23.1.11

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ

Κέικ μαρμπρέ
Από το Στέλιο Παρλιάρο (kathimerini.gr)

Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 1 ώρα

Υλικά (για 15 μερίδες):
250 γρ. αλεύρι, ανακατεμένο
με 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένα
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων
5 κρόκοι+5 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
100 γρ. γάλα
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Διαδικασία:
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα το βούτυρο με 150 γρ. από τη μετρημένη ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους εναλλάξ με ποσότητες από το μείγμα αλευριού - μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το γάλα και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. «Χτυπάμε» στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας απαλάμέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Χωρίζουμε το μείγμα του κέικ στα δύο. Στο ένα ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε τη μισή δόση από το λευκό μείγμα, συνεχίζουμε με τη μισή δόση από το σοκολατένιο μείγμα κ.ο.κ. Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου