28.1.08

ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Οίκος Ευγηρίας για ηλικιωμένους ομοφυλόφιλους εγκαινιάστηκε στο Βερολίνο. Δέχεται επίσης και ζευγάρια που θέλουν να εξακολουθήσουν να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, όπως έκαναν μέχρι τώρα στη ζωή τους.
Ο Cristian Hamm, από την λοαδ οργάνωση Village, λέει ότι προς το παρόν μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο 28 άτομα, αλλά η ζήτηση μοιάζει να είναι κατά πολύ υψηλότερη, επειδή οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν παιδιά για να τους φροντίσουν στα γεράματα, ενώ επισημαίνει ότι πολλοί από αυτούς, σήμερα 70-80 χρόνων, υπέστησαν διωγμούς στη νιότη τους, τόσο κατά τη χιτλερική όσο και κατά την μετά τον πόλεμο περίοδο, αφού η ομοφυλοφιλία υπήρξε παράνομη στη Γερμανία μέχρι το 1969.
Υπολογίζεται ότι 130.000 ηλικιωμένοι ομοφυλόφιλοι φιλοξενούνται σε γερμανικά γηροκομεία, αλλά συνήθως αποκρύπτουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους λόγω των ισχυρών προκαταλήψεων που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν από τους συνομηλίκους τους, ενώ οι οίκοι ευγηρίας δείχνουν απρόθυμοι να προσφέρουν άσυλο στην συγκεκριμένη κατηγορία υπερηλίκων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς το παρών μονον ένας όροφος ενός οίκου ευγηρίας αλλά κι αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή! Ας ελπίσουμε τώρα και στο πρώτο οργανωμένο ομοφυλόφυλο νοσηλευτικό προσωπικό!

erva_cidreira είπε...

Εξαιρετικά σημαντική, πράγματι, η επισήμανσή σας για την ανάγκη ύπαρξης νοσηλευτικού προσωπικού εξειδικευμένου για ομοφυλόφιλους.

Αν και στην Ελλάδα όλα αυτά ακούγονται, και διαβάζονται, σαν επιστημονική φαντασία. Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα είναι αυτός ο οίκος που έχει ένα όροφο για γκέϊ?