8.4.09

Ο ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΒΕΡΜΟΝΤ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Image Hosted by ImageShack.us

.
Μπορεί να μην πήραμε χαμπάρι αμέσως ότι στις 18:53 το in.gr μετέδιδε την είδηση της νομιμοποίησης των ομόφυλων γάμων στο Βερμόντ, αλλά 1 ώρα αργότερα, στις 20:13, μας το επισήμαινε με σχόλιό του από τις ΗΠΑ ο αγαπητός SK, ενώ ο πάντα με γρήγορα αντανακλαστικά Tales from the other side of town την αναρτούσε στο ιστολόγιό του.
Κι όλα αυτά για κάτι που συμβαίνει στο μακρινό Βερμόντ, ενώ 4 μήνες μετά την εκδίκαση στη Ρόδο της υπόθεσης των γάμων της Τήλου σχετικά με την συνταγματική εγκυρότητά τους εξακολουθούμε να αγνοούμε αν και πότε θα υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου. Αλλά ποιος να μας ενημερώσει θα μου πείτε. Κι ας σταματήσουμε εδώ κι ας μην επεκταθούμε περαιτέρω στο θέμα.


Ανατράπηκε το βέτο του κυβερνήτη
Το Βερμόντ ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων
Οι βουλευτές και στα δύο νομοθετικά σώματα του Βερμόντ ανέτρεψαν το βέτο που είχε θέσει ο κυβερνήτης της Πολιτείας σε νομοσχέδιο που θα νομιμοποιούσε τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου, ανοίγοντας το δρόμό για την καθιέρωσή τους και σε άλλη μία πολιτεία των ΗΠΑ.
Το βέτο ανατράπηκε με ψήφους 100 έναντι 49 στη πολιτειακή Βουλή και 23 έναντι 5 στη Γερουσία, ενώ αρκούσε σε κάθε περίπτωση πλειοψηφία των δύο τρίτων.
Το Βερμόντ ήταν η πρώτη Πολιτεία που καθιέρωσε τα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιο φύλου πριν από εννέα χρόνια και η τέταρτη πολιτεία που επιτρέπει τους γάμους μετά τη Μασαχουσέτη, το Κονέκτικατ και προσφάτως την Αϊόβα.
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η Καλιφόρνια είχε νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων αλλά οι πολίτες σε δημοψήφισμα ανέτρεψαν την απόφαση.
Τα νομοθετικά σώματα στο Νιου Χαμσάιρ και το Μέιν επίσης εξετάζουν νόμους που θα επιτρέπουν τη νομιμοποίηση των γάμων. Παρά ταύτα, 43 Πολιτείες έχουν περάσει νόμους που ρητά απαγορεύουν τους γάμους και 29 έχουν αναθεωρήσει τα πολιτειακά Συντάγματα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Πάντως δεν είναι μόνον τα «καλά νέα» που μαθαίνονται αμέσως χάρη στα ιστολόγια. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κακά. Όπως η δολοφονία των 6 Ιρακινών ομοφυλοφίλων που την πληροφορηθήκαμε από το κυπριακό μπλογκ Keep an open mind (εδώ) πολύ πριν «παίξει» στα πιο έγκυρα ευρωπαϊκά MME και gay sites.

Δεν υπάρχουν σχόλια: