16.12.10

ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ... ΟΙ ΓΚΕΪ

Άναψε «φωτιές» στους γκέι ο Μπλάτερ
Μια δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί έντονα τις προσεχείς μέρες έκανε ο Ζεπ Μπλάτερ σχετικά με τους ομοφυλόφιλους. Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ γνωρίζοντας τις διαμαρτυρίες των γκέι για το γεγονός ότι το Μουντιάλ του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ, όπου η νομοθεσία αναφέρει η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, είπε την εξής φράση στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ: «Θα έλεγα οι γκέι καλύτερα να συγκρατηθούν σε ότι αφορά τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες!».
Βέβαια, στην συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του υπογραμμίζοντας: «Ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο και είμαι βέβαιος πως το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ δεν θα έχει προβλήματα. Μπορεί στη Μέση Ανατολή να είναι διαφορετική η κουλτούρα, λόγω της διαφορετικής θρησκείας, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν όρια», ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει.
Εκ των πρώτων που αντέδρασαν ήταν ο Τζον Αμαέτσι. Ο 40χρονος, πρώην άσος του Παναθηναϊκού και του ΝΒΑ, που έχει δημόσια δηλώσει ότι είναι γκέι τόνισε: «Οι δηλώσεις και η θέση που υιοθέτησε ο Ζεπ Μπλάτερ και η ΦΙΦΑ αναφορικά με τους γκέι, και όχι μόνο, οπαδούς που θα πληρώσουν τεράστια ποσά για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έπρεπε να είναι απαράδεκτες εδώ και μια δεκαετία. Αντιθέτως η ΦΙΦΑ έχει υποστηρίξει με τη στάση της την περιθωριοποίηση αυτών των ομάδων.
Η απόφαση της ΦΙΦΑ έχει ήδη καταδικαστεί από οργανώσεις ομοφυλόφιλων, που προανήγγειλαν ότι θα μποϊκοτάρουν όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διοργάνωση, τονίζοντας πως «το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα έπρεπε ποτέ να διοργανώνεται από χώρες που παραβιάζουν τα βασικά, ανθρώπινα δικαιώματα των λοαδ ατόμων».
pamesports.gr, 15/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: