28.8.10

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΨΩΡΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗ ΜΠΥΡΑ


Κίνδυνος ψωρίασης για τους λάτρεις της μπίρας
health.in.gr
Οι γυναίκες που καταναλώνουν τακτικά μπίρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν ψωρίαση, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Dermatology, ομάδα επιστημόνων από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστόνη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που πίνουν πέντε μπίρες την εβδομάδα έχουν διπλάσιο κίνδυνο εκδήλωσης ψωρίασης, συγκριτικά με γυναίκες που δεν πίνουν.
Οι επιστήμονες έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση περισσότερες από 82.000 γυναίκες νοσηλεύτριες, 27-44 ετών και κατέγραψαν τις συνήθειες τους ως προς το αλκοόλ, την περίοδο 1991-2005.
Μια γυναίκα που έπινε περισσότερα από δύο αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα, αύξανε τον κίνδυνο ψωρίαση κατά δύο τρίτα. Εκείνες που έπιναν πέντε ποτήρια μπίρα την εβδομάδα είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο εκδήλωσης ψωρίασης.
Όταν οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αυστηρότερα κριτήρια επιβεβαίωσης των περιπτώσεων ψωρίασης, ο κίνδυνος υπερδιπλασιαζόταν.
Πάντως οι γυναίκες που έπιναν οποιαδήποτε ποσότητα μπίρας χωρίς αλκοόλ, λευκό κρασί ή άλλα ποτά, δεν διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο.
Οι επιστήμονες εικάζουν ότι ίσως η γλουτένη που περιέχει το σιτάρι, να είναι η αιτία του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης ψωρίασης.
Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι μια διατροφή ελεύθερη γλουτένης βελτιώνει την κατάσταση των πασχόντων από ψωρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: