16.6.20

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 16/6/2020




Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη στην Καθημερινή, στην οποία αναφέρθηκε στη διαφορετικότητα της σεξουαλικής του επιλογής, ο Πρόεδρος της Βουλής προχωρά ένα βήμα ακόμα.
Απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπορούσε να περάσει νομοθετικά ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο Κώστας Τασούλας σημειώνει ότι όσο ωριμάζουν τα πράγματα στην κοινωνία τόσο διευκολύνεται και η θεσμική εξέλιξη γύρω από το θέμα.
Ο κ. Τασούλας, ο οποίος ήταν ένας από τους 18 τολμηρούς βουλευτές της ΝΔ, που μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ψήφισαν στις 22 Δεκεμβρίου 2015 την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και τα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε σήμερα ότι το βήμα εκείνο ήταν απαραίτητο. «Θεσμοθετήθηκε με μία διακομματιτική συναίνεση και στη συνέχεια τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί αφάνταστα και καλό είναι να τ' αφήσουμε να εξελίσσονται και να βελτιώνονται αφάνταστα», τόνισε.
Αναφερόμενος στην συνέντευξη του Αλέξη Πατέλη ανέφερε ότι τα όσα είπε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού απηχούν το γεγονός ότι τα θέματα της διαφορετικότητας στην χώρα μας έχουν γίνει πολύ πιο πολιτισμένα. «Ο κ. Πατέλης έχει το θάρρος της γνώμης του και αισθάνεται άνετα μέσα από αυτή την διαφορετικότητα όπως λέγεται, είναι μια παράξενη λέξη αλλά έτσι έχει καθιερωθεί να λέγεται, αισθάνεται άνετα και αυτό απηχεί το γεγονός ότι τα πράγματα στη χώρα μας γύρω από αυτό το γεγονός έχουν γίνει πολύ πιο πολιτισμένα από ότι ήταν άλλοτε. Έχουμε την νομική εξέλιξη του θέματος αλλά έχουμε και την κοινωνική και την πολιτιστική εξέλιξη που πολλές φορές είναι πιο σημαντική καθώς μπορεί να έχεις ένα νεωτερικό νομικό καθεστώς αλλά μια απαρχαιωμένη ή βάναυση κοινωνική αντίληψη γύρω από το θέμα. Εμείς έχουμε παράλληλη βελτίωση σε αυτό το θέμα», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: