10.7.09

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ

Image Hosted by ImageShack.us
María José Rico (i) y María José Martínez, de la empresa Rainbow Tourism, nueva empresa
de servicios turísticos para público LGTB -gays, lesbianas, transexuales y bisexuales.

Nace el turismo reproductivo, una iniciativa del
Instittuo Bernabeu y de Rainbow Tourism,
que se dirige exclusivamente a lesbianas extranjeras que quieren recibir un tratamiento
de reproducción asistida en nuestro país. Es una puestas en marcha novedosa a nivel
mundial y que se hace en España porque, según nos explican sus organizadoras,
es un país cuya “legislación lo permite casi todo”. (Agora News, 13/6/2009)
.
Πρωτοφανές ισπανικό ταξιδιωτικό "πακέτο", εκτός από τις συμβατικές υπηρεσίες σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, τουριστικές περιηγήσεις, μασάζ και περιποίηση σώματος, αναλαμβάνει και τη συνοδεία ομοφυλόφιλων γυναικών σε κλινική στο Μπερναμπέου για τη διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης.
Το εν λόγω πακέτο παρέχεται από την εταιρία Rainbow Tourism και στην τιμή του περιλαμβάνεται η παραμονή συνοδού στην κλινική, η γονιμοποίηση των ωαρίων της ενδιαφερόμενης με σπέρμα δότη και η διαδικασία επίσημης υιοθεσίας του εμβρύου, μόλις γίνει η σύλληψη.
Οι δύο οργανισμοί, που εδρεύουν στο Αλικάντε, στη νοτιοανατολική Ισπανία, προωθούν τα πακέτα των προσφορών τους κυρίως στις ενδιαφερόμενες από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία, καθώς επίσης από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ στοχεύουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους και σε άλλες χώρες.
Η υπεύθυνη της ταξιδιωτικής εταιρίας Rainbow Tourism Μαρία Χοσέ Μαρτίνεζ εξήγησε ότι ή "υπάρχουσα νομοθεσία στην Ισπανία είναι πιο ανεκτική όσον αφορά στη δωρεά σπέρματος αλλά και στη διαδικασία γονιμοποίησης των γυναικών με τεχνητά μέσα".
Η αρχή της ανωνυμίας του δότη, η οποία δεν υφίσταται στην Αγγλία, έχει θεσμοθετηθεί από το 2006 στην Ισπανία αλλά ο νόμος ενδέχεται να αναθεωρηθεί καθώς εξετάζονται και ιατρικά δεδομένα.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο στο Μπερναμπέου, που ειδικεύεται στην τεχνητή γονιμοποίηση, περίπου 400 ξένα ζευγάρια πέρασαν από την κλινική κατά το 2008. (tvxs.gr, 12/6/2009)

1 σχόλιο:

stassa είπε...

Ο αναπαραγωγικός τουρισμός βέβαια δεν έχει τίποτα "πρωτοφανές". Το "πρωτοφανές" είναι οτι απευθύνεται σε ζευγάρια λεσβιών.

Στο ΗΒ πάντως, οι συντηρητικοί έχουν δηλώσει οτι (ότ)αν έρθουν στην εξουσία τα ζευγάρια των λεσβιών θα πρέπει να έχουν μια "πατρική φιγούρα" για τα παιδιά τους, αλλοιώς δε θα τους παρέχεται θεραπεία τεχνητής αναπαραγωγής.

Εδώ, παλιό:

"Ban Lesbians from IVF treatment" say Tories.