30.6.15

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΣΤΗ ΣΕΟΥΛ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΝΙΛΑ


Πλημμύρισαν από κόσμο οι δρόμοι σε Σεούλ και Μανίλα στην διάρκεια του gay pride, που πραγματοποιήθηκε για τα ίσα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων μάλιστα τελέστηκε και ομαδικός γάμος ατόμων του ιδίου φύλου. (gr.euronews.com, 29/6/2015)


29.6.15

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ

Χαράλαμπος Βασιλειάδης: Άσε με να ονειρευτώ (Φυλάτος, 2015)
Ο Χάρης είναι ένας ευαίσθητος νεαρός ο οποίος ερωτεύεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών γνωρίζει έναν από αυτούς τους έρωτες, που τελικά αναχωρεί την επόμενη κιόλας μέρα για εξωτερικό. Τα αισθήματα του πρωταγωνιστή μας είναι πιο δυνατά από όσο περίμενε, με αποτέλεσμα να αναρωτιέται ποιο είναι το σωστό: να αφήσει στο παρελθόν την βραδιά που πέρασε, ή να αναζητήσει την συνέχειά της; Ακολουθήστε τον δρόμο αυτού του απρόβλεπτου νεαρού και ανακαλύψτε μαζί του μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για τον έρωτά του. Αξίζει να τα παρατήσει όλα για έναν άνθρωπο, ή μπορεί να βρει την αγάπη που ψάχνει πιο κοντά από όσο περιμένει;

28.6.15

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ GAY PRIDE



Τουρκία: Βίαιη καταστολή από την αστυνομία της Gay Pride στην Κωνσταντινούπολη
Μία ομάδα πολιτών, προφανώς εθνικιστών και ισλαμιστών που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στον Ιστικλάλ, επιτέθηκε εναντίον των δημοσιογράφων
Oι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της τουρκικής αστυνομίας κατέστειλαν με τη βία σήμερα Κυριακή μία συγκέντρωση Gay Pride, καθώς εκτόξευσαν δακρυγόνα και έκαναν εκτεταμένη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση προκειμένου να απομακρύνουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο Ρόιτερς.
Όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα καταγγέλλοντας «τον φασισμό» της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, οι αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αναπτυχθεί στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, επενέβησαν εναντίον του πλήθους, ενώ έκαναν χρήση και πλαστικών σφαιρών.
Μία ομάδα πολιτών, προφανώς εθνικιστών και ισλαμιστών που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στον Ιστικλάλ, επιτέθηκε εναντίον των δημοσιογράφων που κάλυπταν τη συγκέντρωσ
η, τραυματίζοντας ελαφρά πολλούς εξ αυτών περιλαμβανομένου ενός φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η αστυνομία δεν επενέβη σε αυτήν την επίθεση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και μέσα ενημέρωσης.
 (skai.gr, 28/6/2015)

26.6.15

ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΠΑ



Νόμιμοι oι γάμοι ομοφύλων σε ολόκληρη την Αμερική
Πρόκειται για απόφαση-ορόσημο στον πολυετή αγώνα για αναγνώριση των ίσων δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.
Ο γάμος για ομόφυλα ζευγάρια είναι συνταγματικό δικαίωμα σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, σε μια απόφαση-ορόσημο για τα ίσα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.Ήδη, 36 πολιτείες και η περιοχή της Ουάσιγκτον επιτρέπουν τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών. Η ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου υποχρεώνει και τις υπόλοιπες 14 πολιτείες να δεχτούν την τέλεση του μυστηρίου στο έδαφός τους.
Η απόφαση ελήφθη με τη μικρότερη δυνατή πλειοψηφία, 5 δικαστές εναντίον 4. Οι ομοφυλόφιλοι που θέλουν να παντρευτούν τους συντρόφους τους δεν είναι δυνατό «να καταδικάζονται σε ζωή μοναξιάς και να εξαιρούνται από έναν από τους παλαιότερους θεσμούς του [ανθρώπινου] πολιτισμού», τόνισε στην απόφαση της πλειοψηφίας ο δικαστής Άνθονι Κένεντι.
«Ζητούν αξιοπρέπεια στα μάτια του νόμου. Το Σύνταγμα τους δίνει αυτό το δικαίωμα», συμπλήρωσε.
Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου χαιρέτισε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. «Το σημερινό είναι ένα μεγάλο βήμα στην πορεία μας προς την ισότητα. Τα γκέι και λεσβιακά ζευγάρια τώρα έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται, όπως όλοι οι υπόλοιποι», διαμήνυσε μέσω Twitter.
Η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστέα, καθώς το Δικαστήριο δίνει στη μειοψηφούσα πλευρά περίπου τρεις εβδομάδες να ζητήσει επανεξέταση του ζητήματος.
(skai.gr, 26/6/2015)

24.6.15

"ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ" ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΓΚΕΪ ΓΟΝΕΙΣ

Η βιβλιογραφία δείχνει
«Καμία διαφορά» στα παιδιά που μεγαλώνουν με γκέι γονείς
news.in.gr, 24/6/2015
Οι επιστήμονες συμφωνούν σήμερα ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια «δεν έχουν καμία διαφορά» από τα άλλα, προκύπτει από ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας.
Η μελέτη, μια μετα-ανάλυση 19.000 μελετών που δημοσιεύτηκαν από το 1977 έως το 2013, έρχεται λίγες μέρες πριν από την απόφαση του αμερικανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου στο τέλος του μήνα για τη νομιμότητα του γκέι γάμου -ένα θέμα που ακόμα διχάζει τις αμερικανικές πολιτείες.
Η νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Social Science Research, επιχειρεί να παραθέσει τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία στη νομική διαμάχη. 
Η θέση ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με γκέι γονείς δεν υστερούν σε τίποτα «έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας [των επιστημόνων]» δήλωσε στο Reuters ο Ράιαν Λάιτ, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.
Πράγματι, έκθεση του Αμερικανικού Συλλόγου Παιδιατρικής το 2013 ότι η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων θα ήταν προς το συμφέρον των παιδιών, αφού η ανατροφή από ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει επιπτώσειςστην ψυχοσύνθεση και την κοινωνικοποίηση.
Όπως ανέφερε ο Λάιτ, η νέα ανάλυση εντόπισε διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων τη δεκαετία του 1980, οι οποίες όμως υποχώρησαν τη δεκαετία του 1990. Μέχρι το 2000, η επιστημονική κοινότητα είχε καταλήξει στην ομόφωνη άποψη ότι η ανατροφή από ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει ψυχολογικές, συμπεριφορικές ή εκπαιδευτικές επιπτώσεις στα παιδιά.
Ο Λάιτ, ο οποίος συνέταξε τη μελέτη μαζί με τον Τζίμι Άνταμς του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ, δήλωσε ότι η έρευνα είναι η «λεπτομερέστερη ανάλυση του είδους της. 
Ο ίδιος θεωρεί απίθανο να επηρεάσει η μελέτη την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αν και ελπίζει ότι τα ευρήματα θα καθοδηγήσουν μελλοντικές υποθέσεις.
«Ελπίζω ότι ο γκέι γάμος θα κερδίσει την αποδοχή των δικαστηρίων και του κοινού γενικά» είπε. 


ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΜΝ

To προφυλακτικό δεν προστατεύει από όλα τα ΣΜΝ
marieclaire.gr
 «Τα προφυλακτικά δεν παρέχουν απόλυτη προστασία από όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» τονίζει ο ουρολόγος Πέτρος Καρουζάκης. Σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών «τα προφυλακτικά είναι λιγότερο αποτελεσματικά όταν πρόκειται για τα ΣΜΝ που κολλούν και μέσω της δερματικής επαφής. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι ο έρπις των γεννητικών οργάνων και ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, ο οποίος ευθύνεται και για τον καρκίνο του τραχήλου».
Οι ειδικοί συμφωνούν πως το προφυλακτικό είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού HIV, ο οποίος οφείλεται για το AIDS, αλλά και άλλων ΣΜΝ. «Περιορίζει τις πιθανότητες μόλυνσης αλλά δεν τις εξαλείφει πλήρως» τονίζει το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής. «Ο ασφαλέστερος τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τα ΣΜΝ είναι η αποχή από το σεξ ή η δέσμευση σε μία μόνιμη, αμοιβαία μονογαμική σχέση».

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (ΗΡV)
Ο HPV μεταδίδεται με την επαφή δέρματος με δέρμα κατά τη διάρκεια του σεξ. Αν υπάρχει μόλυνση, αυτή μπορεί να μεταδοθεί από οποιοδήποτε τμήμα του δέρματος στον άλλο οργανισμό. Το προφυλακτικό σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματικό όσο στην πρόληψη άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Τι μπορούμε να κάνουμε; Φαίνεται πως δεν μπορούμε να προστατευθούμε από αυτόν τον ιό. Ωστόσο, το εμβόλιο, στοχεύει στους πιο επιθετικούς τύπους του ιού.

Έρπης των Γεννητικών Οργάνων
Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με το σεξ στη διάρκεια είτε της έξαρσης είτε της ύφεσης της ασθένειας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής, πέρα από τη συνουσία, μπορεί να κολλήσει και με το στοματικό σεξ αλλά και με τη τριβή του δέρματος. Οι οδηγίες προς του φορείς είναι να μην έχουν κανενός είδους ερωτική επαφή (κολπική, στοματική, πρωκτική) μέχρι τα συμπτώματα της υποτροπής να εξαφανιστούν. Ο ιός μεταδίδεται ακόμη κι όταν είναι «σιωπηλός» όταν δηλαδή δεν προκαλεί συμπτώματα στο φορέα του.
Τι μπορούμε να κάνουμε; Το προφυλακτικό δεν αρκεί για να προστατεύσει τη μετάδοση αφού δεν μπορεί να καλύψει όλες τις προσβεβλημένες περιοχές. Ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει κάποια ιοστατικά φάρμακα στο φορέα, ακόμη κι αυτό όμως δεν είναι 100% αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης.

Σύφιλη
Αν και η λοίμωξη της σύφιλης συνδέεται με ιστορικούς χρόνους, το βακτήριο αυτό γνωρίζει μία ραγδαία εξάπλωση μετά το 2000. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής, τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 50% εξαιτίας της μετάδοσής του κατά το ομοφυλοφιλικό σεξ των αντρών. Το χειρότερο είναι πως η σύφιλη συνδέεται άμεσα με τον ιό του AIDS, δηλαδή αυξάνει τον κίνδυνο της μετάδοσής του. Μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή αλλά όχι απαραίτητα με τη συνουσία. Τα βακτήρια περνούν από το δέρμα ή το βλεννογόνο (γεννητικά όργανα, πρωκτός, στόμα) στο δέρμα ή το βλενογόνο του παρτενέρ. Χρειάζεται οπωσδήποτε επαφή σώμα με σώμα καθώς τα βακτήρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και δεν ζουν έξω από αυτό.
Τι μπορούμε να κάνουμε; Να αποφύγουμε την επαφή με το δέρμα και τις εκκρίσεις ενός ανθρώπου που είναι μολυσμένος. Ωστόσο, αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε καθώς η μετάδοση συνήθως από φορείς που δεν έχουν εμφανείς πληγές. Κατά συνέπεια, το μονογαμικό σεξ με έναν επίσης μονογαμικό εραστή είναι η ασφαλέστερη επιλογή.

Φθείρες
Αν και δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία, οι ψείρες των γεννητικών οργάνων είναι μία αληθινά δυσάρεστη εμπειρία. Πρόκειται για μικρά έντομα που ζουν μέσα στο τριχωτό της ήβης, μπορεί όμως περιστασιακά να βρεθούν και σε άλλα τριχωτά σημεία του σώματος όπως τα μαλλιά ή οι μασχάλες. Μεταδίδονται μέσω της επαφής με τη μολυσμένη περιοχή. Ωστόσο, δύσκολα ζουν μακριά από το σώμα, σε μέρη όπως τα σεντόνια ή οι τουαλέτες.
Τι μπορούμε να κάνουμε; Αποφεύγουμε το σεξ με εραστές που είναι μολυσμένοι. Αν «την πατήσουμε», ο γιατρός θα μας συστήσει αντιφθειρικό σαπούνι και λοσιόν.


23.6.15

ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΣ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - 77

μοντέλο: Jordan
φωτογραφίες: Philip Vlasov, Paul Freeman, Exterface, 
H9H Images, Alexandre Berthiaume

22.6.15

ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ - 2


Πιστεύετε ότι η πολιτεία θα προχωρήσει στην θέσπιση συμφώνου συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους ή δεν είναι έτοιμη η Ελληνική κοινωνία;
Ραχήλ Μακρή (ΣΥΡΙΖΑ): Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όταν η κοινωνία διαιρείται σε εμάς και εκείνους δυνάμει υποκειμενικών κριτηρίων επικρατεί ο σκοταδισμός και η οπισθοδρόμηση.
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η πράξη μεταξύ δυο συναινούντων ενηλίκων αποτελεί μόνο δική τους υπόθεση και δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να δημιουργήσει οποιοδήποτε μεγέθους διχασμό του κοινωνικού συνόλου.
Άλλωστε είμαστε όλοι ίσοι αλλά όχι ίδιοι.
Στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήμουν από τους πρώτους που υποστήριξα το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ενηλίκων.
Φυσικά η πράξη μου αυτή συμβαδίζει με τα πιστεύω μου και συμβαδίζει τόσο με τα πορίσματα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, όσο και με την ουσία της ορθόδοξης πίστης που μας διδάσκει ότι είμαστε όλοι ίσοι στα μάτια του δημιουργού μας.
Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω τη θέση ορισμένων που ισχυρίζονται ότι συμπονούν τους ομοφυλόφιλους και ότι έχουν φίλους ομοφυλόφιλους. Πιστεύω ότι τέτοιες θέσεις αποτελούν τη βάση του ρατσισμού καθώς κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται την συμπόνια των άλλων όταν οι επιλογές του δεν προσβάλουν την αξιοπρέπεια του ή δεν θίγουν τους γύρω του.
Ως εκ τούτου, θεωρώ αυτονόητο ότι η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την ειρηνική συμβίωση των μελών της ανεξάρτητα από το χρώμα, τη καταγωγή, την εμφάνιση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και οποιαδήποτε άλλο διχαστικό πρόσχημα. (mindthetrap.gr)

Επειδή η μνήμη μου δεν με βοηθάει, μπορεί κάποιος να μας θυμίσει πότε η κα Μακρή στη διάρκεια της βουλευτικής θητείας της στα έδρανα των ΑΝ.ΕΛ. υποστήριξε το «σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ενηλίκων (sic)» -ανεξαρτήτως φύλου να υποθέσω, ε;