25.4.18

"ΕΜΦΥΛΙΟΣ" ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


Επιστολή διαμαρτυρίας προς το διευρυμένο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε προ ολίγου η βουλευτής Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά, η οποία ζητά ανοιχτά να τροποποιηθεί η διάταξη του νομοσχεδίου που αναφέρει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.
Το κείμενο επιβεβαιώνει το «εμφύλιο» που έχει προκληθεί στο κυβερνών κόμμα εξαιτίας του νομοσχεδίου. Την επιστολή συνυπογράφουν και οι βουλευτές κ.κ. Ντιζμάνης και Καραγιάννης. Πληροφορίες αναφέρουν διαφοροποιήσεις από αρκετά μέλη του κόμματος, όπως οι κ.κ Βέττας, Κωσταντινέας και Κωστοπαναγιώτου. 
Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι η κοινωνία είναι ανέτοιμη για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και διερωτούνται: «Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη. Γιατί επιδιώκουμε να πάμε κόντρα; Ειδικά αυτήν τη στιγμή;». Ταυτόχρονα, επικαλούνται «πιθανές αντιδράσεις του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου απέναντι σε αυτό το παιδί που μεγαλώνει σε ανάδοχους ομόφυλους γονείς» αναφέροντας: «Αναλογίζεστε τον πιθανό χλευασμό και τον εκφοβισμό μιας κοινωνίας ανέτοιμης να αποδεχτεί αυτό το θεσμό; (...) Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού αυτού. Διότι οι αρνητικές συνέπειες θα είναι τεράστιες, όχι επειδή τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ακατάλληλα-κάθε άλλο, η ικανότητα ορίζεται και εξαρτάται από την ποιότητα του κάθε ατόμου, ξεκάθαρα- αλλά εξαιτίας της αντίδρασης του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου».
Η αντίδραση του Καραγιαννίδη:




1 σχόλιο:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Να μην τους παρεξηγούμε τους βουλευτές που αντιδρούν στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Είναι θέμα προτιμήσεων: τους έχει συναρπάσει η queerοθεωρία και το χρόνιο αίτημα της ομοφυλοφιλικής μεγάλης κοινότητας δεν είναι του γούστου τους. Γι αυτό κατάπιαν αμάσητο το νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο άνδρες μπορούν να εμφανίζονται σαν γυναίκες σε δημόσια έγγραφα, μπορούν να παίρνουν μέρος σε γυναικείους αθλητικούς αγώνες, μπορούν να γίνονται μέχρι και υπεύθυνοι γυναικείων θεμάτων σε κόμματα (βλέπε: Κόμμα Εργατικών του Ηνωμένου Βασιλείου*). Γι αυτό, πάντα σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψήφισαν, θα βλέπουμε έγκυες γυναίκες που η ταυτότητά τους, η ληξιαρχική πράξη γέννησής τους και όλα τα χαρτιά που θα τις συνοδεύουν, θα τις εμφανίζουν σαν άνδρες, και που το όνομα της μητέρας του παιδιού που θα γεννήσουν θα είναι Χαράλαμπος Χ., Γιώργος Ψ. ή Παντελής Ω.

Είναι τέρμα μοδέρνοι αυτοί οι βουλευτές και την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια την βρίσκουν πολύ πασέ.

* Για το θέμα αυτό, απ' τις αρχές του χρόνου, έχουν αποχωρήσει από τους Εργατικούς, περισσότερα από 10.000 μέλη.