20.2.16

ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


Σαντιγύ με κρέμα γάλακτος

Τι χρειαζόμαστε:
1 κρέμα γάλακτος (από 35% λιπαρά και πάνω)
άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε για τουλάχιστον μια ώρα στην κατάψυξη τα εργαλεία μας και την κρέμα στο ψυγείο.
Βάζουμε την κρέμα στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε στο δυνατό μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε ζάχαρη ενώ χτυπάμε.
Σε 3-5 λεπτά συνήθως αρχίζει να σφίγγει (ανάλογα τη θερμοκρασία και τα λιπαρά). Τότε χαμηλώνουμε την ταχύτητα για να μην κόψει.
Όταν η το μίγμα γίνει σφιχτό σαν μαρέγκα, ή στέκεται σε ένα κουτάλι ακόμα κι αν το γυρίζουμε ανάποδα, τότε η σαντιγί είναι έτοιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα
Για σίγουρο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος πλήρη και άχνη εάν χρειάζεται ζάχαρη.
Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικό σκεύος (δοχείο του μίξερ ή μικρή κατσαρόλα) για να "κρατεί" καλύτερα την ψύξη.

(sintagespareas.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου