6.10.16

ΠΟΙΝΕΣ ΤΗΣ FIFA ΚΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ

Έβρεξε …καμπάνες από τη FIFA κατά των εθνικών ομάδων λόγω ρατσιστικών και ομοφοβικών συνθημάτων των οπαδών.
Η Χιλή, που ήταν υπότροπη, θα παίξει άλλο ένα ματς μακριά από την φυσική της έδρα, λόγω ομοφοβικών συνθημάτων των οπαδών της στον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στη Βολιβία τον περασμένο Σεπτέμβριο.
«Πιστεύουμε πως τα συνθήματα για τα οποία είμαστε υπόλογοι είναι μεμονωμένα περιστατικά. Ευτυχώς παρατηρούμε μείωση αυτών των συμβάντων. Όμως σε συγκεκριμένο τομέα οπαδών δεν σταματάει αυτό το φαινόμενο. Είναι λίγοι αυτοί οι οπαδοί, όμως είναι μια πραγματικότητα που η FIFA θέλει να σταματήσει και εμείς οφείλουμε να πάρουμε μέτρα και να μην κρύβουμε προβλήματα ρατσισμού. Εκτός όμως από τα μέτρα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους οπαδούς μας», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας της Χιλής.
Τα φαινόμενα ρατσισμού έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις σε όλα τα γήπεδα του κόσμου.
Είναι χαρακτηριστικό πως τιμωρήθηκαν με πρόστιμα η Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, το Μεξικό, το Περού και η Βραζιλία για ομοφοβικά συνθήματα των οπαδών τους.
Από τις ποινές δεν έλειψαν και οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, με Ιταλία και Αλβανία να δέχονται πρόστιμο για ρατσιστικές συμπεριφορές των φιλάθλων. (gr.euronews.com, 5/10/2016)


Δεν υπάρχουν σχόλια: