24.3.16

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

4 πατάτες μεγάλες
3-6 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως την προτίμηση)
Χυμό 1 λεμονιού
1/4 κουταλάκι αλάτι
ελαιόλαδο όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι κρασιού)
κρεμμυδάκι, μαϊντανός

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν για 15-30 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμες, όταν τις τρυπάτε με μία κατσαρόλα και σπάνε. Αφαιρείτε από την κατσαρόλα, τις στραγγίζετε καλά και τις βάζετε σε ένα μπολ. Αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά τους. Δεν αφήνετε παραπάνω γιατί δεν θα μπορέσετε να τις λιώσετε. 
Καθαρίζετε τις σκελίδες και τις βάζετε στο multi μαζί με το αλάτι και τον μισό χυμό λεμονιού. Τα πολτοποιείτε αν δεν λειώσει το σκόρδο μην ανησυχείτε.
Συνεχίζετε ρίχνοντας στο multi 1 πατάτα και 3 κουταλιές νερό απο αυτό που έβρασαν οι πατάτες και μια λάδι, πολτοποιείτε αδειάζετε το μίγμα σε μπωλ και ρίχνετε και τις υπόλοιπες πατάτες μία μία με τον ίδιο τρόπο.Αν στην προτελευταία πατάτα το μίγμα είναι πολύ ρευστό λειώστε την τελευταία μόνο με το λάδι.
Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα λεμόνι ή λάδι.
Αν το μίγμα σας είναι πιο ρευστό απο ότι το θέλατε περιμένετε λίγο να κρυώσει η σκορδαλιά και θα δείτε πως έχει σφίξει.
Στο τέλος πριν σερβίρετε βάζετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό πάνω στη σκορδαλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου