3.9.14

LOVE IS STRANGE. ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Love Is Strange: Δεν έχει σεξ ή βια, αλλά κρίθηκε «ακατάλληλη» για τους ομοφυλόφιλους πρωταγωνιστές
protothema.gr, 21/8/2014
Με πρωταγωνιστές τους John Lithgow και Alfred Molina, η ταινία αφηγείται τη ζωή ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού που διατηρεί δεσμό για τέσσερις δεκαετίες
Μπορεί να μην περιείχε γυμνό, σεξ ή βία, ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ έκριναν ότι η ταινία», στην οποία πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι συνταξιούχων ομοφυλόφιλων, δεν είναι κατάλληλη για όλους, αλλά πως μπορούν να την παρακολουθούν νέοι άνω των 17 ετών, μόνο με τη συνοδεία κάποιου ενήλικα.
Η κατάταξη της ταινίας στις ακατάλληλες για παιδιά από την Motion Picture Association of America έγινε, σύμφωνα με τους αρμόδιους, λόγω της «άσχημης γλώσσας» που χρησιμοποιείται, ωστόσο, η απόφαση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, με πολλούς να κάνουν λόγο για ομοφοβία και να εικάζουν ότι το γκέι στοιχείο του φιλμ, συνέβαλε σε αυτή την κίνηση.
Με πρωταγωνιστές τους John Lithgow και Alfred Molina, η ταινία αφηγείται τη ζωή ενός ομοφυλόφιλου  ζευγαριού που διατηρεί δεσμό για τέσσερις δεκαετίες, ενώ δεν περιέχει καμιά άσεμνη σκηνή η οποία θα μπορούσε να δικαιολογήσει, σύμφωνα με το κοινό, την κατάταξή της ταινίας στις ακατάλληλες για ανηλίκους.
Μάλιστα, η μόνη σκηνή που δείχνει τους δύο ηλικιωμένους άντρες λίγο πιο... κοντά, είναι εκείνη κατά την οποία οι δύο πρωταγωνιστές είναι ξαπλωμένοι, ο ένας δίπλα στον άλλο, με τα ρούχα τους!
Μάλιστα, την οργή πολλών θαυμαστών της ταινίας ενέτεινε το γεγονός ότι το «Love Is Strange», βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με την ταινία «Sin City: A Dame to Kill For», με τους Mickey Rourke και Jessica Alba, η οποία έχει πολλές σκηνές βίας, σεξ και πολύ γυμνό και γνωστοί κριτικοί ταινιών δηλώνουν έκπληκτοι αλλά και οργισμένοι από αυτό το γεγονός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: