12.9.11

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ


Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ.Αλέκου Χρυσανθακόπουλου ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης απέκλεισε το ενδεχόμενο να λαμβάνουν τη σύνταξη του ομόφυλου συντρόφου τους τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: Κύριε υπουργέ, σας ξαναρωτάω και περιμένω μια απάντηση. Τι θα γίνει τελικά με τις κληρονομιές των ομόφυλων ζευγαριών, όταν επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια η κληρονομιά σύνταξης;Τι επιπτώσεις θα έχει στα ασφαλιστικά ταμεία;

Γ. Κουτρουμάνης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλλαγής νομοθετικού πλαισίου σε σχέση με το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς, άρα καμία αλλαγή και στην κατηγορία που αναφερθήκατε για τα ομόφυλα ζευγάρια, γιατί υπήρξε ανάλογη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχει απορριφθεί αυτό από την πλειοψηφία των χωρών. Το κόστος θα ήταν όντως πολύ μεγάλο και πολλές χώρες συμφωνούν με εμάς, γι αυτό δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.

(newsbomb.gr, zougla.gr, 9/9/2011)

6 σχόλια:

Tales from the other side of town είπε...

Δυστυχώς αγαπητέ, δεν υπάρχει ελπίς.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κανείς να με παραπέμψει στην "αναλογή συζήτηση" σε ευρωπαϊκό επίπεδο; διότι εγώ το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι η απόφαση του Δικαστηρίου του Λουξεμβούργου στην υπόθεση Maruko που ήταν σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα.

Ανώνυμος είπε...

Από τις ποιο χαζές ερωτοαπαντήσεις που έχουν συμβεί στην βουλή. Το αν ισχύσει ο νόμος και για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν το αποφασίζει ο υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Επίσης το κόστος θα ήταν αμελητέο για το σήμερα και για πάρα πολλα χρόνια (μερικές δεκάδες ζευγάρια;). Αλλά για ποιο κόστος μιλάμε αφού η σύνταξη είναι ένα μέρος μόνο από τις κρατήσεις του θανόντος.
Όπως και να έχει πάντως αυτό είναι το πασοκ. Σοκαρίστηκε κανείς;

Sylvester είπε...

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει την ίδια άποψη με τον Κουτρουμάνη:

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13352986

http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2011-05/cp110044el.pdf

gay super hero είπε...

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως οι ανάλογες δηλώσεις (που γίνονται στη Βουλή και άρα δεσμεύουν πολιτικά) ποτέ δεν τυγχάνουν ευρείας προβολής στα ΜΜΕ και τα "κοινωνικά δίκτυα" ούτε ξεσηκώνουν την παραμικρή δημοσιογραφική ή διαδικτυακή κατακραυγή.

Αντίθετα όποτε η κυβέρνηση αφήσει να διαρρεύσει μέσω φημολογιών που δεν δεσμεύουν κανένα ότι "ενδεχομένως", "στο βάθος του μυαλού της", "κάποτε στο μέλλον όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες" κτλ, μπορεί και να φέρει στη Βουλή κάποιο απροσδιόριστο "σύμφωνο συμβίωσης" όλοι τρέχουν να το αναμεταδώσουν....

Ανώνυμος είπε...

Οι ομοφοβικές τοποθετήσεις στη βουλή είναι το σύνηθες. Το αντίθετο είναι είδηση.