1.7.10

ΣΟΚΟΛΑΤΑ. ΓΛΥΚΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Γλυκός ρυθμιστής της αρτηριακής πίεσης
Το Βήμα, 29/6/ 2010
Μία ακόμη ευεργετική για τον οργανισμό επίδραση της σοκολάτας ανακάλυψαν επιστήμονες στην Αυστραλία. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση λίγης σοκολάτας (1-2 κομμάτια) ημερησίως έχει την ίδια θετική δράση στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης με μισή ώρα σωματικής άσκησης. Σύμφωνα με την έρευνα μάλιστα, όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την αρτηριακή πίεσή τους είναι και εκείνοι οι οποίοι απολαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή βοήθεια που προσφέρει η σοκολάτα.
Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η καθημερινή κατανάλωση λίγης σοκολάτας σε σταθερή βάση μειώνει σε ποσοστό 20% τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου σε άτομα με σοβαρό πρόβλημα αρτηριακής πίεσης.
Τα ιδιαίτερα φιλικά για τον οργανισμό φλαβονοειδή (ομάδα αντιοξειδωτικών ουσιών) που περιέχει η σοκολάτα, και ειδικά η μαύρη, φαίνεται ότι επιτυγχάνουν με φυσικό τρόπο τη διάνοιξη των αιμοφόρων αγγείων διευκολύνοντας την ομαλή ροή του αίματος.

1 σχόλιο:

  1. Aunque no entiendo griego, he lleghado hasta aquí a través de tu comentario en Bajo el Signo de Libra, la verdad m,e he quedado con ganas de leerte, creo que debe de ser muy interesante, solo he podido ver las fotos, todas muy sugerentes...

    Un abrazo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή