9.10.10

ΧΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

Χουρμαδόπιτα
Παραδοσιακή συνταγή από το Ομάν και γεύση... αραβούργημα!
Από τον Στέλιο Παρλιάρο (kathimerini.gr)

Υλικά για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
½ κουτ. του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό

Υλικά για τη γέμιση
300 γρ. χουρμάδες απύρηνοι
50 γρ. ροδόνερο
20 γρ. σουσάμι
30 γρ. νερό

Εκτέλεση για τη ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε τα 3/4 της ζύμης σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. Πάνω από αυτήν απλώνουμε τη γέμιση, αφήνοντας ακάλυπτο ένα εκατοστό περιφερειακά. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λεπτό φύλλο και καλύπτουμε τη γέμιση πιέζοντας ώστε να κολλήσουν τα δύο φύλλα. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 50-60 λεπτά.

Εκτέλεση για τη γέμιση
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες μαζί με το ροδόνερο και το νερό. Σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύουμε με το σουσάμι.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά - Μερίδες: 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου