13.6.15

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ. ΜΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ ΓΚΕΪ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ

Ο πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί τον επόμενο μήνα, κατά την επίσκεψή του στην Παραγουάη, με έναν παντρεμένο ομοφυλόφιλο ακτιβιστή, σύμφωνα με οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ της συγκεκριμένης χώρας.
Ο ποντίφικας θα συναντηθεί με τον Σιμόν Κασάλ, συνιδρυτή και εκτελεστικό διευθυντή της SomosGay, στις 11 Ιουλίου στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν, όπου θα βρεθεί για τις ανάγκες της Επισκοπικής Διάσκεψης της Παραγουάης.
Οι διοργανωτές της διάσκεψης προσέγγισαν τον Κασάλ στις αρχές του μήνα στον οποίον επέδωσαν πρόσκληση όπου υπογράμμιζαν τον «αντίκτυπο της οργάνωσης στην κοινωνία της Παραγουάης».
Η SomosGay ανακοίνωσε ότι η επιστολή σηματοδοτεί την αλλαγή της στάσης της Καθολικής Εκκλησίας προς τις οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.
Η επίσκεψη του πάπα στην Ασουνσιόν εντάσσεται στο πλαίσιο της επικείμενης περιοδείας του στη Νότια Αμερική, που περιλαμβάνει στάσεις στον Ισημερινό και την Βολιβία. Τελευταία φορά που βρισκόταν στην περιοχή ήταν το 2013 σε επίσημη επίσκεψή του στη Βραζιλία.
Επιστρέφοντας από εκεί, εντύπωση είχε προκαλέσει το σχόλιό του «Ποιός είμαι εγώ για να κρίνω;» σχετικά με τους γκέι που στρέφονται προς την Εκκλησία. Ωστόσο, ενώ φάνηκε να είναι ανεκτικός ως προς τις σχέσεις δύο ατόμων του ίδιου φύλου, ο Φραγκίσκος έχει δηλώσει την αντίθεσή του στους γάμους ομοφυλοφίλων. Μιλώντας τον περασμένο μήνα στο Βατικανό, ο Πάπας χαρακτήρισε τον γάμο «ένωση αγάπης ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: