25.8.18

13 ΧΡΟΝΙΑ "ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ"





Αύγουστος του 2005. Επιστρέφω στην Ελλάδα από τον Παναμά. Στην El País της προηγούμενης ημέρας που μου προσφέρει η αεροσυνοδός της Iberia διαβάζω στην πρώτη σελίδα για τις εκτελέσεις ομοφυλοφίλων στο Ιράν. Όπως εικοσιτόσα χρόνια πριν στην αρχή του καθεστώτος Χομεϊνί. Δυσάρεστο déjà vu πάνω από τον Ατλαντικό που δηλητηριάζει τις αναμνήσεις από το συναρπαστικό, ανέμελο οδοιπορικό στην Κεντρική Αμερική.
Πίσω στην Αθήνα. Τα έντυπα, τότε, ελληνικά ΜΜΕ αγνοούν προκλητικά την είδηση. Αίσθημα αδικίας. Παράπονο και μετά θυμός. Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Αυγούστου γεννιέται το Απέναντι Πεζοδρόμιο. Αρχίζει μοναχικά ένα μακρύ ταξίδι, που πολύ σύντομα θα αποκτήσει τη συντροφιά πολλών συνοδοιπόρων.
13 χρόνια τώρα αναγνώστες και σχολιαστές, συνήθως άγνωστοι μεταξύ μας, λίγοι γνωστοί, κάποτε πια φίλοι, από την Ελλάδα ή από το εξωτερικό, άλλοτε συμφωνώντας και κάποιες φορές διαφωνώντας άγρια, παρακολουθούμε από αυτό το ιστολόγιο πολλά πράγματα ν’ αλλάζουν προς το καλύτερο για τους ομοφυλόφιλους με τρόπο που ούτε καν θα φανταζόμασταν. Μένουν ωστόσο περισσότερα που χρειάζεται ακόμη να αλλάξουν.
Πιθανότατα το Α.Π. να μην καταφέρει  να καταγράψει όλες αυτές τις αλλαγές μέχρι το τέλος, αν υπάρξει τέλος. Ήταν όμως ωραίο το ταξίδι. Ήταν εκλεκτή η παρέα. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους. Συνεχίζουμε.  




7 σχόλια:

Jimmyboy είπε...

Ευχαριστούμε για την παρεα και την ενημέρωση ολα αυτα τα χρόνια... εύχομαι να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακομα!
Καλη δυναμη

gayekfansi είπε...

Νὰ εἶσαι πάντα δυνατὸς καὶ πάντα παρόν!
Καὶ εἰς ἔτη πολλά!!

gay super hero είπε...

Καλή συνέχεια για πολλά χρόνια ακόμα!

Alfonso XIV είπε...

Πολύχρονος!

ball and chain είπε...

Και στα επομενα 13 αγαπητε ;-)
Με υγεια,εμπνευσμενα και χαρουμενα
Γιαννης

nikos είπε...

Και σε πολλά πολλά ακόμη!

Χρήστος είπε...

Χρόνια Πολλά! Τα καλύτερα έρχονται!