21.1.19

ΚΥΠΡΟΣ. ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ(;) ΙΣΤΟΡΙΑ

Χειροπέδες σε 47χρονη από τις Φιλιππίνες πέρασε η Αστυνομία, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους. Η διερευνώμενη υπόθεση αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εμπορίας ανηλίκων προσώπων και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, η 47χρονη έφτασε στην Κύπρο με το βρέφος, ισχυριζόμενη ότι είναι η μητέρα του παιδιού. Ωστόσο, από τις έρευνες, φαίνεται να προκύπτει ότι δεν είναι η βιολογική μητέρα του βρέφους.
Η αλλοδαπή φέρεται να έχει πουλήσει το βρέφος σε δύο άντρες στη Λευκωσία, έναν Ελληνοκύπριο κι έναν αλλοδαπό, οι οποίοι αναζητούνται από την αστυνομία.
Η 47χρονη συνελήφθη χθες και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στις 10:00 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος κράτησής της.
Πληροφορίες που έχουμε εξασφαλίσει, αναφέρουν ότι η εν λόγω 47χρονη βρισκόταν στην Κύπρο, ωστόσο ταξίδεψε στις Φιλιππίνες και επέστρεψε με το βρέφος, ισχυριζόμενη ότι είναι δικό της.
Ενώπιον δικαστηρίου, είχε γίνει μια διαδικασία αναγνώρισης του βρέφους από έναν Ελληνοκύπριο άνδρα. Η όλη διαδικασία φάνηκε κάπως περίεργη και κίνησε υποψίες, σε σχέση με την αυθεντικότητά της. Κατόπιν διερεύνησης, η 47χρονη αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι το παιδί δεν ήταν δικό της, γι' αυτό τέθηκε υπό σύλληψη.
Το βρέφος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, ενώ αναζητείται και ο Ελληνοκύπριος που το αναγνώρισε.
Για την υπόθεση, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι ενήμερες και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, όπως και το Γραφείο Εμπορίας Προσώπων. (kathimerini.gr, 18/1/2019)

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το ζευγάρι του Ελληνοκύπριου και του Τούρκου είχαν κάνει γάμο το 2015 στη Νέα Ζηλανδία και ζούσαν μόνιμα στη Λευκωσία. Πριν λίγο καιρό αναζητούσαν παιδί για υιοθεσία. Έφεραν από τις Φιλιππίνες μια 47χρονη ως οικιακή βοηθό που εργαζόταν στο σπίτι των γονέων του Ελληνοκύπριου. Της είπαν ότι ψάχνουν παιδί και αυτή προσφέρθηκε να βοηθήσει. Πήγε στη χώρα της και βρήκε νεαρή γυναίκα που εγκυμονούσε και την έπεισε να της πουλήσει το παιδί όταν γεννηθεί. Το ζευγάρι των ομοφυλοφίλων μέχρι τη γέννηση έστελνε χρήματα για να συντηρείται η βιολογική μητέρα και η 47χρονη Φιλιππινέζα που μεσολάβησε. Όταν γεννήθηκε το παιδί ο Ελληνοκύπριος πήγε στις Φιλιππίνες και με πλαστά έγγραφα στο στα οποία εμφανιζόταν ως σύζυγος της 47χρονης Φιλιππινέζας προχώρησαν σε υιοθεσία του παιδιού, το οποίο μετέφεραν στη Κύπρο. (protothema.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: