2.12.16

ΜΕ 201 "ΝΑΙ" ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Με 201 «ΝΑΙ» ψηφίστηκαν τα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου για την ίση μεταχείριση στην εργασία
Κατά συνείδηση ψήφισαν οι ΑΝΕΛ που χωρίστηκαν στα τρία. Πλήθος απουσιών από τη ΝΔ.
Ναντίν Χαρδαλιά (skai.gr, 2/12/2016)

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια τα άρθρα 1, 2,3 και 4 του νομοσχεδίου, που εξομοιώνει το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών με το γάμο στα δικαιώματα στην εργασία και προκάλεσε αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό με την αντιπολίτευση να σφυροκοπά τον κυβερνητικό εταίρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την αρνητική τους ψήφο.
Η ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη έπειτα από αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έκοψε στα τρία την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ και κατέδειξε για άλλη μια φορά τις εσωτερικές διαφωνίες που υπάρχουν για ζητήματα που σχετίζονται με τα ομόφυλα ζευγάρια στο εσωτερικό της ΝΔ, η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της οποίας απουσίαζε.
Τα 4 άρθρα του νομοσχεδίου ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία από 201 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. «ΟΧΙ» ψήφισαν 21 βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, καθώς και οι ανεξάρτητοι Λεωνίδας Γρηγοράκος και Νίκος Νικολόπουλος, ενώ 5 βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «ΠΑΡΩΝ».
Οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που ψήφισαν κατά συνείδηση κι όχι με κομματική πειθαρχία, τριχοτομήθηκαν. Γιώργος Λαζαρίδης, Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης ήταν απόντες, ακολουθώντας πιστά τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο που επέλεξε να απουσιάσει. Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος ψήφισαν «ΝΑΙ», ενώ Κώστας Κατσίκης, Δημήτρης Καμμένος και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά καταψήφισαν και τα τέσσερα άρθρα.
Την ίδια ώρα «διχοτομημένη» εμφανίστηκε η ΝΔ με τους μισούς περίπου βουλευτές του κόμματος και συγκεκριμένα 35 να απουσιάζουν, ενώ όσοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία ακολούθησαν τη γραμμή της υπερψήφισης που χάραξε ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ηχηρές απουσίες πάντως καταγράφηκαν κι από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές της Όλγας Γεροβασίλη και του Πάνου Σκουρλέτη, οι οποίοι ωστόσο είχαν εκφράσει πρόθεση ψήφου μέσω επιστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: