Ο νέος στόχος των Ισπανών ομοφυλοφίλων: Ορατότητα και στις παραδοσιακές, λαογραφικές εορτές, γιατί υπήρξαμε και υπάρχουμε παντού και πάντα.
Εδώ, στο ετήσιο φεστιβάλ "Μαυριτανών και Χριστιανών" του Αλκόι:
Το Αλκόι είναι μια μικρή πόλη κοντά στο Αλικάντε της Ισπανίας. Μια πόλη που ζει από την βιομηχανία υφασμάτων. Κάθε Απρίλη οι κάτοικοι διακόπτουν, ωστόσο, τις σκληρές εργασίες τους και, για τρεις ολόκληρες μέρες, καταφέρνουν να μετατρέψουν την πόλη σε μια τεράστια μεσαιωνική σκηνή, όπου λαμβάνει χώρα μια από τις πιο διάσημες και λαμπρότερες τοπικές γιορτές όλης της Ισπανίας: το περίφημο "Φεστιβάλ Μαυριτανών και Χριστιανών του Αλκόι". Αφορμή του Φεστιβάλ αυτού είναι η αναπαράσταση των ιστορικών γεγονότων που γνώρισε το τότε χωριό του Αλκόι το 1276. Ήταν 23 Απριλίου όταν οι Μαυριτανοί έφτασαν στις πύλες του. Στόχος τους ήταν να ξαναπάρουν από τους Χριστιανούς τον τόπο που είχαν χάσει πριν λίγα χρόνια. Τρομερή μάχη έγινε τότε κάτω από τα τείχη του Αλκόι. Σκούρα τα βρήκαν οι Χριστιανοί που κόντεψαν να χάσουν τον αγώνα όταν, μέσα από τη σκόνη της μάχης, εμφανίστηκε η έφιππη φιγούρα ενός άνδρα που μαζί με το κάτασπρο άλογό του προκάλεσε μεγάλο τρόμο στους Μαυριτανούς και τους έτρεψε σε φυγή. Αφού ήταν 23 Απριλίου, οι κάτοικοι θεώρησαν ότι εκείνος ο καβαλάρης που έσωσε το χωριό ήταν ο Άγιος Γεώργιος και από τότε τον κήρυξαν πολιούχο Άγιο του Αλκόι.(ispania.gr)
Και εδώ από το φεστιβάλ "Las Fallas" στη Βελένθια τον περασμένο Μάρτιο:
Από 15 έως 19 Μαρτίου, η ισπανική πόλη Βαλένθια εκρήγνυται -μερικές φορές κυριολεκτικά- με το φεστιβάλ «Las Fallas». Όλες οι συνοικίες της πόλης ανταγωνίζονται για το ποια θα έχει τα πιο εντυπωσιακά βεγγαλικά, ενώ την τελευταία βραδιά, η οποία ονομάζεται Νύχτα της Φωτιάς, τεράστιες φιγούρες που φτιάχνονται από πεπιεσμένο χαρτί -τα ονομαστά νίνοτς- και συχνά σατιρίζουν πολιτικούς ή άλλες γνωστές προσωπικότητες, καταλήγουν στην πυρά με δόξα και τιμές. Για όσους προτιμάτε τα λουλούδια από τη φωτιά, υπάρχει και η «Οφρέντα δε Φλόρες» στη Βίργεν ντε λος Δεσαμπαράδος – αν το προτιμάτε στα ελληνικά, την Προσφορά Λουλουδιών στην Παναγία. Η όμορφη γιορτή πραγματοποιείται στις 17-18 Μαρτίου, οπότε και οι κάτοικοι φορούν τις παραδοσιακές τοπικές φορεσιές, χορεύουν με την παραδοσιακή μουσική και προσφέρουν ανθοδέσμες δτην εικόνα της Παναγίας. (thetoc.gr)
δεν διακρίνω ποια σχέση μπορεί να έχει μια λαογραφική εκδήλωση αυτού του είδους με την προβολή ερωτικών προτιμήσεων...
ΑπάντησηΔιαγραφήΞενικός
@ Ξενικός
ΑπάντησηΔιαγραφήΘες να πεις ότι οι ετεροφυλοφιλικές ...προτιμήσεις μέχρι τώρα δεν "προβάλλονται" στις διάφορες παραδοσιακές εκδηλώσεις;
@ Ξενικός
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ είναι προτιμήσεις, είναι ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ! ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ! Αν δεν μπορούμε να το καταλάβουμε στην ΛΟΑΔ κοινότητα, άντε μετά να το εξηγήσουμε στους ετερό!
@ Gay Super Hero:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο "Βλάχικο Γάμο" μάλιστα. Αλλού, πού;
Προβολή επιδιώκουμε ή απτά δικαιώματα;
Ξενικός
@ ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήμε κίνδυνο να παρεξηγηθώ, διευκρινίζω κι επαυξάνω: η ομοφυλοφιλία δεν είναι μόνο προτίμηση, ούτε μόνο προσανατολισμός. Είναι ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Και στο πνευματικό επίπεδο είναι ΘΕΣΗ. Τώρα, αν η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εμπεριέχει από απλή προτίμηση, από λεπτές αποχρώσεις, από διαμφιφυλόφιλες δραστηριότητες, μέχρι 100% "φανατική" προσκόλληση στο ίδιο φύλο, λίγο ενδιαφέρει το φιλολογικό σκέλος, τις "ετικέτες". Στο αρχικό μου σχόλιο (υπερβολικά σύντομο ίσως) εκφράζω απλώς την άποψη ότι δεν παρακολουθώ μια λαογραφική εκδήλωση για να "ζαχαρώνω" με το σύντροφό μου. Μερικά πράγματα ταιριάζουν με τα κατ' ιδίαν κι όχι με τα εν δήμω...
Ξενικός