16.9.08

GEVALD - CIAO

Image Hosted by ImageShack.us
.
Gevald (Ισραήλ, 2007)
Directed by Netali Baron
Cast: Gil Naveh, Noga Meltzer, Adili Liberman, Samira Sariya, Eli 7 Alexander, Tal Kalai
One night at the Shushan, the gay bar in Jerusalem. The gay pride parade which had been planned for the following day was cancelled due to violent protests by religious movements. Against the decadent background of drag performances, a tiny and almost impossible love story is rekindled.
The film shows the current situation of the gay community in Jerusalem. Faced withthe ultra-orthodox community's hostility and with only moderate support from the citycouncil, the gay community attempts to assert its position within conservative Jerusalem society.
.
«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι …»
Ένα πρόγραμμα του Goethe-Institut με 26 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας
Προβολές ταινιών15 - 20 Σεπτεμβρίου30 Οκτωβρίου - 5 Νοεμβρίου
Δράμα
Τριανόν Filmcenter, Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101), Αθήνα
Με ελληνικούς υπότιτλους
Τηλ.: Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, Τηλ. 210 3300309
Goethe- Institut Athen, Τηλ. 210 3661 000
***
.
Image Hosted by ImageShack.us
.
Ciao (ΗΠΑ, 2008)
Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Τζεφ θα φέρει σε επαφή τον καλύτερό του φίλο Μαρκ με τον Αντρέα, έναν Ιταλό με τον οποίο ο νεκρός άντρας είχε χτίσει μια σχέση μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Η κοινή έλξη και των δύο για έναν άνθρωπο που δεν είναι πια εδώ θα τους οδηγήσει σε αμοιβαίες εξομολογήσεις και το πένθος θα εξελιχτεί σε μια βαθιά, δυνατή σχέση. Οικοδομώντας κάτι σαν ερωτικό τρίγωνο όπου ο τρίτος άνθρωπος είναι για πάντα απών, ο Μαλαισιανός Γιεν Ταν υπογράφει ένα μινιμαλιστικό δράμα που ποντάρει περισσότερο στις σιωπές, τα βλέμματα και τη σταδιακή προσέγγιση των σωμάτων για να μιλήσει όχι απλώς για έναν γκέι έρωτα, αλλά κυρίως γι’ αυτό που μπορεί να γεννηθεί μέσα από την τραγωδία μιας απώλειας.
.
ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ, κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, 18/9, 17.30

4 σχόλια:

Elementstv είπε...

H ταινια ciao φαινεται πολυ ενδιαφερουσα.Επιτελους να υπαρξει και μια γκει ταινια οπου η ομοφυλοφιλια ειναι το background και οχι ο πρωταγωνιστης....Μακαρι δηλαδη...

Ανώνυμος είπε...

το ciao παίζεται στιν Νύχτες Πρεμιέρας την Πέμτη 18 Σεπτεμβρίου 17.30 στον Δαναό 1.

Alex A. είπε...

Θα τις δούμε στην Ελλάδα άραγε;

Ανώνυμος είπε...

ολόκληρη η είδηση :
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=25399640