25.9.14

Ο ΣΑΡΚΟΖΙ, Η ΜΠΡΟΥΝΙ ΚΑΙ Ο "ΓΑΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

Γάμος για όλους;, επανέλαβε ο Νικολά Σαρκοζί όταν ερωτήθηκε από το δίκτυο «France 2», όπου παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη όπου άνοιξε τα χαρτιά του για την επιστροφή του στη πολιτική σκηνή της Γαλλίας. 
Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος δεν δίστασε να πει ότι ο γάμος των ομοφυλοφίλων εξευτελίζει τις οικογένειες. Τόνισε επίσης ότι «σιχαίνεται» τη νομοθεσία υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων που προώθησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ. «Η κυβέρνηση ταπεινώνει και εξευτελίζει τις οικογένειες και τους ανθρώπους που αγαπούν την οικογένεια», τόνισε ο Σαρκοζί.
 Όταν όμως ερωτήθηκε για το αν θα απαλλάξει τους συμπολίτες του από το νόμο- αν βεβαίως αναλάβει για δεύτερη φορά τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας- ο πρώην πρόεδρος έλαβε αποστάσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο νόμος για τους γκέι γάμους δεν θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα,όταν είναι τόσοι πολλοί οι άνεργοι στη Γαλλία». 
Από την πλευρά της, η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, δήλωσε σε ξεχωριστή συνέντευξη στο περιοδικό «Vogue» ότι διαφωνεί με τον σύζυγό της για το θέμα των γκέι γάμων. «Μάλλον, είμαι μάλλον υπέρ των γκέι γάμων επειδή έχω πολλούς φίλους - άνδρες και γυναίκες - που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση και δεν βλέπω τίποτα ασταθές ή διεστραμμένο σε οικογένειες με γκέι γονείς».(protothema.gr, 24/9/2014)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα ένας καραγκιόζης πολιτικός που -μεταξύ άλλων- είναι και ομοφοβικός. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση.