4.2.19

ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ... ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ


Εάν έχετε δοκιμάσει το ξύρισμα… εκεί κάτω, θα έχετε πιθανότατα διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά! Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν λόγω ξυρίσματος της ευαίσθητης περιοχής των γεννητικών οργάνων, καθώς και ιδέες για να επαναφέρετε την περιοχή στην φυσιολογική της κατάσταση.
Ερεθισμός
Ο ερεθισμός είναι πολύ κοινό πρόβλημα που προκύπτει από το ξύρισμα και μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Αυτή η περιοχή του σώματος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη με αποτέλεσμα να προκύπτει ερεθισμός πολύ εύκολα. Χρησιμοποιήστε καινούργιο ξυράφι που είναι αιχμηρό. Ένα παλιό ξυράφι θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο κακό ξύρισμα αλλά θα προκαλέσει ερεθισμό. Χρησιμοποιήστε αφρό ξυρίσματος ή τζελ που θα βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος. Αποφύγετε τη χρήση σαπουνιού καθώς και την επανάληψη του ξυρίσματος αν το δέρμα είναι ήδη ερεθισμένο.
Φαγούρα
Μετά το ξύρισμα μπορεί να προκληθεί φαγούρα. Είτε ελαφριά είτε έντονη, δημιουργεί μια δυσάρεστη και άβολη κατάσταση. Αν αντιμετωπίζετε φαγούρα, δοκιμάστε να βάλετε ενυδατική κρέμα μετά το ξύρισμα και ξανά αν η φαγούρα επιμένει. Σκουπίστε απαλά και μην τρίβετε την περιοχή με την πετσέτα μετά το μπάνιο. Μην ξυριστείτε ξανά αν η φαγούρα δεν έχει υποχωρήσει.
Τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα
Όταν έχετε τέτοιες τρίχες είναι σημαντικό να μην «πειράξετε» το δέρμα γιατί μπορεί να προκληθεί μόλυνση. Αφήστε το δέρμα να αναπνεύσει και μην ξυριστείτε ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάντε απολέπιση πριν το ξύρισμα. Έτσι θα απομακρύνετε όλα τα νεκρά κύτταρα και θα έχετε μια λεία περιοχή για το ξυράφι. Το να ξυρίζεστε αντίθετα με τη φορά των τριχών μπορεί να δίνει καλύτερο αποτέλεσμα αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει το ίδιο πρόβλημα, οπότε ίσως είναι καλό να το αποφύγετε.
Κοψίματα και χαρακιές
Συμβαίνουν εύκολα κατά το ξύρισμα γιατί χρησιμοποιείτε ένα κοφτερό ξυράφι σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή του σώματός σας. Αν σας συμβεί, πλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό ενώ είστε ακόμα στο ντους και απομακρύνετε το αίμα όσο το δυνατόν συντομότερα. Η πιο κοινή αιτία για τα κοψίματα είναι η βιασύνη. Οπότε, πάρτε το χρόνο σας στο ξύρισμα για να μην αντιμετωπίσετε άβολες και δυσάρεστες καταστάσεις. Απλά θυμηθείτε να κάνετε μικρές προσεκτικές κινήσεις. Αν κοπείτε θα χρειαστεί χρόνος για επούλωση και μέχρι να συμβεί αυτό θα ήταν καλύτερο να ξεχάσετε το ξύρισμα. Αν ξυριστείτε πριν επουλωθεί πλήρως η πληγή ρισκάρετε το να την ανοίξετε ξανά εκθέτοντας τον εαυτό σας σε πιθανές μολύνσεις.
Κάψιμο από το ξυράφι
Αν δείτε μικρές κοκκινίλες στην περιοχή, πρόκειται για κάψιμο από το ξυράφι. Συμβαίνει είτε λόγω φλεγμονής των βακτηρίων που βρίσκονται στους μικροσκοπικούς θύλακες των τριχών είτε λόγω υπερβολικής πίεσης με το ξυράφι πάνω στο δέρμα. Να είστε προσεκτικοί και να κάνετε απαλές κινήσεις εκεί κάτω. Χρησιμοποιήστε αφρό για να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό στρώμα μεταξύ του ξυραφιού και του δέρματος. Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τις παραπάνω, θα πρέπει να περιμένετε να φύγουν οι κοκκινίλες πριν ξυριστείτε ξανά. (flowmagazine.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια: