30.8.14

ΙΤΑΛΙΑ. Η ΠΡΩΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΦΟΥ ΤΗΣ

Ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών στην Ιταλία έγινε πριν λίγες μέρες το πρώτο gay ζευγάρι στη χώρα, που υιοθέτησε παιδί, μετά από απόφαση του Δικαστηρίου Ρώμης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica» το πεντάχρονο κοριτσάκι είχε γεννηθεί από τη μία εκ των δύο γυναικών, όταν η μητέρα του παιδιού υποβλήθηκε σε θεραπεία τεχνητής γονιμοποίησης στο εξωτερικό. Το πεντάχρονο κοριτσάκι ζούσε ήδη με τις δύο γυναίκες στο σπίτι τους στη Ρώμη.
Να σημειωθεί ότι η Ιταλία (όπως και η Ελλάδα), υστερεί σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε ό,τι αφορά τους νόμους για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών καθώς δεν έχουν καμία νομική αναγνώριση.
Τον επόμενο μήνα όμως, η κυβέρνηση Ρέντσι σχεδιάζει την προωθήση νομοσχεδίου, για την αναγνώριση των σχέσεων ομόφυλων ζευγαριών. Οταν εγκριθεί αυτή η πρόταση νόμου του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, τα gay ζευγάρια θα έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα που έχουν παντρευτεί. Η μόνη διαφορά, θα είναι το δικαίωμα στην υιοθεσία, το οποίο, σύμφωνα με την εφημερίδα «L’Unità», δεν πρόκειται να αναγνωρισθεί προς το παρόν. Ο ένας από τους δυο συντρόφους, όμως, θα μπορεί να υιοθετεί το παιδί που το άλλο μέλος του ζευγαριού έχει ενδεχομένως αποκτήσει από προηγούμενο γάμο ή δεσμό. (thetoc.gr, 29/8/2014)


Δεν υπάρχουν σχόλια: