόφιλων τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Μετά από όλα αυτά συνεχίζεις να θεωρείς ότι το Πεζοδρόμιο ρίχνει λάδι στη φωτιά; Θα ήταν καλύτερο αν σώπαινε και δεν αντιδρούσε;

gay super hero είπε...

@ λαγωνικό

Πρόσεξε επίσης πως εντελώς συμπτωματικά και στα τρία εβδομαδιαία free-press έντυπα της Αθήνας οι γκέι & λεσβιακές στήλες (και η διαχείριση του αντίστοιχου διαφημιστικού υλικού στο οποίο οφείλουν το λόγο της ύπαρξής τους) έχουν ανατεθεί σε άτομα που ασχολούνται full-time ή προέρχονται είτε από τα γνωστά ακτιβιστικά σωματεία είτε από το Pride (που δεν είναι σωματείο αλλά εταιρεία)

Ένας "ουρανοκατέβατος" και "ανώνυμος" γκέι υπήρχε (ο Εthan στη Lifo) κι έφυγε νύχτα κι αυτός...

Βέβαια τώρα θα βγουν να μου πουν ότι ονειρεύομαι να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη και ότι βασικά αυτό είναι το πρόβλημά μου.

Τους καθησυχάζω λέγοντας ότι το blogging είναι για μένα απλά ένα χόμπι και ότι ακόμα και να το ήθελα οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες δεν μου αφήνουν χρόνο να μπω επαγγελματικά στα "χωράφια" τους. Άσε που με αυτά που βλέπω δεν έχω απολύτως καμία διάθεση.