15.2.16

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΥΣΗΣ

Χειρουργική θεραπεία χρειάζεται ένας στους 10 άνδρες με πρόβλημα στύσης
Ένας στους δέκα άνδρες με στυτική δυσλειτουργία χρειάζεται χειρουργική θεραπεία για να απαλλαγεί οριστικά από αυτήν, καθώς δεν ανταποκρίνεται στα φάρμακα που παίρνει.
Η επέμβαση συνίσταται στην τοποθέτηση μίας ειδικής αντλίας (πρόθεσης) την οποία ενεργοποιεί ο άνδρας όποτε το επιθυμεί και η οποία του προσφέρει φυσιολογική στύση, εφάμιλλη με εκείνη που είχε όταν ήταν νέος.
Η εγχείρηση γίνεται γρήγορα και απλά: διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και το μόνο που χρειάζεται είναι μία πολύ μικρή τομή στη βάση του πέους, ενώ ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του εντός λίγων ωρών ή την επόμενη ημέρα και ανακτά την ερωτική του ζωή ένα μήνα αργότερα.
Αυτά επισημαίνει ο δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος και πρόεδρος του πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο οποίος τονίζει ότι από τους σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες με στυτική δυσλειτουργία, μόνο το 10% απευθύνονται σε έναν γιατρό για να βρουν την αιτία της και να μάθουν ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές τους.
Ο κύριος λόγος γι’ αυτό είναι ότι «σε πολλούς άνδρες εξακολουθεί να υπάρχει η νοοτροπία ότι η ερωτική ζωή πρέπει να είναι ιδιωτική υπόθεση και να μην εκτίθεται στον κόσμο, αλλά ούτε και στο γιατρό», λέει.
Μεγάλο ποσοστό των πασχόντων βρίσκει λύση στα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά υπάρχουν και άντρες που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά, ενώ άλλοι επιθυμούν μία πιο μόνιμη και ριζική λύση.
Οι ενδοπεϊκές προθέσεις είναι γνωστές εδώ και σχεδόν 60 χρόνια και έχουν τοποθετηθεί σε εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο, κατά τον κ. Κωνσταντινίδη.
Όπως επισημαίνει, η τοποθέτησή τους είναι ρουτίνα για τους εξειδικευμένους γιατρούς, ενώ οι επιπλοκές ελάχιστες και στην πλειονότητά τους ασήμαντες.
Επειδή, δε, η τομή απ’ όπου εισάγονται γίνεται στην βάση του πέους, όταν επουλωθεί δεν φαίνεται και έτσι δεν απομένουν ορατά σημάδια που να «προδίδουν» την παρουσία της.
«Μετά την επέμβαση ο άνδρας θα έχει απόλυτη αίσθηση φυσικής στύσης και σκληρότητας, όπως όταν ήταν νέος και υγιής», τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης, ενώ άλλα πλεονεκτήματα των προθέσεων είναι η πολύ μεγάλη διάρκεια στύσης και ο πλήρης έλεγχος της εκσπερμάτισης.
Ο βαθμός ικανοποίησης, τέλος, των ανδρών και των ερωτικών συντρόφων τους από τις προθέσεις ξεπερνά το 98%, σύμφωνα με πολλές μελέτες. (ygeia.tanea.gr, 1/2016)


Δεν υπάρχουν σχόλια: