25.10.06

ΤΟ 10% ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ GAY ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΜΠΛΟΓΚ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Το περιοδικό 10%, που θα συνεχίσει να εκδίδεται και πάλι στο Ιντερνετ από το Νοέμβριο, ετοιμάζει ένα αφιέρωμα στα ελληνόφωνα blogs με γκέι και λεσβιακή θεματολογία. Στόχος είναι να παρουσιαστεί ένας όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικός κατάλογος, που θα δίνει το στίγμα του κάθε blog μέσα από τα λόγια του/της δημιουργού του.

Θέλουμε να συμπεριλάβουμε το δικό σας blog στο αφιέρωμα. Θα σας παρακαλούσαμε να μας στείλετε μια σύντομη παρουσίαση του blog σας, εξηγώντας επίσης τι θα θέλατε να αποκομίζουν οι αναγνώστες του διαβάζοντάς το. Παρακαλούμε το κείμενο να μην ξεπερνά τις 150 λέξεις και να αναφέρει το όνομα του blog, τη διεύθυνσή του και το ψευδώνυμό σας. Μπορείτε να το στείλετε στη διεύθυνση
periodiko@10percent.gr μέχρι την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου.

Για κάθε διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στην ίδια διεύθυνση.

Φιλικά,
περιοδικό 10%

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άργησε, αλλά καιρός ήταν να ασχοληθεί σοβαρά με το Ιστολογικό Διαδίκτυο το κατά τα άλλα εξαιρετικό 10%, μακράν το καλύτερο gay περιοδικό από τόσα free (και ανούσια μαρκετίστικα) περιοδικά που μοιράζονταν σε όλα τα clubs και τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Διόλου τυχαίο που ο ιδρυτής του, κος Λήο Καλοβυρνάς, είναι και ένας αξιολογότατος συγγραφέας.

erva_cidreira είπε...

Πράγματι, το 10% αποφάσισε υπερβολικά καθυστερημένα να ασχοληθεί με το ιστολογικό Διαδίκτυο.
Από την άλλη πλευρά καιρός να δούμε πόσοι ιστολόγοι θα θελήσουν να κατηγοριοποιήσουν τα μπλογκ τους ως γκέι ή λεσβιακά.
Με λίγα λόγια σύντομα θα τεθεί το γνωστό ακανθώδες θέμα της γκέι (ιστολογικής) ορατότητας.

Υγ. Αναρωτιέμαι ωστόσο αν το 10% έχει κάποια δικά του κριτήρια ξεσκαρταρίσματος ή αν θα δεχθεί άκριτα οποιονδήποτε θελήσει να δηλώσει το μπλογκ του στην κατηγορία αυτή.

Ανώνυμος είπε...

χθες βραδυ μου ρθε και μενα το παραπανω email. ok, θα γραψω 4-5 πραγματα για να παρουσιασω το blog μου, αλλα μηπως μπορει να μου εξηγησει καποιος τι εννοει ο ποιητης με το "γκεϊ και λεσβιακη θεματολογια" ? γιατι εγω στο μπλογκ μου γραφω ο,τι μου κατεβει και ο,τι με απασχολει, το οτι ειμαι λεσβια σημαινει το μπλογκ μου εχει "γκεϊ και λεσβιακη θεματολογια"? με μπερδεψε λιγο...σιγουρα εκφραζομαι για τις σχεσεις μου αλλα δεν ειναι οτι κανω και το ιδιο πραγμα με το Μπρικι ή με το Απεναντι Πεζοδρομιο,που κατα καιρους δινουν πληροφοριες για απειρα θεματα που απασχολουν την ομοφυλοφιλη κοινοτητα, σωστα?
την καλημερα μου!

erva_cidreira είπε...

Χωρίς αμφιβολία και για μια ακόμη φορά έχουμε ένα ζήτημα ορισμού που είναι πολύ πολύ βασικός.
Τι είναι γκέι ή λεσνιακό ιστολόγιο, ή έστω γκέι ή λεσβιακή θεματολογία.
Όπως όταν μπροστά σε μια ταινία, ένα μυθιστόρημα ή έναν πίνακα βρισκόμαστε αβέβαιοι όχι για την απάντηση, αλλά για την ίδια την ερώτηση.
Το καθοριστικό είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του δημιουργού του και άρα η ιδιαίτερη ομοφυλοφιλική ματιά στα πράγματα και τον κόσμο;
Οι προθέσεις του δημιουργού;
Το σαφές (ομοκοινωνικό, ομοερωτικό ή ομοφυλοφιλικό) θέμα του έργου;
Ή μήπως η ανάγνωση που κάνουν οι ομοφυλόφιλοι, όταν θεωρούν ότι κάτι τους εκφράζει, ότι είναι «δικό τους»;
Και παρακάτω:
Ένας ετεροφυλόφιλος/η μπορεί να έχει ένα γκέι/λεσβιακό μπλογκ;
Και ακόμη πιο κάτω:
Ένα ομοφυλοφοβικό ιστολόγιο μήπως είναι ένα γκέι/λεσβιακό ιστολόγιο με αρνητικό πρόσημο και άρα θα μπορούσε να περιληφθεί στη λίστα;

Siegmund: φοβούμαι ότι το να μπλέξουμε σε θεωρητικές συζητήσεις ίσως να είναι στην παρούσα φάση μια πολυτέλεια. Αλλά και πάλι ό,τι κουκουλώνεις το βρίσκεις πάντα μπροστά σου. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Εγώ θα στείλω ένα κειμενάκι και βλέπουμε.

To Μπρίκι είπε...

Καλημέρα σε όλες και όλους,

Και εμείς θα στείλουμε ενα κείμενο για το blog μας. Αυτό που μας απομένει είναι να δούμε τα κριτήρια 'κατηγοριοποιησης' τους που πολύ σωστά έθεσες erva.