26.7.10

ΚΟΚΤΕΪΛ 3. ΚΑΪΠΙΡΙΝΙΑ

Caipirinha

• 1 λάιμ
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 2 μέρη Cachaça
• 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο

Πλύντε καλά το λάιμ και στεγνώστε το. Κόψτε το σε 8 μέρη. Βάλτε τα κομμάτια μαζί με τη ζάχαρη μέσα σε ένα σέικερ και πατήστε τα με την κυρτή πλευρά ενός κουταλιού να λιώσουν, όχι όμως τόσο που να βγει η πικρίλα από τη φλούδα του λάιμ. Μεταφέρετε τα λάιμ στα ποτήρια σερβιρίσματος και στο ίδιο σέικερ βάλτε την Cachaça μαζί με μπόλικο πάγο και χτυπήστε την καλά. Σερβίρετε την Caipirinha σε μεγάλα ποτήρια για κοκτέιλ, μαζί με τα θρυμματισμένα παγάκια και τα λάιμ.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάιμ με άλλα φρούτα, όπως ανανά, ροδάκινο, φρούτα του πάθους, σύκα, τα οποία θα τα επεξεργαστούμε όπως και το λάιμ. (kathimerini.gr)

The word "caipirinha" is the diminutive version of the word "caipira", which refers to someone from the countryside, being an almost exact equivalent of the American English hillbilly. The word may be used as either a masculine or a feminine noun, but when referring to this drink it is only feminine (usage of diminutives is common in Brazil). However, a Brazilian hardly ever thinks of a "country person" when ordering a "Caipirinha". In the mind of a Brazilian, the word "Caipirinha" is mostly associated with the drink itself

Cachaça is a liquor made from fermented sugarcane. It is the most popular distilled alcoholic beverage in Brazil. It is also known as aguardente (aguardiente), pinga, caninha or other names
(wikipedia.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου