Ελαφριά τάρτα με βερίκοκα
Από το Στέλιο Παρλιάρο (kathimerini.gr)
Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 40΄ - 45΄
Υλικά (για 8 μερίδες):
Για τη ζύμη:
125 γρ. αλεύρι
90 γρ. βούτυρο (από το ψυγείο), σε μικρά κομμάτια
15 γρ. ζάχαρη λεπτή κρυσταλλική (περίπου 1 κουτ. σούπας)
25 γρ. νερό (περίπου 1 κουτ. σούπας)
Για τη γέμιση:
13 - 14 βερίκοκα, χωρίς τα κουκούτσια, στη μέση
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Διαδικασία:
Ζύμη: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με το αλεύρι για 1 - 2 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν σβόλοι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο ζυμάρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30΄.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό λεπτό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο σε μια ρηχή φόρμα τάρτας διαμέτρου 20 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Μ' ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Γέμιση: Βάζουμε τα βερίκοκα πάνω από τη ζύμη, όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου