20.3.09

ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
.
Το κοινοβούλιο της Δανίας ενέκρινε την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων
(Flash.gr, 17/3/09)
Το κοινοβούλιο της Δανίας έδωσε, με μικρή πλειοψηφία, το πράσινο φως στην υιοθεσία παιδιών από τη Δανία και το εξωτερικό από ζευγάρια ομοφυλοφίλων. Το νομοσχέδιο, το οποίο πρότεινε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σίμον Εμίλ Άμιτζμπελ, υιοθετήθηκε με 62 ψήφους υπέρ έναντι 53 κατά.
Η κυβέρνηση Φιλελεύθερων και Συντηρητικών και ο σύμμαχός της στο κοινοβούλιο, το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (άκρα δεξιά), ήταν αντίθετοι στο νομοσχέδιο αυτό. Όμως οι Φιλελεύθεροι επέτρεψαν στους βουλευτές τους να ψηφίσουν κατά βούλησιν, επιτρέποντας σε ορισμένους "αντάρτες" να ψηφίσουν υπέρ του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου, χαρίζοντάς του την πλειοψηφία.
"Είναι πράγματι ένα μεγάλο βήμα και το προτελευταίο εμπόδιο ήρθη στο δρόμο προς την ισότητα ανάμεσα στα ζευγάρια ομοφυλοφίλων και ετεροφυλόφιλων", δήλωσε ο Άμιτζμπελ, εκφράζοντας την ελπίδα "σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον, η Δανία να δώσει την άδεια για το γάμο των ομοφυλοφίλων στην εκκλησία".
Ο νόμος αυτός έχει "συμβολική" μόνον σημασία και "στερείται σημασίας", δήλωσε αντιθέτως ο υπουργός Δικαιοσύνης που προέρχεται από τους κόλπους των Συντηρητικών Μπράιαν Μίκελσεν, σημειώνοντας ότι καμία από τις χώρες που συνεργάζονται με τις υπηρεσίες υιοθεσιών της Δανίας δεν θα θελήσει να δώσει άδεια για την υιοθεσία παιδιών της από ζευγάρια ομοφυλοφίλων.
Ωστόσο ο Άμιτζμπελ δήλωσε πεπεισμένος ότι "τα πράγματα κινούνται και ότι στη Νότια Αφρική για παράδειγμα αρχίζουν να είναι ανοιχτοί στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους".
"Ελπίζουμε ότι θα συνάψουμε διμερείς συμφωνίες με κάθε χώρα ξεχωριστά και ελπίζουμε ότι σε πέντε με δέκα χρόνια θα είναι αρκετά προοδευτικοί για να αποδέχονται την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους", σημείωσε.
.
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Δεν υπάρχουν σχόλια: