27.4.15

ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ (ΚΑΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ


Πρωτοστατεί στον αγώνα διάσωσης του Πεδίου του Αρεως και ετοιμάζει μήνυση ακόμη και εναντίον της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, η οποία είναι αρμόδια λόγω της θέσης της να αντιμετωπίσει την άθλια κατάσταση που «βασιλεύει» σήμερα στο πάρκο. Η Μιμή Ντενίση, μία από τις πιο παλιές κατοίκους της περιοχής, είναι επικεφαλής της κινητοποίησης των κατοίκων που μένουν γύρω από το Πεδίον του Αρεως, οι οποίοι πλέον έχουν απηυδήσει από τις συνθήκες που επικρατούν εκεί.
Ολοι μαζί, μέσα από
τον Σύλλογο Φίλων του Πάρκου, που αριθμεί 5.000 μέλη, ενωμένοι βρίσκονται πλέον στα... χαρακώματα, καθώς τοξικομανείς και εγκληματικά στοιχεία το έχουν κατακλύσει απαγορεύοντάς τους στην ουσία ακόμη και να βγαίνουν από τα σπίτια τους.
Μέρα μεσημέρι και οι εικόνες που «αιχμαλωτίστηκαν» από τον φωτογραφικό φακό μοιάζουν τριτοκοσμικής χώρας. Κάποιοι ετοιμάζουν τα αυτοσχέδια κρεβάτια τους, άλλοι μαγειρεύουν σε γκαζάκι το βραδινό τους, ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν. Κάποιος προσεύχεται πεσμένος στα γόνατα. Καθώς σουρουπώνει, σε μια άλλη γωνιά του πάρκου χρήστες ναρκωτικών προετοιμάζουν τη δόση τους, ενώ κάποιοι νεαροί (ακόμη και ανήλικοι) πιάνουν στασίδι στα γνωστά «στέκια» όπου εκδίδονται.
Οταν δε πέφτει η νύχτα, τα πράγματα γίνονται τρομακτικά. Ο φωτισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος και οι φιγούρες που κινούνται στα θεοσκότεινα δρομάκια μοιάζουν -και είναι- απειλητικές.
«Ούτε το παιδί μου ούτε και εγώ μπορούμε να κυκλοφορήσουμε μόνες μας. Ενα βράδυ που γύρισα σπίτι βρήκα τέσσερα άτομα που έκαναν ναρκωτικά στον κήπο μου. Το θεωρώ τραγικό. Δηλαδή, στην Ελλάδα όπου κάποτε δεν κλειδώναμε τα σπίτια, τώρα φοβόμαστε ακόμη και στον κήπο μας» τονίζει και μας δείχνει την κλειδαριά της εξώπορτας της πολυκατοικίας της, στην οποία κάποιοι έχουν γράψει υβριστικό οπαδικό σύνθημα. Η αλήθεια είναι ότι η «ξενάγηση» της Mιμής Ντενίση στη γειτονιά της φανερώνει πως σχεδόν όλα τα κτίρια της οδού Μαυρομματαίων μπροστά από το πάρκο έχουν υποστεί κάποιου είδους παραβίαση. Μάλιστα μια τζαμαρία στην είσοδο πολυκατοικίας ήταν σπασμένη, ενώ στον κήπο μιας άλλης συναντήσαμε μια γυναίκα που έκανε -μέρα μεσημέρι- χρήση ναρκωτικών κι έπειτα ήπιε νερό από το λάστιχο το οποίο υπήρχε στον χώρο προκειμένου να ποτίζονται τα λουλούδια.
«Στην Ελλάδα υπάρχει και κόσμος που είναι αντιδραστικός, γι' αυτό κάποιοι που δεν γνωρίζουν το πρόβλημα μπορεί να με θεωρήσουν κάπως υπερβολική. Ομως πρέπει να μπεις μες στο πάρκο για να δεις το πρόβλημα και μάλιστα τη νύχτα. Ειδικά από την ώρα που σκοτεινιάζει το πάρκο γίνεται απλησίαστο και πάρα πολύ επικίνδυνο. Μιλάμε για έναν χώρο που έχει γίνει το στέκι των ναρκομανών και των εμπόρων ναρκωτικών και είναι γεμάτος πεταμένα τενεκεδάκια, στα οποία φαίνεται ότι έχουν κάνει ηρωίνη, σύριγγες και κάθε είδους σκουπίδια. Επίσης έχω πληροφορίες ότι εκεί μέσα τα βράδια γίνεται πορνεία και μάλιστα ανηλίκων. Εγώ δεν τα έχω με τους ανθρώπους που καταλήγουν στα ναρκωτικά ή οπουδήποτε αλλού, διότι είναι δυστυχισμένοι. "Ματώνει" η ψυχή μου όταν τους βλέπω να βγαίνουν από κει και καταλαβαίνω τι έχει προηγηθεί. Το θέμα είναι ότι η Πολιτεία πρέπει να φροντίσει και τους πολίτες της και όλους αυτούς που έρχονται στο πάρκο και κάνουν όλα αυτά που κάνουν, πρώτα απ' όλα εις βάρος τους» τονίζει η ηθοποιός και ξεκαθαρίζει ότι δεν την ενδιαφέρει η εθνικότητα όλων αυτών που έχουν μετατρέψει το πάρκο σε άντρο ανομίας και εγκληματικότητας.
«Και αυτό το λέω με πόνο, διότι μιλάμε για έναν χώρο όπου κάποτε τα παιδιά απολάμβαναν τις παιδικές χαρές και οι μεγάλοι έκαναν ξένοιαστες βόλτες σε ένα όμορφο περιβάλλον, μια αληθινή όαση στο κέντρο της Αθήνας. Αλήθεια, πόσοι Ελληνες ξέρουν ότι μέσα στο πάρκο βρίσκονται γραφικά εκκλησάκια, αλλά και ο τάφος του Υψηλάντη;» αναρωτιέται και μας θυμίζει ότι κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου κάποιοι πετάνε ντομάτες στα ήδη μουτζουρωμένα αγάλματα των ηρώων του '21, τα οποία υπάρχουν στο Πεδίον του Αρεως, τονίζοντας ότι «τα πάρκα που είναι σε αυτή την κατάσταση δείχνουν έναν απολίτιστο λαό».
«Σήμερα δεν υπάρχει στο πάρκο κανένας ψυχαγωγικός χώρος που να είναι ανοιχτός. Αν λειτουργούσε το Green Park, το οποίο δεν μπορεί να ανοίξει, επειδή -άκουσον άκουσον!- εδώ και επτά χρόνια ο ενοικιαστής είναι στα δικαστήρια με την Πολιτεία, θα μπορούσαν να βρεθούν χρήματα και να δοθούν για τη φύλαξη του Πεδίου του Αρεως, το οποίο σήμερα είναι ξέφραγο αμπέλι».
«Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν δεν έκαναν τίποτα, αν εξαιρέσουμε την ανάπλασή του πριν από μερικά χρόνια -με περισσότερα από 9.000.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν από κονδύλια του ΕΣΠΑ- και όμως παρέμεινε αφύλακτο. Εχω πάει πολλές φορές στην Περιφέρεια για το πάρκο και έχω κουραστεί να πιέζω τους αρμοδίους να γίνει κάτι. Η Περιφέρεια στην οποία ανήκει δεν νοιάστηκε καν. Αν η σημερινή περιφερειάρχης έκανε μόνο αυτή τη δουλειά και ασχολιόταν σοβαρά με το Πεδίον του Αρεως θα γινόταν ηρωίδα» καταλήγει η Μιμή Ντενίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: