12.7.06

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟ "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ 2006"

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:
Αγαπητοί φίλοι
Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Φεστιβάλ «Υπερηφάνεια -Athens Pride 2006» που οργανώνεται στην πόλη της Αθήνας.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η προσωπική αξιοπρέπεια είναι συστατικά κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.
Καλή επιτυχία

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ:
Αγαπητοί φίλοι,
Είναι μεγάλη μου χαρά που χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωσή σας. Λυπούμαι πραγματικά που άλλες προγραμματισμένες υποχρεώσεις μου, εκτός Αθηνών, δε μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας.
Πιστεύω βαθιά ότι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία δε χωρεί καμία απολύτως διάκριση η οποία γίνεται λόγω διαφορετικής εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ιδεολογικής τοποθέτησης. Ο δημοκρατικός πολιτισμός επιβάλλει την κατοχύρωση της ισονομίας και της ισοπολιτείας για τον κάθε πολίτη. Ο πολίτης πρέπει να νιώθει ότι προστατεύεται από την πολιτεία. Ότι οι κρατικοί θεσμοί του εξασφαλίζουν ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία θα μπορεί να εκφράζεται, να εργάζεται, να ζει ελεύθερα και με αλληλοσεβασμό. Αυτό είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο μια δημοκρατική χώρα οφείλει να διασφαλίσει για όλους τους πολίτες της. Γι’ αυτό θεωρώ σημαντικό να συζητηθεί σοβαρά και στην Ελλάδα η υιοθέτηση ενός «Συμφώνου Συμβίωσης» το οποίο θα θέτει τέρμα σε δυσμενείς και άδικες διακρίσεις σε βάρος ομόφυλων και ανύπαντρων ετερόφυλων ζευγαριών αποκαθιστώντας έτσι την ισονομία όλων των πολιτών.
Η διαφορετικότητα σε μια κοινωνία είναι στοιχείο ωριμότητας, προόδου και δύναμης. Ακριβώς γι’ αυτό πρέπει να προστατεύεται και θεσμικά. Η σημερινή ελληνική κοινωνία είναι πολύπλευρη και πολύχρωμη. Αυτή είναι η οικουμενική Ελλάδα. Και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν.
Καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:
Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αρνούνται ακόμα την ισότητα των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, των λεσβιών και των τρανσέξουαλ. Ποινικοποιεί τη ζωή τους και τους στερεί πράγματα που είναι αυτονόητα για τους υπόλοιπους πολίτες, όπως για παράδειγμα το δικαίωμα να παντρεύονται τον άνθρωπο που αγαπούν.
Όσοι και όσες οραματιζόμαστε ένα δίκαιο κόσμο και αγωνιζόμαστε για τον σεβασμό κάθε ανθρώπου, συμμετέχουμε στον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό, αποκλεισμό και διάκριση που βασίζεται στον ερωτικό προσανατολισμό και τη σεξουαλική ταυτότητα.
Στόχος μας είναι να σπάσουμε τα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας και να συμβάλλουμε στην προώθηση της ισότιμης αναγνώρισης των ομοερωτικών σχέσεων. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι το σημερινό νομικό πλαίσιο δεν απαγορεύει τον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Αυτό που λείπει είναι η βούληση των μέχρι σήμερα δημάρχων να κάνουν αυτό το πρώτο βήμα.

1 σχόλιο:

amvro είπε...

>>>>εκτός Αθηνών



xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

[αχ τι διαβάζω ο έρμος]