30.4.14

ΙΣΠΑΝΙΑ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΡΑ Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ


Ο νέος στόχος των Ισπανών ομοφυλοφίλων: Ορατότητα και στις παραδοσιακές, λαογραφικές εορτές, γιατί υπήρξαμε και υπάρχουμε παντού και πάντα.
Εδώ, στο ετήσιο φεστιβάλ "Μαυριτανών και Χριστιανών" του Αλκόι:

Το Αλκόι είναι μια μικρή πόλη κοντά στο Αλικάντε της Ισπανίας. Μια πόλη που ζει από την βιομηχανία υφασμάτων. Κάθε Απρίλη οι κάτοικοι διακόπτουν, ωστόσο, τις σκληρές εργασίες τους και, για τρεις ολόκληρες μέρες, καταφέρνουν να μετατρέψουν την πόλη σε μια τεράστια μεσαιωνική σκηνή, όπου λαμβάνει χώρα μια από τις πιο διάσημες και λαμπρότερες τοπικές γιορτές όλης της Ισπανίας: το περίφημο "Φεστιβάλ Μαυριτανών και Χριστιανών του Αλκόι". Αφορμή του Φεστιβάλ αυτού είναι η αναπαράσταση των ιστορικών γεγονότων που γνώρισε το τότε χωριό του Αλκόι το 1276. Ήταν 23 Απριλίου όταν οι Μαυριτανοί έφτασαν στις πύλες του. Στόχος τους ήταν να ξαναπάρουν από τους Χριστιανούς τον τόπο που είχαν χάσει πριν λίγα χρόνια. Τρομερή μάχη έγινε τότε κάτω από τα τείχη του Αλκόι. Σκούρα τα βρήκαν οι Χριστιανοί που κόντεψαν να χάσουν τον αγώνα όταν, μέσα από τη σκόνη της μάχης, εμφανίστηκε η έφιππη φιγούρα ενός άνδρα που μαζί με το κάτασπρο άλογό του προκάλεσε μεγάλο τρόμο στους Μαυριτανούς και τους έτρεψε σε φυγή. Αφού ήταν 23 Απριλίου, οι κάτοικοι θεώρησαν ότι εκείνος ο καβαλάρης που έσωσε το χωριό ήταν ο Άγιος Γεώργιος και από τότε τον κήρυξαν πολιούχο Άγιο του Αλκόι.(ispania.gr)

Και εδώ από το φεστιβάλ "Las Fallas" στη Βελένθια τον περασμένο Μάρτιο:

Από 15 έως 19 Μαρτίου, η ισπανική πόλη Βαλένθια εκρήγνυται -μερικές φορές κυριολεκτικά- με το φεστιβάλ «Las Fallas». Όλες οι συνοικίες της πόλης ανταγωνίζονται για το ποια θα έχει τα πιο εντυπωσιακά βεγγαλικά, ενώ την τελευταία βραδιά, η οποία ονομάζεται Νύχτα της Φωτιάς, τεράστιες φιγούρες που φτιάχνονται από πεπιεσμένο χαρτί -τα ονομαστά νίνοτς- και συχνά σατιρίζουν πολιτικούς ή άλλες γνωστές προσωπικότητες, καταλήγουν στην πυρά με δόξα και τιμές. Για όσους προτιμάτε τα λουλούδια από τη φωτιά, υπάρχει και η «Οφρέντα δε Φλόρες» στη Βίργεν ντε λος Δεσαμπαράδος – αν το προτιμάτε στα ελληνικά, την Προσφορά Λουλουδιών στην Παναγία. Η όμορφη γιορτή πραγματοποιείται στις 17-18 Μαρτίου, οπότε και οι κάτοικοι φορούν τις παραδοσιακές τοπικές φορεσιές, χορεύουν με την παραδοσιακή μουσική και προσφέρουν ανθοδέσμες δτην εικόνα της Παναγίας. (thetoc.gr)

29.4.14

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΡΦΕΑΣ 3


Χρόνια αϋπνία  
Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να ταλαιπωρείστε από χρόνια αϋπνία είναι οι εξής:
 Ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή για προβλήματα όπως η υπέρταση ή κάποια αλλεργία. Ορισμένα φάρμακα (όπως τα αντιυπερτασικά, τα αντικαταθλιπτικά, τα αποσυμφορητικά της μύτης, τα κορτιζονούχα και όσα περιέχουν καφεΐνη) διεγείρουν το νευρικό σύστημα.
 
Ο γιατρός σας θα αποφασίσει αν πράγματι για τις αϋπνίες σας ευθύνεται η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε. Στην περίπτωση αυτή, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε φάρμακο.
 Χρόνιες παθήσεις  Υποφέρετε από κάποια σωματική νόσο. Χρόνιες παθήσεις (π.χ. αναπνευστικές ασθένειες, αρθρίτιδες) ή τραυματισμοί συχνά προκαλούν αϋπνίες εξαιτίας του πόνου, της δυσφορίας ή της ανησυχίας που προξενούν.
 
Ο ασθενής πρέπει να λαμβάνει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, ενώ ενδεχομένως να του χορηγηθούν υπναγωγά, ώστε να καταφέρει να ξεκουραστεί και να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ήδη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
 Είναι πιθανό όσοι ταλαιπωρείστε από κάποια ψυχική ασθένεια (π.χ. κατάθλιψη) να υποφέρετε ταυτόχρονα και από χρόνιες αϋπνίες.
 
Ο ψυχίατρος σε πρώτη φάση αντιμετωπίζει την ψυχική νόσο και σε δεύτερο επίπεδο ασχολείται με την αϋπνία, που αποτελεί σύμπτωμά της, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.
 Ανεργία και τρίτη ηλικία  Δεν κουράζεστε μέσα στην ημέρα. Όσοι δεν ασκούν το μυαλό και το σώμα τους (π.χ. άνεργοι, ηλικιωμένοι), συχνά δυσκολεύονται να κοιμηθούν, επειδή ο οργανισμός τους δεν έχει ανάγκη την ξεκούραση.
 
Βρείτε τρόπους να γεμίζετε την ημέρα σας. Ασχοληθείτε με τις δουλειές του σπιτιού, διαβάστε ένα βιβλίο, ξεκινήστε ένα χόμπι, κάντε βόλτες με φίλους. (vita.gr)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΑΡ

(αρχείο: ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ)


περ. ΓΥΝΑΙΚΑ, 27/4/2014

TRASH TV 1

Ουγγαρέζος-Κωστάκη: Θα τους ενοχλούσε αν ο σύντροφος τους είχε ομοφυλοφιλική σχέση;
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΜΩΡΟΥ (peoplegreece.com, 23/4/2014)
Η Ράνια Κωστάκη  βρέθηκε στο Πρωινό mou και αφού μίλησε για το J2US, η συζήτηση διευρύνθηκε. Ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν θα μπορούσε να μην την ρωτήσει την καλεσμένη κάτι πιο προσωπικό.
Η ερώτηση που της έκανε έγινε με αφορμή τον Gerard Butler, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι ούτε straight ούτε gay. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι πηγαίνει και με άντρες και με γυναίκες. Αυτό, λοιπόν, που την ρώτησε ήταν αν θα την ενοχλούσε να είχε ο σύντροφος της ομοφυλοφιλικές σχέσεις.
«Να πω ότι εγώ έχω πολλούς φίλους gay. Αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι με έναν άνθρωπο ο οποίος είχε πριν από εμένα ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Αν το μάθαινα, μπορεί και να τον χώριζα. Αν και έχω στον κύκλο μου πολλούς gay», δήλωσε η Ράνια Κωστάκη .
Στη συνέχεια ο Πέτρος Κωστόπουλος “γύρισε” την ερώτηση στο Δημήτρη Ουγγαρέζο, ο οποίος απάντησε μεταξύ άλλων: «Δεν θα με πείραζε να είχε σχέση πριν από εμένα η σύντροφος μου με μια γυναίκα. Δεν θα με πείραζε και ενώ τα είχαμε να την έβλεπα με μια γυναίκα. Θα έφτιαχνα και μια σαντουιτσάρα… αν την έβλεπα να με απατά με έναν άντρα θα με ενοχλούσε πολύ. Περίμενα να με ρωτήσεις αν θα με ενοχλούσε να τα είχε με μια κοπέλα, της οποίας ο πρώην σύντροφος είχε ομοφυλοφιλική σχέση…».

28.4.14

TOKYO PRIDE 2014

Japan's First Lady Shines At Tokyo Pride
The first lady of Japan is known for taking more liberal stances than her conservative husband.
Michelle Garcia (advocate.com, 27/4/2014)
Japan's first lady joined the festivities of Tokyo's LGBT pride parade on Sunday.
Akie Abe, wife of conservative Prime Minister Shinzo Abe, stood on a float amid a sea of 3,000 participants marching though the Shibuya district. Abe said she was particularly drawn to participate through her work related to HIV. She joined a commission set up by UNAIDS and the Lancet medical journal last year, according to Agence France Presse.
"I want to help build a society where anyone can conduct happy, enriched lives without facing discrimination," she wrote on her Facebook page before heading off to the parade.
Akie Abe is known to take more liberal stances than her politically conservative husband. In addition to her support for LGBT rights, she openly fights for gender equality, and is described as being a more modern, relatable first lady than her predecessors.


Akie Abe: “I want to help build a society where anyone can conduct happy, enriched lives without facing discrimination. I had the pleasure of spending fun time filled with smiles. Thank you” 

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Μέσω μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης την οποία ίσως να έχετε ήδη διαβάσει, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος δήλωσε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας καταγγέλλοντας λογοκρισία και αποκλεισμούς. Καταγγελίες που έχουν προκαλέσει σχόλια, καθώς τους τελευταίους τρεις μήνες πολλοί υποψήφιοι μεγάλων κομμάτων μάλλον θα ζήλευαν την πρόσβαση που είχε ο συγκεκριμένος υποψήφιος στα μέσα ενημέρωσης. 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ουδέποτε ανακοινώθηκαν ονόματα που θα κατέβαιναν πλαισιώνοντας τον επικεφαλής του συγκεκριμένου συνδυασμού, αναρωτιέται κανείς αν η υποψηφιότητα αυτή είχε εξαρχής κάποια άλλη επιδίωξη πέρα από το να κατονομαστούν δημοσίως ως ομοφυλόφιλοι ορισμένοι άλλοι υποψήφιοι για τον δήμο της Αθήνας, είτε μέσω Facebook, είτε στα πλαίσια τηλεοπτικών συνεντεύξεων. Αφού προηγουμένως ο εμπνευστής αυτής της εκστρατείας του outing είχε φροντίσει να καλύψει τα νώτα του αποκαλύπτοντας ο ίδιος την οροθετικότητά του. 
Οι συνέπειες για τους δύο υποψηφίους που βρέθηκαν στο στόχαστρο του outing είναι γνωστές: Αμέσως μετά τις αποκαλύψεις ο ένας είδε τα ποσοστά του να κατρακυλούν από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο άλλος αποσύρθηκε από την κούρσα του δήμου βρίσκοντας παρήγορη στέγη στο ευρωψηφοδέλτιο μεγάλου κόμματος. Στα μάτια της κοινής γνώμης στιγματίστηκαν όχι μόνο για την υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία τους, αλλά και ως «άτολμοι», «πλαστοί» και «υποκριτές».[...]

Athens Voice
 

26.4.14

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ "ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΛΟΑΝ"

Τζο Όρτον: μισό αιώνα μετά αποκαθίσταται το πιο προκλητικό έργο του
O Τζο Όρτον (1933-1967) έριξε το γάντι στον συντηρητισμό των Βρετανών με τις μακάβριες κωμωδίες του.
Μάνια Στάικου (clickatlife.gr, 23/4/2013)
Στην Ελλάδα τα δημοφιλέστερα έργα του είναι τα «Loot» και «Τι είδε ο μπάτλερ». Όμως το αριστούργημά του με το οποίο «συστήθηκε» στο κοινό της εποχής του ήταν το «Entertaining Mr Sloane» το 1964.
Μισό αιώνα μετά από την επεισοδιακή πρεμιέρα του, το έργο αποκαθίσταται επιτέλους στην αρχική μορφή του, χάρη στην έρευνα της ακαδημαϊκού Έμμα Πάρκερ από το Πανεπιστήμιο του Leicester. Ο Τενεσί Ουίλιαμς είχε χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη μαύρη κωμωδία ως «από τα πιο αστεία έργα» που είχε δει ποτέ. Κι όμως το τολμηρό ερωτικό τρίγωνο του θεατρικού είχε σοκάρει κοινό και κριτικούς, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα τη φήμη του Τζο Όρτον. 
Στην υπόθεση του έργου, δύο μεσήλικα αδέλφια, η Κάθυ και ο Εντ, διεκδικούν  την ερωτική προσοχή του αινιγματικού, νεαρού «Άδωνη», του Σλόαν, ο οποίος αναστατώνει την οικογενειακή ρουτίνα. Όμως το παρελθόν του επισκέπτη είναι σκοτεινό, όπως υποψιάζεται ο Κεμπ, ο ηλικιωμένος πατέρας των δύο αδελφών.
Σύμφωνα με την έρευνα της Έμμα Πάρκερ, ο Τζο Όρτον ήθελε ο ήρωάς του, ο  Σλόαν να είναι 17 και όχι 20 ετών- όπως παρουσιάζεται στην γνωστή εκδοχή του κειμένου. Μια «λεπτομέρεια» αποκαλυπτική της προσπάθειας να γίνει το έργο λιγότερο προκλητικό. 
«Πολλοί επικεντρώνονται στη ζωή του Τζο Όρτον και ήθελα να επαναφέρω την προσοχή στο έργο του. Νομίζω ότι το Entertainining Mr Sloan είναι το καλύτερο θεατρικό του παρότι πολλοί πιστεύουν ότι αποτελεί τον προπομπό των Loot και Τι είδε ο Μπάτλερ», υποστήριξε η Έμμα Πάρκερ.
Το τραγικό τέλος του Τζο Όρτον ήρθε σε ηλικία μόλις 34 ετών, όταν τον σκότωσε ο εραστής του και επίσης συγγραφέας, Χάλιγουελ με εννιά σφυριές στο κεφάλι, λίγο πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος. Στο πανεπιστήμιο του Leicester βρίσκεται το πλήρες αρχείο του Τζο Όρτον.
Σε δηλώσεις της, η Έμμα Πάρκερ τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου, τόσο για το βρετανικό θέατρο όσο και για το κίνημα διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων: ο Τζο Όρτον «ως συγγραφέας της εργατικής τάξης και γκέι παρουσίασε τον ομοφυλόφιλο πόθο στη σκηνή πριν νομιμοποιηθεί η ομοφυλοφιλία το 1967 και το κατόρθωμά του ήταν τεράστιο».

25.4.14

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΡΦΕΑΣ 2


Π
Μπορεί να παρουσιάσετε παροδική δυσκολία στον ύπνο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Το σημαντικό είναι ότι εύκολα μπορείτε να δώσετε λύση στο πρόβλημα. Οι συχνότεροι λόγοι είναι οι εξής:
Αργεί να σας πάρει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής ή δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε στις διακο­πές και τις αργίες. Ουσιαστικά αποσυντονίστηκε το βιολογικό σας ρολόι. Ο κάθε άνθρωπος είναι «προγραμματισμένος» να κοιμάται και να ξυπνά με συγκεκριμένους ρυθμούς, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο ζωής του, γι’ αυτό και μια αλλαγή στο πρόγραμμα μπορεί να του στερήσει προσωρινά τον ύπνο.
Προσπαθήστε να μην κοι­μάστε μέχρι αργά το πρωί και αποφύγετε το μεσημεριανό ύπνο. Στην περίπτωση που δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, σηκωθείτε από το κρεβάτι και ασχοληθείτε με κάτι διαφορετικό. Διαβάστε ένα βιβλίο ή ακούστε μουσική. Επιστρέψτε στο κρεβάτι σας μόνο όταν νυστάξετε.
Πόνοι δοντιού, ενοχλήσεις στο στομάχι ή πονοκέφαλοι δεν σας αφήνουν να «κλείσετε μάτι». Ο ύπνος μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα βοηθητικός σε περιπτώσεις αδιαθεσίας ή ασθένειας, αλλά ο πόνος είναι πολύ πιθανό ότι θα σας τον στερήσει και θα σας αφήσει ξάγρυπνους.
Προτιμήστε να «διώξετε» τον πόνο με κάποιο γιατροσόφι πριν κοιμηθείτε. Στην περίπτωση που χρειαστεί να πάρετε παυσίπονο (π.χ. για πονοκέφαλο, μυϊκό πόνο), επιλέξτε κάποιο που περιέχει την ουσία παρακεταμόλη. Αποφύγετε τα παυσίπονα με την ένδειξη «extra», γιατί περιέχουν καφεΐνη και η κατανάλωσή τους σε μεγάλες ποσότητες ενδέχεται να διαταράξει τον ύπνο σας.
Γυμναστήκατε ­αργά το βράδυ; Οποιοσδήποτε παρά­γοντας προκαλεί υπερδιέγερση (π.χ. γυμναστική, δουλειές του σπιτιού), ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο σας.
Η άσκηση γενικά συμβάλλει στην καλή ποιότητα ύπνου. Παρ’ όλα αυτά, καλό είναι να αποφεύγετε οποιαδήποτε έντονη σωματική δραστηριότητα τουλάχιστον 3 ώρες πριν ξαπλώσετε.
Ανησυχείτε που τα παιδιά σας δεν γύρισαν ακόμη ή αγχώνε­στε για την πρωινή σας συνάντηση στο γραφείο. Αρνητικά συναισθήματα, όπως η ανησυχία, ο φόβος, ο θυμός, προκαλούν στρες, το οποίο σας ­κρατά σε εγρήγορση.
Αντιμετωπίστε κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί πριν πέσε­τε στο κρεβάτι ή αφήστε το για το επόμενο πρωί. Άλλωστε, το βράδυ ο εγκέφαλος είναι υπερφορτωμένος και αργός, ενώ όταν ξυπνάτε οι πληρο­φο­ρίες είναι «αρχειοθετημένες», με απο­τέλεσμα να μπορείτε να βρίσκετε ευκολότερα λύσεις. (vita.gr)

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΤΖΟΝΤΙ ΦΟΣΤΕΡ

Τη σύντροφό της, τηφωτογράφο Αλεξάντρα Χέντισον, παντρεύτηκε πριν από λίγες ημέρες η διάσημη ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζόντι Φόστερ. Οι δυο τους είναι ζευγάρι εδώ και έναν χρόνο. 
Η τελετή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δίκτυο «Ε!» πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια - μία από τις 17 αμερικανικές πολιτείες όπου επιτρέπεται ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών.(tanea.gr)

ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 10β


Μαρμάρινο αγαλμάτιο στεφανωμένου νέου.
Γύρω στα τέλη του 1ου αι. π.X.
Αγαλμάτιο στεφανωμένου νέου. Μάρμαρο πιθανότατα πεντελικό. Άγνωστης προέλευσης. Επειδή οι δάδες που κρατεί ο νέος στα χέρια και ο βωμός με τις γιρλάντες που βρίσκεται στο πλάι του αποτελούν ταφικά σύμβολα, θεωρείται ότι παριστάνεται ο Θάνατος. Το αγαλμάτιο είναι παραλλαγή ενός από τα δύο αγάλματα του συμπλέγματος του S. Ildefonso της Μαδρίτης, τα οποία παριστάνουν τον Ύπνο και το Θάνατο ή κατά άλλη εκδοχή τον Ορέστη και τον Πυλάδη. Το έργο κατατάσσεται στις δημιουργίες της σχολής του Πασιτέλους. 
Ύψος: 0,65μ. (namuseum.gr)

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Έργα γλυπτικής - Ρωμαϊκή περίοδος

24.4.14

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΡΦΕΑΣ 1


Η ορμόνη του ύπνου σε χάπι 
Γιατί το βράδυ νυστάζουμε και πώς ξέρουμε πότε είναι η ώρα να ξυπνήσουμε; Το μυστικό του βιολογικού μας ρολογιού κρύβεται σε μια ορμόνη, τη μελατονίνη. Τη νύχτα, η επίφυση του εγκεφάλου, που παράγει τη συγκεκριμένη ορμόνη, την απελευθερώνει στο αίμα, με αποτέλεσμα να αρχίζουμε να αισθανόμαστε υπνηλία. Μόλις βγει ο ήλιος, τα επίπεδα της μελατονίνης μειώνονται και παραμένουν χαμηλά μέσα στην ημέρα. Η παραγωγή της ορμόνης αυτής μειώνεται όσο μεγαλώνει κανείς, γι’ αυτό και η αϋπνία παρουσιάζεται τόσο συχνά στα ηλικιωμένα άτομα. Τον τελευταίο χρόνο κυκλοφόρησαν στην αγορά χάπια μελατονίνης, τα οποία ρυθμίζουν με φυσικό τρόπο το βιολογικό ρολόι και αποκαθιστούν το πρόβλημα της αϋπνίας. Τα πλεονεκτήματά τους είναι ότι δεν δεν προκαλούν υπνηλία, ούτε εθισμό και επι­τρέπουν στο άτομο να ξυπνά ξεκούραστο. (vita.gr)

ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 10α


Προτομή του αυτοκράτορα Aδριανού. Bρέθηκε στην Aθήνα
Γύρω στο 130 μ.Χ.
H προτομή, κατασκευαμένη από μάρμαρο πεντελικό, βρέθηκε στο Oλυμπιείο. Ο φιλέλληνας αυτοκράτορας (117-138 μ.X.) έχει αποδοθεί σχετικά νέος και με ιδεαλιστικά χαρακτηριστικά


Προτομή του Aντινόου. Bρέθηκε στην Πάτρα, στην Πελοπόννησο.
130-138 μ.X.
Ο νεαρός Αντίνοος, από τη Βιθυνία της Μικράς Ασίας, ήταν ευνοούμενος του αυτοκράτορα Aδριανού. Mετά τον τραγικό πνιγμό του στο Nείλο το 130 μ.X., ο Aδριανός τον θεοποίησε και έστησε πλήθος αγαλμάτων, προτομών και πορτραίτων του σε πόλεις και ιερά της Pωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Ύψος 0,67μ. (namuseum.gr)

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Έργα γλυπτικής - Ρωμαϊκή περίοδος

23.4.14

ALFREDO MÜLLER


Alfredo Müller Suárez Arana (Bolivia)

ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ



Ο ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


Η έκθεση «Ο Αδριανός και η Ελλάδα. Η Villa Adriana μεταξύ κλασικής και Ελληνιστικής Περιόδου», στη Ρώμη, είναι αφιερωμένη στην στενότατη σχέση του ρωμαίου αυτοκράτορα με την Ελλάδα, με εκθέματα προερχόμενα από την Ελλάδα και με την καλλιτεχνικές μαρτυρίες που φιλοξενούνται στην βίλα του Αδριανού στο Τίβολι, λίγο έξω από την Αιώνια Πόλη.
Πρόκειται για πενήντα έργα, είκοσι εκ των οποίων προέρχονται από την Ελλάδα. Η έκθεση διοργανώνεται από την Eφορία Aρχαιοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 2 Νοεμβρίου. Eίναι χαρακτηριστικό ότι το ιταλικό υπουργείο πολιτισμού κάνει λόγο για «έργα τεράστιας αξίας τα οποία δανείστηκαν από την Ελλάδα, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στο εξωτερικό».
Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου, Γιώργος Κακαβάς, ο οποίος πήρε μέρος στην τελετή εγκαινίων, τόνισε ότι «είναι σημαντικό ότι η έκθεση αυτή συμπίπτει με τα δυο εξάμηνα ελληνικής και ιταλικής προεδρίας στην ευρωπαϊκή Ένωση. Μια έκθεση αφιερωμένη σε έναν ρωμαίο αυτοκράτορα που αγάπησε την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αθήνα, την οποία ήθελε να μετατρέψει σε πολιτιστική πρωτεύουσα της εποχής του».
Όπως εξήγησε ο κ. Κακαβάς «το σημαντικότερο έργο είναι ένα πορτραίτο του Αντίνοου, που βγαίνει για πρώτη φορά από την Ελλάδα, από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ένα έργο με μεγάλη συμβολική σημασία, το οποίο συμβάλει στο να τονισθεί ακόμη περισσότερο η φιλία της αρχαίας Ρώμης με την Αθήνα».

22.4.14

FIT


Fit, του Νίκι Σίλβερ στο Θέατρο Βικτώρια
culturenow.gr, 15-4-2014
Η υπόθεση
Ο Αρλοκ Σιμσον (Σταμάτης Ζακολίκος) είναι ο αποκλειστικός κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του πατέρα του. Εδώ και πολλά χρόνια ζει μια μοναχική, σχεδόν ερημική ζωή. Όταν μια μέρα λαμβάνει ένα μήνυμα ότι ο πρώην εραστής του, πέθανε από πνευμονία, έρχεται αντιμέτωπος με την ιδέα της δικής θνησιμότητας και αμέσως κάνει εξέταση αίματος για τον ιο HIV, τα αποτελέσματα της οποίας δεν αντέχει να ακούσει. Καθώς περιπλανιέται στους δρόμους χαμένος στις σκέψεις και τους φόβους του, συναντάει τον Μποιντ (Δημήτρης Παπαδάκης). Έναν πολύ όμορφο νεαρό ηθοποιό που υποδύεται έναν άγγελο σε μια παιδική παράσταση, στο πρόσωπο του οποίου ο Άρλοκ πιστεύει ότι βρήκε τον έρωτα της ζωλης του. Τον προσκαλεί στο σπίτι του για ένα ποτό και ο Μποιντ αποδέχεται. Τότε, εισβάλει στο σπίτι η πληθωρική, πομπώδης, αλκοολική, μητέρα του Άρλοκ, η Νέσσα (Ζώγια Σεβαστιανού) - η οποία μόλις έχει αποφασίσει να αφήσει τον δεύτερο σύζυγό της, τον πουριτανό Καρλ (Γιώργος Σουξές) - και του ανακοινώνει ότι σκοπεύει να μετακομίσει εκεί, μόνιμα.  Όταν ο Αρλοκ, πηγαίνει να μαζέψει τα πράγματα της, η Νέσσα ανακαλύπτει το αντικείμενο του πόθου του γιού της, τον Μπόϊντ, και αμέσως αναλαμβάνει δράση. Έτσι ξεκινά μια τρελή συγκατοίκηση των τριών, γεμάτη ανατροπές, αποκαλύψεις και ξεκαρδιστικά απρόοπτα, η οποία εξελίσσεται σε ένα απρόσμενα όμορφο "ménage à trois" ….

Μετάφραση / διασκευή / σκηνοθεσία: Δημήτρης Κομνηνός 
Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γερογιώργος
Πρωτότυπη Μουσική: Ανδρέας Τρούσσας 
Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης):
Σταμάτης Ζακολίκος, Ζώγια Σεβαστιανού, Γιώργος Σουξές, Δημήτρης Παπαδάκης

ΕΔΩΣΕ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΓΑΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΥΜΦΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ

Έδωσε μάχη κατά των γάμων ομοφυλοφίλων και τώρα παντρεύει την κόρη του με γυναίκα
enikos.gr, 18-4-2014
Έδωσε μάχη κατά των γάμων ομοφυλοφίλων και τώρα παντρεύει την κόρη του με γυναίκα
Η ζωή κάνει κύκλους, λένε. Και αυτή η ρήση βρήκε πλήρη εφαρμογή στην περίπτωση του δικηγόρου Τσαρλς Κούπερ από τις ΗΠΑ.
Ο συγκεκριμένος ήταν από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της άποψης ότι πρέπει να απαγορευτούν οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων. Μάλιστα κινήθηκε νομικά και έφτασε ως το ανώτατο δικαστήριο, προκειμένου να καταργηθεί η απόφαση της πολιτείας στην Καλιφόρνια που έδινε το δικαίωμα σε άτομα του ίδιου φύλου να επισημοποιήσουν τη σχέση τους.
Ο Κούπερ τότε είχε δεχθεί έντονη κριτική από ομοφυλόφιλους, αλλά δεν έκανε πίσω.
Η ζωή, όμως του έπαιξε ένα παιχνίδι που δεν φανταζόταν ποτέ.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της έφεσης κατά της απαγόρευσης γάμων ομοφυλοφίλων, ο Κούπερ έμαθε ότι ένα από τα παιδιά του είναι gay και τώρα ετοιμάζεται να το παντρέψει!
Ο λόγος για την κόρη του, η οποία διατηρεί δεσμό εδώ και πολλά χρόνια με μία γυναίκα και σύντομα θα παντρευτούν. Ο ίδιος, μάλιστα, παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ότι βοηθάει στις προετοιμασίες και πως πλέον έχει αλλάξει άποψη.
Ο γάμος θα γίνει τον Ιούνιο στη Μασαχουσέτη, η οποία είναι μία από τις 17 πολιτείες που επιτρέπουν τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.
«Η κόρη μου, η Άσλεϊ, βρήκε τον δρόμο της ευτυχίας στο πρόσωπο μίας άλλης νεαρής γυναίκας, της Κάσεϊ και ανυπομονούμε για το γάμο σε λίγες εβδομάδες», δήλωσε στο associated press ο Κούπερ.


Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ



21.4.14

ANDREI VISHNYAKOV


Andrei Vishnyakov (Ρωσία)

ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ;

Βρέθηκε σπάνιο χρυσό νόμισμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Το αναμνηστικό μετάλλιο πιθανόν κόπηκε μετά τη Μάχη του Υδάσπη Ποταμού
tovima.gr, 3-4-2014
Το μοναδικό σωζόμενο χρυσό νόμισμα με το πορτραίτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της ζωής του στρατηλάτη, πιστεύει ότι ανακάλυψε μέσα από περιπετειώδεις διαδρομές ο δρ. Όσμουντ Μποπεράτσι, καθηγητής των Πανεπιστημίων Σορβόννης και Μπέρκλεϊ και διευθυντής του Τμήματος Αρχαιολογίας «Ελληνισμός και Πολιτισμοί της Ανατολής» του Γαλλικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (CNRS-ENS).
Και δεν είναι το μόνο, που έχει να καταθέσει. Η παρουσία του σε ταραχώδεις περιοχές του Αφγανιστάν και του Πακιστάν τον συνδέει με την ανακάλυψη νομισμάτων, που φέρουν ονόματα άγνωστων έως πρότινος Ελληνο-ινδών βασιλιάδων, με τον εντοπισμό αρχαίων ελληνικών πόλεων, καθώς και με την εξερεύνηση ενός θησαυρού νομισμάτων 4 τόνων, από τους μεγαλύτερους που έχουν βρεθεί ποτέ.
Ο δρ. Μποπεράτσι ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα για να εγκαινιάσει την έκθεση «Τα ελληνικά βασίλεια της Βακτρίας και της Ινδίας» στο Νομισματικό Μουσείο, που θα διαρκέσει ως τις 16 Ιουνίου 2014.
Σαν σύγχρονος «Ιντιάνα Τζόουνς» ψάχνει στα παζάρια της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, αλλά και σε ιδιωτικές συλλογές, ενώ εμπορικοί οίκοι τον καλούν συχνά για να εκτιμήσει την αυθεντικότητα αρχαίων νομισμάτων. Αυτά που ανακαλύπτει συχνά ξεπερνούν τη φαντασία, όπως το χρυσό νόμισμα (μετάλλιο) με τον Μέγα Αλέξανδρο.
Σύμφωνα με τον δρ. Μποπεράτσι, το μετάλλιο ανήκει σε συλλέκτη, ο οποίος σκοπεύει κάποια στιγμή να το δωρίσει σε μουσείο.

SEVA GALKIN

Seva Galkin (Ρωσία)

20.4.14

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΓΚΡΕΤΑ ΓΚΑΡΜΠΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΛΕΝ ΝΤΙΤΡΙΧ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μάρλεν Ντίτριχ και Γκρέτα Γκάρμπο επιστρέφουν... στην τηλεόραση
Λήδα Γαλανού (flix.gr, 19/4/2014)
Η Μέγκαν Ελισον, της Annapurna Pictures, έχει υπογράψει, ως παραγωγός, μέσα στα τελευταία 5 χρόνια, κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες και πιο επιτυχημένες ταινίες που πέρασαν από τις οθόνες των κινηματογράφων: το «True Grit», το «Zero Dark Thirty», το «Lawless», το «The Master», το«Her», το «American Hustle».
Εχοντας επιβάλλει, πια, το όνομά της ως μιας από τις πιο δημιουργικές και αποτελεσματικές παραγωγούς της «ανεξάρτητης» Αμερικής, η Μέγκαν Ελισον βάζει πλώρη για ένα τηλοπτικό project που μοιάζει και προκλητικό και ενδιαφέρον. Η σειρά δεν έχει ακόμα τίτλο, θα είναι όμως μια παράλληλη επιλεκτική βιογραφία της Μάρλεν Ντίτριχ και της Γκρέτα Γκάρμπο, με έμφαση στις αμφισεξουαλικές ερωτικές τους σχέσεις με συντρόφους από τους Τζον Γκίλμπερτ, Μερσέντες ντε Ακόστα και Ταλούλα Μπάνκχεντ, μέχρι τους Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Κάρι Γκραντ και Τζον Γουέιν. Ταυτόχρονα με τη ζωή των δύο mega stars, η σειρά θα διερευνά και την επίδραση που είχε στο Χόλιγουντ και στ' αστέρια του η σεξουαλική διαφορετικότητα. Περιμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε ποιες ηθοποιοί θ' αναλάβουν το βάρος των πρωταγωνιστικών ρόλων!

ΠΑΣΧΑ 2014


Olivier Ciappa (Γαλλία)

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


Γιάννης Τσαρούχης

19.4.14

ΣτΕ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του ηθοποιού
ΣτΕ: Προστατεύει τη μνήμη του Σεργιανόπουλου από τηλεοπτικές εκπομπές
Της Βασιλικής Κόκκαλη (toprotothema.gr, 19/04/2014)
Με την απόφαση το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ανοίγει ομπρέλα προστασίας για την ιδιωτική ζωή έναντι κάθε προσώπου, ανεξαρτήτως αν βρίσκεται ή όχι στη ζωή

Σχεδόν έξι χρόνια μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου μέσα στο σπίτι του, στο Παγκράτι, η Ελληνική Δικαιοσύνη «σκιαγραφεί» τον τρόπο με τον οποίο μερίδα ελληνικών ΜΜΕ διαχειρίστηκε την ιδιωτική ζωή του ηθοποιού, ο τραγικός θάνατος του οποίου είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.
Οι αναφορές στην προσωπική ζωή του άτυχου καλλιτέχνη ακόμη και στις σεξουαλικές του προτιμήσεις αποτελούσαν επί ημέρες τον πυρήνα ρεπορτάζ τηλεοράσεων και εφημερίδων, με αυτό καθαυτό το γεγονός της δολοφονίας να περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Και ενώ η προσωπική ζωή του καλλιτέχνη είχε γίνει φύλλο και φτερό από πάσης φύσεως τηλεοπτικές εκπομπές, η οικογένεια του Νίκου Σεργιανόπουλου πάσχιζε να προστατευτεί από τη λαίλαπα των «πληροφοριών» που αμαύρωναν τη μνήμη του 54χρονου ηθοποιού.
Ενδεικτικά των όσων είχαν λάβει, τότε, χώρα αναφορικά με τη διαχείριση της είδησης του θανάτου του  Σεργιανόπουλου, είναι τα όσα αναφέρονται σε απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επικυρώνοντας πρόστιμο που είχε επιβάλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Με την απόφαση το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ανοίγει ομπρέλα προστασίας για την ιδιωτική ζωή έναντι κάθε προσώπου, ανεξαρτήτως αν βρίσκεται ή όχι στη ζωή.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε στον σταθμό μετά από αναφορές που έγιναν κατά τη διάρκεια εκπομπών του, στην προσωπική ζωή του ηθοποιού. Αναφορές που, σύμφωνα με την απόφαση, έθιγαν τον «πυρήνα» της ιδιωτικής ζωής του καλλιτέχνη -μεταξύ άλλων αφορούσαν (και) στην ομοφυλοφιλία του- και έδωσαν τη ...χαριστική βολή στους βαρυπενθούντες συγγενείς του.
Στο ιστορικό της απόφασης του ΣτΕ, που «πατάει» σε στοιχεία που του διαβίβασε το ΕΣΡ, εκπομπές που προβλήθηκαν μέσα από τη συχνότητα του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού, είχαν επί ημέρες ως θέμα το στυγερό έγκλημα. Ωστόσο, «δεν περιορίστηκαν όμως σε αυτό καθαυτό το γεγονός της δολοφονίας, αλλά ασχολήθηκαν με λεπτομέρειες περί του ευρεθέντος γενετικού υλικού, περί των προσώπων που κατά καιρούς συγκατοίκησαν με τον ηθοποιό, περί της ομοφυλοφιλίας του, περί των αιτιών της ομοφυλοφιλίας, περί του ότι ήταν συλλέκτης ανδρών από στέκια και πλατείες, περί του ότι ο μακαρίτης άνηκε στον κύκλο των ναρκωτικών κ.ά.».
Για τα μέλη του ΕΣΡ δε -που επέβαλαν και το πρόστιμο στον σταθμό- «είναι αναμφισβήτητο ότι κατά τη διάρκεια των εκπομπών έγινε παρανόμως αναφορά στην ιδιωτική ζωή του νεκρού και δεν αντιμετωπίστηκε αξιοπρεπώς, ενώ εξάλλου έγιναν αναφορές σε πρόσωπα που συγκατοίκησαν με αυτόν». Μάλιστα, ανάλογη προσέγγιση στην όλη υπόθεση επιφύλαξαν και εκπομπές που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που ακολούθησε και μάλιστα σε ώρες παιδικής τηλεθέασης. «Αποτέλεσμα της εκθέσεως των παραπάνω στοιχείων ήταν η επίταση της προσωπικής οδύνης και του πένθους της μητρός, της αδελφής και του γαμβρού και των ανεψιών του θύματος», επισημαίνεται στην απόφαση.
Το ΣτΕ και συγκεκριμένα το Δ’ Τμήμα του, εξετάζοντας την υπόθεση έκρινε ότι ορθώς επιβλήθηκε στο MEGA το πρόστιμο και απέρριψε την αίτηση των εκπρόσωπων του σταθμού που ζητούσαν την ακύρωσή του. Κατά το ΣτΕ «η μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό εκπομπών σχετικές με την ιδιωτική και ερωτική ζωή του δολοφονηθέντος ηθοποιού, δεν ήταν κατά το Σύνταγμα επιτρεπτή».
Και αυτό διότι «η ελευθερία της έκφρασης και διάδοσης στοχασμών και η ελευθερία του πληροφορείν και πληροφορείσθαι που κατοχυρώνει το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος δεν περιλαμβάνει και την ελευθερία μετάδοσης πληροφοριών ή αναπαραστάσεως εικόνων ή σκηνών, που ανάγονται στην προστατευόμενη από τα άρθρα 2 παρ. 1 και 9 παρ. 1 του Συντάγματος απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής των προσώπων, στον πυρήνα της οποίας ανήκει προδήλως και η ερωτική τους ζωή. Στον πυρήνα αυτό του ιδιωτικού βίου και στον βαθμό που τα στοιχεία που τον συνθέτουν δεν δημοσιοποιούνται οικειοθελώς, ουδείς (ούτε δημόσια αρχή, ούτε ιδιώτης) επιτρέπεται να διεισδύσει».
Επομένως, αποφαίνονται οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, «η μετάδοση πληροφοριών ή εικόνων και σκηνών τέτοιου περιεχομένου δεν μπορεί να αποτελέσει θεμιτώς, από συνταγματικής απόψεως, περιεχόμενο του δικαιώματος πληροφορήσεως ή της ελεύθερης εκφράσεως και διαδόσεως των στοχασμών».
Το χρονικό 
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι στις 4 Ιουνίου του 2008. Εφερε 21 μαχαιριές στην καρδιά, στον λαιμό και στους πνεύμονες. Ως δράστης της δολοφονίας του ηθοποιού συνελήφθη τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς ο 30χρονος Γεωργιανός David A. Murtikneli, ο οποίος τελικά ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον ηθοποιό. Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι το θύμα έθιξε την αξιοπρέπειά του με τη συμπεριφορά του και τις σεξουαλικές απαιτήσεις απέναντί του.
«Ηθελε (το θύμα) σεξουαλική επαφή μαζί μου με το μαχαίρι στο χέρι», είπε ο κατηγορούμενος και περιέγραψε με λεπτομέρειες στους δικαστές και τους ενόρκους τις ομοφυλοφιλικές απαιτήσεις που είχε, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νίκος Σεργιανόπουλος κατά τη συνάντησή τους στο διαμέρισμά του. Εκεί που, όπως είπε, ο ηθοποιός του είχε υποσχεθεί ότι θα καλέσουν και γυναίκες. Κάτι που, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, δεν έγινε. Απεναντίας, όπως υποστήριξε, η συνάντηση αυτή πήρε εντελώς διαφορετική τροπή, με το θύμα να του ζητά σεξουαλική επαφή με στοματικό έρωτα.
Σε πρώτο βαθμό ο Γεωργιανός κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία (4-3) το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.
Ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ισόβια. Τα μέλη του δικαστηρίου έκριναν..... ένοχο τον κατηγορούμενο κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και έκαναν δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα έδρας που είχε χαρακτηρίσει εσφαλμένη την ποινή της 20ετούς κάθειρξης που του επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. 

18.4.14

ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 9

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

φωτογραφίες: ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ