30.1.18

'ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ" Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

«Γραφειοκρατικό λάθος» ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Ρωσία
efsyn.gr, 29/1/2018
Σε γραφειοκρατικό λάθος αποδόθηκε η καταγραφή στο ληξιαρχείο του πρώτου γάμου μεταξύ δύο ανδρών στη Ρωσία, ενώ απολύθηκε ο υπάλληλος που τον πέρασε στα αρχεία.
Όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι παντρεύτηκε στη Δανία και στη συνέχεια υπέβαλε τα διαβατήριά του στο γραφείο πρωτοκόλου, όπου ο υπάλληλος τα σφράγισε με χαρτόσημα γάμου.
Ωστόσο, στη Ρωσία δεν αναγνωρίζεται ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ατόμων και υπάρχει νόμος που απαγορεύει τη «διάδοση ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» σε ανηλίκους. Επίσης, τα ομοφυλόφιλα άτομα υφίστανται διάφορες μορφές διώξεων λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.
Το ζευγάρι, οι Πάβελ Στότσκο και Γεβγκένι Βοϊτσεκόφσκι, υποστηρίζουν ότι ο γάμος τους έχει προκαλέσει αναταραχή και όπως ανακοίνωσε ομάδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ρωσικής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα φοβούμενοι ότι κινδυνεύουν και ότι θα υποστούν διώξεις.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα χαρτόσημα γάμου θα αφαιρεθούν από τα ταξιδιωτικά έγγραφα των δύο ανδρών, γεγονός που χαρακτήρισε «γραφειοκρατικό λάθος», θα ακυρωθούν τα διαβατήρια και πως ο υπάλληλος που «πειθήνια» τα σφράγισε, θα απολυθεί.

1 σχόλιο:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Η Εφημερίδα των Συντακτών έπρεπε να είχε χαιρετήσει τον πρώτο γάμο μεταξύ ομοφύλων στη Ρωσία, τότε που έγινε, και μετά να μας είχε ενημερώσει για το "γραφειοκρατικό λάθος" που ακολούθησε όταν το ζευγάρι πήγε να καταγράψει στο γάμο του στο ληξιαρχείο.

Μεγάλη η παράλειψη της εφημερίδας, θα ήταν η μοναδική στον κόσμο που θα δημοσίευε αυτή την ...αποκλειστικότητα.

υ.γ.
Πιθανολογώ ότι ο γάμος μεταξύ των δύο ανδρών είχε τελεσθεί σε κάποια άλλη χώρα που αναγνωρίζεται το δικαίωμα του γάμου μεταξύ ομοφύλων. Στη Δανία, λόγου χάριν...