18.12.13

ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΔΥΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ

Με αρχηγούς δύο γκέι αθλήτριες η αποστολή των ΗΠΑ στο Σότσι
Σαφές μήνυμα στον Πούτιν για τους ρωσικούς νόμους για τους ομοφυλόφιλους στέλνει ο Μπάρακ Ομπάμα, που δεν θα παραστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Ρωσίας.
in.gr, 18/12/2013
Δύο γκέι αθλήτριες θα ηγηθούν της αμερικανικής ολυμπιακής αποστολής για τους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Πρόκειται για την πρώην πρωταθλήτρια του τένις Μπίλι Τζιν Κινγκ, η οποία δήλωσε ότι αποτελεί για την ίδια μεγάλη τιμή να είναι επικεφαλής της αποστολής της χώρας της στην τελετή έναρξης.
Στην τελετή λήξης θα είναι επικεφαλής η αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου Κέιτλιν Κόου.
Με την απόφαση αυτή ο Αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται να στέλνει ένα σαφές μήνυμα στον Πούτιν για τους αυστηρούς νόμους που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα η Ρωσία κατά των ομοφυλόφιλων.
Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να δείξει τη «διαφορετικότητα, την αποφασιστικότητα και την συλλογικότητα» που υπάρχουν στο πνεύμα και στον τρόπο σκέψης των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν πρόκειται να παραστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, ενώ απόντες θα είναι και οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: