31.7.14

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!


ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!


29.7.14

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΓΚΕΪ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ



Τα παιδιά των γονέων του ιδίου φύλου απολαμβάνουν καλύτερων επιπέδων υγείας και ευημερίας από τα συνομήλικά τους παιδιά που προέρχονται από παραδοσιακές οικογένειες σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή έρευνα.
Η μελέτη αυτή που χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη μελέτη του είδους της στον κόσμο, έγινε από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.
Ερευνητές εξέτασαν 315 γονείς του ιδίου φύλου και 500 παιδιά για τη σωματική τους υγεία και την κοινωνική τους ευημερία.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Σάιμον Κρατς, ανέφερε ότι τα παιδιά που είχαν γονείς του ίδιου φύλου σκόραραν κατά μέσο όρο 6% υψηλότερα από ό,τι τα παιδιά από παραδοσιακές οικογένειες στο θέμα της υγείας τους, της ευτυχίας τους και της οικογενειακής συνοχής.
Στην Αυστραλία σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 33.000 οικογένειες με γονείς του ίδιου φύλου, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απογραφή της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Ο δρ Κράτς είπε ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου αντιμετωπίζουν λιγότερη πίεση να εκπληρώσουν τους παραδοσιακούς ρόλους των δύο φύλων και αυτό οδηγεί σε μια πιο αρμονική συμβίωση.
«Τώρα», είπε, «οι άνθρωποι αναλαμβάνουν ρόλους που είναι κατάλληλοι για τις δεξιότητές τους και αποφεύγουν τα στερεότυπα των φύλων, σύμφωνα με τα οποία η μαμά θα μείνει στο σπίτι για να φροντίζει τα παιδιά και ο μπαμπάς πηγαίνει έξω για να κερδίσει χρήματα.
Αυτό οδηγεί σε μια πιο αρμονική οικογενειακή μονάδα και ως εκ τούτου και σε καλύτερη υγεία και ευεξία. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το παιδί μαθαίνει πως ο καθένας συμβάλλει κατά τρόπο ισότιμο και όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην οικογένεια».
Η Ροσλίν Φίλιπς από την οργάνωση Voice Αυστραλία που είναι υπέρ των «παραδοσιακών οικογενειών» αμφισβήτησε την αντικειμενικότητα του επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
'Οταν ο Simon Crouch αναφέρεται στα δύο μικρά παιδιά που έχει με τον άνδρα σύντροφο, τα αποτελέσματα θα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή», είπε η Ροσλίν Φίλιπς.
Ωστόσο, ο Δρ Κρατς, δήλωσε ότι η προσωπική του κατάσταση δεν επηρέασε τα αποτελέσματα της μελέτης.
«Αναγνωρίζω ότι είμαι από οικογένεια, με ομοφυλόφιλους γονείς, όμως είμαι ένας από πολλούς ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη» είπε και πρόσθεσε:
«Πρώτα απ 'όλα είμαι ένας ερευνητής, είμαι γιατρός και είμαι ένας επαγγελματίας για τη δημόσια υγεία και η υποχρέωσή να διεξάγω μια επιστημονική μελέτη δεν εξαρτάται μου την προσωπική κατάσταση». (tanea.gr)

28.7.14

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΘΟΔΙΣΤΗ ΙΕΡΕΑ ΦΡΑΝΚ ΣΟΪΦΕΡ

Ο Αμερικανός Τιμ Σόιφερ συνειδητοποίησε πως είναι ομοφυλόφιλος όσο πήγαινε ακόμη σχολείο. Αλλά ο πατέρας του, Φρανκ Σόιφερ, ήταν μεθοδιστής ιερέας, ο Τιμ είχε εισπράξει από την Εκκλησία το μήνυμα ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, σε καταδικάζει στην Κόλαση. Πολέμησε λοιπόν τον εαυτό του, έπεσε σε κατάθλιψη, σκέφτηκε να βουτήξει στο κενό από τη στέγη του πρεσβυτερίου. Μίλησε στους γονείς του μόνον όταν τους τηλεφώνησε η μητέρα ενός φίλου του, έχοντας διακρίνει στο παιδί τους αυτοκτονικές τάσεις. Ο ιερέας πατέρας έπαθε πολλαπλό σοκ - το μεγαλύτερο σοκ από όλα, όμως, ήταν πως ο αγαπημένος του γιος τα είχε περάσει όλα αυτά ολομόναχος, φοβούμενος να ανοιχτεί. Εξι χρόνια αργότερα, το 2007, ο Τιμ αποφάσισε να παντρευτεί τον αγαπημένο του. Το μυστήριο το τέλεσε ο πατέρας του, κόντρα στις προσταγές της Εκκλησίας. Η συνέχεια για τον Φρανκ Σόιφερ ήταν προδιαγεγραμμένη: εκκλησιαστική δίκη και αποσχηματισμός. Πολλοί συνάδελφοί του όμως τον στήριξαν. Και τον περασμένο μήνα, εκκλησιαστική επιτροπή διέταξε την παλινόρθωσή του. (tanea.gr)

ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

 https://www.facebook.com/salem.almaani  

27.7.14

ALL MY LIFE. ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ



All My Life (Toul Omry),A egyptian film (2008) by Maher Sabry. 
The film details the story of 26-year-old Rami, a gay man, an accountant and dance student living in Cairo, Egypt. His boyfriend, Waleed, dumbs him in order to get married to a woman. His best girlfriend Dalia leaves Egypt for San Francisco to finish her Ph.D. and escapes the new conservative atmosphere. And his pal Kareem, a successful doctor, is pressuring him to be more involved in the city's semi-underground gay community. Kareem is almost arrested in a police raid on a floating discotheque called the Queen Boat (based on an actual incident in 2001, which catalyzed gay Egyptians and a variety of international human rights organizations into action.) Rami's two neighbors Ahmad and Mina watch him from a distant. Ahmad, a devout Muslim man living next-door from Rami, tries to quell his longing for women, and Mina, a teenager who lives across the way, has a crush on Rami and lives unhappily closeted life with his strict Christian mother. As Rami pursues his own romantic path he goes through one-night stands with closet cases and fetishizing tourists. When he meets Atef, a poor uninhabited waiter who moved to the city, Rami has to make a decision either to pursue his relationship with Atef or be pressured by class differences

26.7.14

ΤΖΟΝ ΤΡΑΒΟΛΤΑ. ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ "ΠΑΡΕΛΘΟΝ";

Το Δικαστήριο της Καλιφόρνια έδωσε το «πράσινο φως» την περασμένη Τρίτη στον 64χρονο πιλότο Douglas Gotterba, να μπορεί να μιλάει δημόσια για την προσωπική σχέση του με τον 60χρονο πρωταγωνιστή Τζον Τραβόλτα, παρά τις προσπάθειες των δικηγόρων του ηθοποιού, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο 64χρονος δεσμεύεται με ιδιωτικό έγγραφο που έχει υπογράψει να μην αποκαλύψει στοιχεία για την σχέση του με τον δημοφιλή ηθοποιό. 
Από το 2012, ο πιλότος είχε «ανοίξει τα χαρτιά» του για την ρομαντική και μυστική σχέση που διατηρούσε με τον δημοφιλή ηθοποιό στο περιοδικό National Enquirer, αποκαλύπτοντας γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τον δεσμό τους, που κράτησε έξι χρόνια. 
Σύμφωνα με τον Gotterba οι δυο τους γνωρίστηκαν τον Φεβρουάριο του 1981, όταν ο ίδιος πήγε να ζητήσει δουλειά ως πιλότος στην αεροπορική εταιρεία «Alto»,του ηθοποιού. Ο Τραβόλτα τον προσέλαβε και μετά από επτά μήνες ταξίδεψαν μαζί στο Monterey της Καλιφόρνια, όπου έμειναν στο «Highlands Resort». Εκεί ο ηθοποιός, όπως εξομολογείται ο 64χρονος, ήταν μαζί του πολύ τρυφερός. Έφαγαν ένα ρομαντικό δείπνο, ήπιαν ένα φανταστικό κόκκινο κρασί «Merlot», o ηθοποιός τον φλέρταρε συνέχεια και αργότερα του ζήτησε να πάνε στο δωμάτιό του για ένα μασάζ… Ο Τραβόλτα ήταν αυτός που έκανε το μασάζ στον επί έξι χρόνια σύντροφό του και μετά το μασάζ ήρθε το… σεξ, εξομολογείται ο 64χρονος πιλότος. 
Ο ίδιος περιγράφει τον ηθοποιό ως σύντροφο που του έκανε ξαφνικές εφόδους, έψαχνε τα συρτάρια του και προσπαθούσε να ανακαλύψει αν ο Gotterba τον απατούσε. Οι δυο τους έζησαν τον παθιασμένο έρωτά τους σε πολλά ρομαντικά ταξίδια στην Χαβάη, στην Κένυα και στο Άμστερνταμ και συχνά ο ηθοποιός έπαιρνε μαζί του και γυναικεία συντροφιά, καθαρά για λόγους «κάλυψης», όπως εξιστορεί ο Gotterba. 
Η σχέση των δύο αντρών έληξε μετά από καβγάδες και εντάσεις το 1986 και το 1987 ο Τραβόλτα απέλυσε τον πρώην σύντροφό του, με μια ανυπόγραφη επιστολή και χωρίς καμιά περαιτέρω δέσμευση να μην μιλήσει για την κρυφή σχέση τους, ισχυρίζεται ο 64χρονος. 
To 1987 είναι η χρονιά που ο Τραβόλτα συνάντησε την μετέπειτα σύζυγό του, ηθοποιό Kelly Preston, στα γυρίσματα της ταινίας «The Experts» και την οποία παντρεύτηκε το 1991, αποκτώντας μαζί της τρία παιδιά. 
Ο δικηγόρος του ηθοποιού, Marty Singer, δήλωσε ότι το δικαστήριο δεν θα έπρεπε να δικαιώσει τον 64χρονο πιλότο και τόνισε ότι η υπόθεση θα έχει νομική συνέχεια και πιστεύει πως στο τέλος ο πελάτης του θα δικαιωθεί. Μέχρι τότε όμως ο Gotterba θα έχει πιθανώς ήδη γράψει το βιβλίο του με κάθε ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για την σχέση του με τον ηθοποιό, αφού έχει δηλώσει ότι κρατούσε ημερολόγιο, όπου κατέγραφε την κάθε στιγμή τους! (paraskhnio.gr, 24/7/2014)

25.7.14

ΦΙΛΗΘΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ



Φιλήθηκαν μπροστά στη βασίλισσα!
sigmalive.com, 25-7-2014Στη Γλασκόβη πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 20ών Αγώνων της Κοινοπολιτείας
Από πολλούς, το φιλί θεωρήθηκε ως ένα σαφές μήνυμα προς τις 42 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται… εγκληματική
Μετά από μήνες οργισμένων συζητήσεων για το τι σημαίνει να είναι κάποιος Σκοτσέζος, οι άνθρωποι της Σκοτίας κάνουν ένα διάλειμμα, που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και «υποδέχονται» σπίτι τους (μέσα από τις τηλεοράσεις) όλον τον κόσμο. Και στο πρόγραμμά του υπάρχει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς - και κυρίως χιούμορ:  ένα γιγαντιαίο χάγκις, cabers, μπαστούνια του γκολφ, γκέι φιλιά, 41 τεριέ, ο Rod Stewart, η Βασίλισσα της Αγγλίας έδωσαν το «παρών» στην τελετή έναρξης των 20ών  Αγώνων της Κοινοπολιτείας, που διεξάγονται στη Γλασκόβη.
Την ώρα που τα πρώτα πυροτεχνήματα φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό πάνω από το Celtic Park, κάθε Σκοτσέζος μπορούσε να νιώσει περήφανος για τη χώρα του, αλλά και για την τελετή που παρουσιάζουν και κόστισε στη χώρα του 20 εκατομμύρια λίρες. Ωστόσο, υπήρχαν και σκοτσέζικα «στοιχεία», που έκαναν αισθητή την απουσία τους: δεν υπήρχαν σκνίπες (;), ούτε κάποια αναφορά Braveheart και φυσικά ούτε βροχή! Στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός επί βρετανικού εδάφους, συμμετέχουν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι από 71 έθνη, με τις αθλητικές υπερδυνάμεις της Κίνας ή των ΗΠΑ να απουσιάζουν.
Φιλί - μήνυμα
Ωστόσο, δεν ήταν εκείνη που έκλεψε την παράσταση το βράδυ της Τετάρτης, αλλά το ρουφηχτό φιλί που έδωσε ο Αμερικανοσκοτσέζος ηθοποιός, John Barrowman, σε έναν άλλο άνδρα κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Αγώνων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Από πολλούς, θεωρήθηκε ως ένα σαφές μήνυμα προς τις 42 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται… εγκληματική. Ακριβώς γι' αυτό, ο γεννημένος στη Γλασκόβη Barrowman, όχι μόνο φίλησε έναν άλλο άντρα κατά τη διάρκεια της τελετής που παρακολουθούσε και η Βασίλισσα της Αγγλίας, αλλά περπάτησε και μαζί του πιασμένος χέρι - χέρι. Οι δυο τους γιόρτασαν με τον τρόπο αυτό το Gretna Green, ένα χωριό της Σκοτίας στα αγγλικά σύνορα, που θεωρείται ως προορισμός για τα «δαχτυλοδεικτούμενα» ζευγάρια.
Αντιδράσεις
Ο Barrowman, που έχει παραδεχτεί ότι είναι ομοφυλόφιλος, είχε ρόλο κλειδί στην τελετή έναρξης των αγώνων, τραγουδώντας μέσα από ένα κάπριο αυτοκίνητο που είχε ανοιχτή την οροφή του. Φυσικά, κάτι τέτοιο, δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστο και από τους χρήστες των social media. Ο Graham Love έγραψε στο twitter του: «Ωραία η κίνηση του φιλιού από τον John Barrowman. Στόχος του τα 42 από τα 53 κρατίδια που συμμετέχουν στους αγώνες και κατακρίνουν, ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία».
Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Τέλειο Gay φιλί», ενώ κάποιος άλλος: «gay φιλί, ναι John Barrowman». O Craig Drummond τουίταρε: «Περιέργως αυτό με κάνει υπερήφανο που είμαι Σκοτζέζος, που ο John Barrowman μπορεί να φιλήσει άντρα live στην τηλεόραση». «Θέλω ο Barrowman να φιλήσει και άλλους άντρες», ήταν ένα άλλο μήνυμα στα social media. Υπήρχε, βέβαια, και έντονη κριτική - οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, υποτίθεται ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολιτικούς σκοπούς.
«Η χειρότερη τελετή»
Αρνητικά σχόλια εισέπραξε και η ίδια η τελετή, με χρήστες να χαρακτηρίζουν την τελετή έναρξης «τη χειρότερη της ιστορίας». «Η τελετή έναρξης στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας μοιάζει με τη Eurovision», έγραψε κάποιος χρήστης, ενώ κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Μόλις άνοιξα την τηλεόραση για να δω τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας και απλώς βλέπω ηλικιωμένους ανθρώπους να χορεύουν, πόσο ντροπιαστικό».

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ. ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΩΣΗ ΣΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΑΝΔΡΑ


Ποινή φυλάκισης και 450 βουρβουλιές επέβαλε δικαστήριο σε ομοφυλόφιλο Σαουδάραβα
kontranews.gr, 25-7-2014
Σε τρία χρόνια φυλακή και 450 χτυπήματα με μαστίγιο καταδικάστηκε ομοφυλόφιλος άντρας στη Σαουδική Αραβία επειδή γνώριζε άλλους άνδρες μέσω Διαδικτύου.
Ο 24χρονος συνελήφθη να χρησιμοποιεί το Twitter, μετά από παγίδευσή του από την Επιτροπή Προαγωγής της Αρετής και Πρόληψης της Φαυλότητας.
Καταδικάστηκε από το δικαστήριο ως ένοχος για «προαγωγή της φαυλότητας και εξάσκηση της ομοφυλοφιλίας».
Κατά τη διάρκεια της δίκης ο νεαρός άνδρας φέρεται να ομολόγησε ότι χρησιμοποιούσε το Twitter για να γνωρίσει άλλους άνδρες και ότι κατείχε «πορνογραφικές εικόνες ομοφυλοφιλικής διαστροφής».
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και το τηλέφωνό του όπου βρέθηκαν «απρεπείς φωτογραφίες» και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ομοφυλοφιλία του.
Ο άνδρας θα δεχθεί τα 450 χτυπήματα με μαστίγιο σε 15 συνεδρίες.
Στη Σαουδική Αραβία, όπως και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, υφίστανται σκληρές ποινές για την ομοφυλοφιλία.

ΗΠΑ. ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ

Αρνητική η εικόνα των ομοφυλόφιλων στις ταινίες του Χόλιγουντ, σύμφωνα με νέα έρευνα
tanea.gr, 24-7-2014
Η απουσία ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διεμφυλικών χαρακτήρων είναι ιδιαίτερα αισθητή στις ταινίες της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Η οργάνωση GLAAD, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των λεσβιών, των αμφιφυλόφιλων και των διεμφυλικών στις Η.Π.Α., διαπίστωσε ότι το 2013 εμφανίστηκαν τέτοιοι χαρακτήρες μόνο στις 17 από τις 102 ταινίες μεγάλων στούντιο.
Μάλιστα, στις 17 αυτές ταινίες η απεικόνιση των χαρακτήρων ήταν προσβλητική και συκοφαντική.
«Η απουσία ομοφυλόφιλων χαρακτήρων με σημαντικούς ρόλους σε εμπορικές ταινίες, σε συνδυασμό με το παρωχημένο χιούμορ και τα στερεότυπα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ ενδέχεται να επηρεάζουν περισσότερο αρνητικά, παρά θετικά την παγκόσμια κοινή γνώμη όσον αφορά την κατανόηση των ζητημάτων που αφορούν αυτά τα άτομα», δήλωσε η πρόεδρος της οργάνωσης GLAAD.
Μάλιστα, η ίδια τόνισε ότι: «Εφόσον τα στούντιο αυτά συγκεντρώνουν τα βλέμματα εκατομμυρίων μελών του κοινού, θα έπρεπε να αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό ιστό της κοινωνίας μας και όχι να τροφοδοτούν το μίσος και τις προκαταλήψεις ενάντια στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό».
Η μοναδική από τις μεγάλες εταιρίες παραγωγής της αμερικανικής βιομηχανίας, που συγκέντρωσε μία «καλή» αξιολόγηση σχετικά με τη θετική απεικόνιση των ομοφυλόφιλων χαρακτήρων, ήταν η «Sony Pictures».
Η εταιρία ξεχώρισε κυρίως για δύο ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2013. Πρόκειται για το «Battle of the Year», το σενάριο της οποίας ήταν εμπνευσμένο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα break dancing της Γαλλίας, αλλά και για την ταινία φαντασίας με τον μεγάλο προϋπολογισμό, «Θανάσιμα Εργαλεία: Η πόλη των οστών».
Ξεχώρισαν δύο ακόμη ταινίες άλλων εταιριών, το «Kick Ass 2» της Universal και το «Delivery Man» της Γουόλτ Ντίσνεϊ.
Ωστόσο, οι κινηματογραφικοί κολοσσοί «Paramount Pictures» και «Warner Brothers» συγκέντρωσαν πολύ χαμηλή βαθμολογία επειδή οι ταινίες τους δεν περιελάμβαναν καμία θετική απεικόνιση ομοφυλόφιλων χαρακτήρων.
Οι ταινίες «Pain and Gain: Οι φουσκωτοί του Μαϊάμι» της Paramount και «Οικογένεια Μίλερ» της Warner Brothers, κατηγορήθηκαν ότι προκαλούν «γκέι πανικό», ενώ η ταινία «Ο λύκος της Wall Street» του Μάρτιν Σορσέζε δέχθηκε έντονες επικρίσεις για τον χαρακτήρα του ομοφυλόφιλου μπάτλερ.
Σχετικά με τη συμμετοχή αυτού του χαρακτήρα σε τολμηρή σκηνή σεξουαλικού περιεχομένου στην ταινία, τα μέλη της οργάνωσης αναφέρουν: «Όσο ήσσονος σημασίας κι αν είναι η συνεισφορά αυτού του χαρακτήρα στην πλοκή της ιστορίας, αυτή επισκιάζεται εντελώς καθώς δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ένα ακόμη παράδειγμα της σκανδαλώδους συμπεριφοράς του πρωταγωνιστή, την οποία το κοινό καλείται να παρακολουθήσει με ευχαρίστηση».
Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Guardian», είναι το γεγονός ότι: «καμία από αυτές τις ταινίες, ούτε κι αυτές που επαινέθηκαν από την οργάνωση, δεν είχαν ομοφυλόφιλους χαρακτήρες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους».
Αντλώντας έμπνευση από το «Bechdel test», που αξιολογεί τις ταινίες με βάση το αν οι γυναικείοι κινηματογραφικοί διάλογοι αφορούν ένα διαφορετικό θέμα πέραν των ανδρών, η οργάνωση GLAAD δημιούργησε το «Vito Russo Test».
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τεστ αξιολόγησης που αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία. Μια ταινία για να «περάσει» τη διαδικασία αξιολόγησης, πρέπει να έχει στο σενάριο τουλάχιστον έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα «που δε θα προσδιορίζεται αποκλειστικά, ή κατά ένα μεγάλο μέρος, από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ή τη σεξουαλική του ταυτότητα».
Απαραίτητο επίσης κριτήριο θα αποτελεί η σημασία του χαρακτήρα για το έργο που θα αξιολογείται με βάση το πόσο θα επηρέαζε την πλοκή μία ενδεχόμενη απουσία του.
Ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι μόνο ετπά από τις 17 ταινίες με ομοφυλόφιλους χαρακτήρες πληρούσαν τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα για τους διεμφυλικούς χαρακτήρες που το 2013 περιλαμβάνονταν μόνο σε δύο ταινίες σε πολύ μικρούς ρόλους, δοσμένους με αρνητικό τρόπο.