26.9.11

ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ 3


ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΚΗΣ (K.K.E.):
Έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια να μιλάμε για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και να το προβάλλουμε ως δικαίωμα. Βεβαίως, εδώ επιτρέψτε μου να εντοπίσω σε αυτούς που το προβάλλουν ένα κενό: Γιατί να μιλάμε μόνο για ζευγάρια και όχι για τρίο, κουαρτέτο, κουιντέτο, σεξτέτο, οκτέτο κ.λπ.; Βεβαίως, όπως είπε και ο κ. Σκυλλάκος, άλλο πράγμα είναι οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, τις οποίες καταδικάζουμε απροκάλυπτα.
Υπάρχουν και άλλες μόδες. Υπάρχει η μόδα να μιλάμε για τα δικαιώματα των ζώων, για δικαιώματα μειονοτήτων, τα οποία, όμως, τα θυμόμαστε όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις μειονότητες, για να δικαιολογήσουμε στρατιωτικές επεμβάσεις, π.χ. στα Βαλκάνια. Πιστεύω ότι αυτές οι μόδες δεν είναι καθόλου τυχαίες. Έχουν ως στόχο να παραμερίσουν πραγματικά δικαιώματα

Από τα πρακτικά της Βουλής της 15.10.2008


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ (ΛΑ.Ο.Σ.):
Θα ήθελα να καταγγείλω τον προηγούμενο συνάδελφο, ότι η τροπολογία που φέρνουν έχει μια ρατσιστική συμπεριφορά. Αυτό είναι για δύο λόγους. Το Σύνταγμα μιλάει για σεξουαλικό προσανατολισμό. Εσείς γιατί αποκλείετε όλους τους άλλους, που μπορεί να έχουν άλλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς; Αν θέλατε να είστε έντιμοι θα λέγατε να εφαρμοστεί το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και για τους πολυγαμικούς, δηλαδή, να μπορεί να είναι κάποιος με πέντε μαζί. Δεν είναι σεξουαλική προτίμηση και αυτό; Δηλαδή, μόνο τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα στη σεξουαλική προτίμηση; Δεν είναι δυνατόν η ωριμότητα μιας κοινωνίας, επιτέλους, να κρίνεται από τη σεξουαλική προτίμηση κανενός.

Από τα πρακτικά της Βουλής της 15-10-2008


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΛΑ.Ο.Σ):
Περιμένω μια απάντηση όσον αφορά το θέμα της κληρονομιάς των ομόφυλων ζευγαριών, όταν επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Το ζευγάρι πλέον είναι μια ξεπερασμένη έννοια γι’ αυτούς τους κύκλους. Μπορεί να είναι τρεις, τέσσερις, πέντε που ζουν κοινοβιακά. Υπάρχουν, όμως και άλλες πτυχές σε σχέση με την κληρονομιά της σύνταξης: Αν είναι πραγματική ή πλασματική. Αν είναι αληθινή ή όχι στην περίπτωση αυτή. Τι επιπτώσεις θα είχε αυτό στα ασφαλιστικά ταμεία.

Από τα πρακτικά της Βουλής της 9-9-2011

3 σχόλια:

  1. Τουλάχιστον εγκαταλείπεται το επιχειρήμα που ταυτίζει τον γάμο ομοφύλων με τον γάμο ανθρώπου και ζώου...είναι ένα βήμα και αυτό.
    Άντε τώρα να εξηγήσεις σε αυτά τα μυαλά ότι παλι συγκρίνουν ανόμοιες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι η ημερομηνία στο τελευταίο απόσπασμα (9.9.2008) είναι λάθος, αφού είναι πολύ πρόσφατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στρατής Γατελούζος27 Σεπτεμβρίου, 2011 15:03

    @ Ανωνυμος 14:17

    "Τουλάχιστον εγκαταλείπεται το επιχειρήμα που ταυτίζει τον γάμο ομοφύλων με τον γάμο ανθρώπου και ζώου...είναι ένα βήμα και αυτό."

    Αχαχαχα! Καλό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή