25.6.13

ΒΡΑΖΙΛΙΑ. ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ... "ΘΕΡΑΠΕΙΑ" ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ


Βραζιλία. Προωθείται νόμος για... "θεραπεία" της ομοφυλοφιλίας
gr.euronews.com,  22/06
Στους δρόμους κατέβηκαν και οι ομοφιλόφιλοι στη Βραζιλία.
Αιτία είναι η έγκριση νομοσχεδίου από την κοινοβουλευτική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επιτρέπει σε ψυχολόγους να αντιμετωπίζουν την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια.
Κάτι τέτοιο απαγορεύεται με απόφαση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ψυχολόγων από το 1999.
Ο πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής, που είναι ευαγγελικός πάστορας, έχει επικριθεί για ομοφοβικές δηλώσεις.
Μάλιστα σε μήνυμά του στο twitter χαρακτήρισε χαρακτηρίσει το AIDS ως “gay καρκίνο”, γεγονός που εξόργισε τους ομοφιλόφιλους και τις ομάδες προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Για να ισχύσει η νομοθεσία πρέπει να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.
Οι δηλώσεις των πολιτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που έγινε στο Σάο Πάολο είναι χαρακτηριστικές:
“Ο πλανήτης παρακολουθεί τη Βραζιλία. Διοργανώνουμε το Confederations Cup και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία. Εκτός όλων των άλλων προβλημάτων ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάρκο Φελιτσιάνο, πρότεινε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση νόμο για τη “θεραπεία της ομοφυλοφιλίας”, όπως λέει. Είναι ανόητο κάτι τέτοιο και είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε”, σημειώνει ένας διαδηλωτής.
“Αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Βραζιλία. Η διαμαρτυρία μας δεν είναι μόνο για τη λεγόμενη θεραπεία. Πρέπει να υπάρξει θεραπεία της διαφθοράς, της παιδείας και της υγείας. Πρέπει να θεραπεύσουμε πολλά στη Βραζιλία”, τονίζει μια διαδηλώτρια και ένας άλλος υπογραμμίζει:
“Θέλουμε αλλαγή αλλά δεν επιθυμούμε τη βία. Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι στη Βραζιλία οι πολίτες πληρώνουμε υψηλούς φόρους, χωρίς να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα”.
“Είναι το έθνος που διαδηλώνει. Είμαστε στους δρόμους επειδή οι πολιτικοί που βρίσκονται στην κυβέρνηση δεν μας αντιπροσωπεύουν”, σημειώνει μια ακόμη διαδηλώτρια.
Η ανταποκρίτρια του euronews μεταδίδει:
“Αρκετές φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι κάτοικοι της Βραζιλίας κατέβηκαν στους δρόμους. Στη Λεωφόρο Παουλίστα έγινε ακόμη μια διαδήλωση. Ήταν όμως μια ειρηνική διαμαρτυρία. Η Ντίλμα Ρούσεφ έκανε διάγγελμα προς το λαό. Είπε ότι ακούει τους πολίτες και δεσμεύθηκε να προωθήσει νέο σχέδιο για την ενίσχυση των μέσων μεταφοράς και να αξιοποιήσει τα έσοδα από το πετρέλαιο στην εκπαίδευση.
Υπογράμμισε επίσης ότι θα προσληφθούν χιλιάδες γιατροί για να βελτιωθεί το εθνικό σύστημα υγείας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: