16.8.17

ΙΤΑΛΙΑ. ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΓΚΕΪ


Τουαλέτες για Gay ξεσήκωσαν «θύελλα» αντιδράσεων
mediamagazine.gr, 16/8/2017
Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με μία πινακίδα τουαλέτας η οποία διαχωρίζει τους ανθρώπους σε γυναίκες, άνδρες και…gay.
Πρόκειται για πινακίδα σε ιταλική πανσιόν, η οποία αν και έχει τοποθετηθεί εδώ και 15 χρόνια, ανακαλύφθηκε πρόσφατα και έγινε viral στα social media. Πρόκειται για τον ξενώνα «Le Camporelle di Cavallino» στο Λέτσε της νότιας Ιταλίας.
Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι πολλές, με την πλειοψηφία να απαιτεί την άμεση αφαίρεση της πινακίδας. Μάλιστα, χρήστης στο Tripadvisor, έγραψε.
«Ωραίο, αλλά παραμελημένο, βρώμικες τουαλέτες με γελοίες ενδείξεις: «γυναίκα – άνδρας – γκέι», λες και το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι αιτία διάκρισης (μέχρι και ο 10 ετών γιος μου με ρώτησε γιατί προορίζεται! Η πινακίδα είναι ειρωνική, αλλά και πάλι διαφωνώ».
Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης του ξενώνα κατηγορεί την προηγούμενη διοίκηση για την πινακίδα, τονίζοντας πως αυτή έχει τοποθετηθεί εδώ και 15 χρόνια. Όπως διαβάζουμε στο BBC, μιλώντας στην Repubblica, οι ιδιοκτήτες τόνισαν πως όταν ανέλαβαν την πανσιόν, κάλυψαν την πινακίδα (;), οπότε δεν σκέφτηκαν (;) να την αφαιρέσουν.
«Έχουμε φιλοξενήσει συχνά ομόφυλα ζευγάρια με τα οποία έχουμε καλές σχέσεις μέχρι που μερικοί έχουν γίνει και φίλοι της οικογένειας», είπαν.
Τέλος, οι ιδιοκτήτες της πανσιόν μιλώντας στην Repubblica, δήλωσαν ιδιαίτερα απογοητευμένοι από το γεγονός ότι η πανσιόν τους συγκεντρώνει αρνητική δημοσιότητα εξαιτίας μιας πινακίδες που τοποθέτησε κάποιος άλλος.
Και κάπου εδώ γεννάται η απορία. Οι ιδιοκτήτες της πανσιόν, αφού διαφωνούσαν με την εν λόγω πινακίδα γιατί δεν την αφαίρεσαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: