27.12.08

ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΙΑ ΓΑΛΑΤΑ (TRES LECHES) ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Κέικ με τρία γάλατα (Tres leches)

6 αυγά – 200 γρ. ζάχαρη – 200 γρ. αλεύρι – 1 φακελάκι μαγιά – 400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα – 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα – 250 γρ γάλα – 1 κουτ. Σούπας μαύρο ρούμι - 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας σε υγρή μορφή – 500 γρ. σαντιγί – βούτυρο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Περάστε από την κρησάρα το αλεύρι με τη μαγιά. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και προσθέστε στη συνέχεια το αλεύρι με τη μαγιά. Χτυπήστε τα έξι ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την προσεκτικά στο προηγούμενο μείγμα. Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα και αδειάστε μέσα τη ζύμη. Ψήστε το γλυκό για 30 λεπτά. Ελέγξτε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στη μέση πρέπει να βγαίνει στεγνή. Χτυπήστε το συμπυκνωμένο γάλα με το ζαχαρούχο, το ρούμι και τη βανίλια. Αδειάστε το μείγμα επάνω από το κέικ, αμέσως αφού το βγάλετε από τον φούρνο, χωρίς όμως να το ξεφορμάρετε. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και να απορροφήσει τη σος με τα τρία γάλατα. Κατόπιν ξεφορμάρετέ το. Πριν το σερβίρετε, γαρνιρίστε το με σαντιγί.*
.
Image Hosted by ImageShack.us
.
*Από το Marie-Ange Unbekandt: Συνταγές από τη Λατινική Αμερική (Κασταλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου