11.9.07

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διάβαζα πρόσφατα ανακοίνωση λοατ οργάνωσης για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων (;;!!) σχετικά με τα ζητήματα που μας αφορούν κι έφριξα με τον ακτιβισμό του ποδαριού που θέλει να περνιέται για διευκόλυνσή μας προκειμένου να αποφασίσουμε τι θα ψηφίσουμε.
Να θυμίσουμε λοιπόν ότι με διαλυμένη τη Βουλή και προκηρυγμένες τις εκλογές για την ερχόμενη Κυριακή δεν υπάρχουν κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά κόμματα που ισότιμα όλα διεκδικούν τη ψήφο μας. Κάποια από αυτά μάλιστα έχουν αρκετά ξεκάθαρες και ενδιαφέρουσες θέσεις σχετικά με τα δικαιώματα των λοατ πολιτών, που θα έπρεπε να γνωρίζουμε και να είχαμε ήδη συζητήσει διεξοδικά.
Ποιους συμφέρει άραγε η αποσιώπηση και, τελικά, η απαξίωση των προτάσεων αυτών;
.

Image Hosted by ImageShack.us

.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών ανδρών και γυναικών.
- Προστασία των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου
- Προστασία για τους πολίτες με τρανσεξουαλική ταυτότητα φύλου στην εργασία και στην διάθεση αγαθών και παροχή υπηρεσιών.
- Την προστασία των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών αστυνομικών, στρατιωτών και στρατιωτικών – ανδρών και γυναικών – από κάθε διάκριση.
- Την κατάργηση της «παρά φύσιν ασέλγειας μεταξύ αρρένων», και τη θεσμοθέτηση της ίδιας ηλικίας συναίνεσης για ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους.
- Την αναγνώριση του δικαιώματος πολιτικού γάμου στα ζευγάρια του ιδίου φύλου καθώς ο υπάρχων νόμος δεν προβλέπει τα φύλα των συζύγων.
- Την αναγνώριση και καταχώρηση με ληξιαρχική πράξη των ζευγαριών – ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων – τα οποία επιλέγουν να μην μπουν στην διαδικασία γάμου αλλά να ζουν μαζί ως μόνιμοι σύντροφοι.
- Την αναγνώριση και την προστασία της οικογένειας με ομοφυλόφιλο γονέα ή ομοφυλόφιλους γονείς.- Δικαίωμα στην τεχνητή γονιμοποίηση σε άγαμες γυναίκες οι οποίες ζουν σε ελεύθερη ένωση όχι μόνο με άντρα, όπως προβλέπεται σήμερα, αλλά και με άλλη γυναίκα.
- Αναγνώριση του κινδύνου που υφίσταται ένας / μια πρόσφυγας με ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό ή τρανσεξουαλική ταυτότητα φύλου όταν στη χώρα προέλευσής του μπορεί να φυλακιστεί ή να εκτελεστεί εξαιτίας του προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου (πχ. Ιράν, Πακιστάν κα) και χορήγηση ασύλου.
.
Image Hosted by ImageShack.us

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
7.6 Όχι διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
Ο στόχος για καταπολέμηση των διακρίσεων σε όλους τους τομείς, αφορά ιδιαίτερα το σεβασμό της προσωπικής ζωής και της σεξουαλικής ταυτότητας όλων
.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητάνε:
- Νομοθετική κατοχύρωση του πολιτικού γάμου στα ζευγάρια του ιδίου φύλου, εφόσον το επιθυμούν, με ίσα δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια, όπως συμβαίνει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.
- Εξάλειψη νομοθετικών ρυθμίσεων, συμπεριφορών και κοινωνικών προτύπων που οδηγούν σε διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ατόμων: ίδια ηλικία συναίνεσης για όλους τους πολίτες, μέτρα κατά της βίας στις συμβιώσεις, όπως πρόσφατα προβλέφθηκε σχετικά την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών, απαγόρευση της θεώρησης της ομοφυλοφιλίας και αμφιλοφυλοφιλίας ως μη συμβατής συμπεριφοράς στο στρατό και τα σχολεία.
- Χρηματοδότηση έρευνας στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και ενθάρρυνση του επιστημονικού- ακαδημαϊκού και εκλαϊκευμένου διαλόγου, καθώς και ενισχυτικά μέτρα για την εμπέδωση μιας συμπεριφοράς χωρίς διακρίσεις μέσα στην κοινωνία, με επιστημονικά έγκυρη ενημέρωση στο σχολείο, το στρατό και τα ΜΜΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιπλέον στους Οικολόγους Πράσινους υπάρχουν και 2 υποψηφιότητες ΛΟΑΤ
Ο Νίκος Μυλωνάς στην Α΄Αθήνας
και η Σοφία Σκουλίδη στην B' Θεσσαλονίκης